وزیر علوم: ۳۰۰ نیرو در پارک‌های علم و فناوری استخدام می‌شوند
وزیر علوم گفت: در آیین‌نامه دانش‌بنیان،مجوز استخدام ۳۰۰نیرو برای پارک‌های علم و فناوری و بخش پژوهشی گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل روز چهارشنبه ۲۷ آبان در پنجاه و هفتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، درباره استفاده از ظرفیت دستیار فناوری و پسادکتری فناوری، اظهار کرد: در اثر تعامل وزارت علوم با ستاد کل نیروهای مسلح، قرار شد چند اتفاق بیفتد؛ اول این که قرار شد اجازه امریه پسادکترا را ستادکل نیروهای مسلح از رهبر معظم انقلاب بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین برای امریه سربازی پارک‌های علم و فناوری قرار شد یک دفتر در هر دانشگاهی به نماینده نیروهای مسلح اختصاص داده شود تا قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی که با نیروهای مسلح قرار است انجام شود، از این طریق پیگیری شود. وزیر علوم خاطر نشان کرد: در آیین‌نامه دانش‌بنیان مجوز استخدام ۳۰۰نیرو برای پارک‌های علم و فناوری و بخش پژوهشی گرفته شده است. وی افزود: در راستای مرجعیت علمی تلاش شده که مجله‌ها تحت نمایه علمی قرار بگیرند و بر اساس آخرین آمار، ۲۰مجله در مدت مسئولیت ما نمایه بین‌المللی گرفته‌اند. این در حالی است که در ۴۰سال گذشته، ۱۰۱مجله نمایه بین‌المللی گرفته بودند که البته ما به این میزان قانع نیستیم.
زلفی‌گل با تأکید بر فواید نمایه‌سازی بین‌المللی مقالات، گفت: نمایه شدن مقالات در پایگاه‌های بین‌المللی، رتبه علمی کشور را ارتقا می‌دهد و باعث رشد علمی پژوهشگران می‌شود.در این راستا برای حمایت از مجلات دارای نمایه بین‌المللی به پایه‌های تشویقی، ۱۰۰میلیون تومان جایزه نقدی در نظر گرفته‌ایم. همزمان، پیگیر جذب منابع برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها هستیم.
وزیر علوم خاطرنشان کرد : ما نگرشی نوین به نظام سنجش آموزش پژوهش و نوآوری داریم و این نگرش را در پایه‌های تشویقی ابلاغ کرده‌ایم و تعداد پایه‌های تشویقی را به ۶۰پایه رسانده‌ایم. نیاز است این پایه‌های تشویقی در دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها معرفی شوند. همچنین باید تلاش کنیم بودجه پژوهشی در دانشگاه‌ها ردیف ویژه داشته باشد که رئیس دانشگاه آن را کم یا زیاد نکند. معاونان پژوهشی نیز حوزه مالی پژوهش را مستقل کنند تا به‌طور مستقیم هزینه‌ها انجام شود.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که سیستم استادمحور را برای گرفتن دانشجوی تحصیلات تکمیلی عملیاتی شود و دانشجوی تحصیلات تکمیلی را به دو شکل پایان‌نامه کاربردی و بنیادی در کنکور پذیرش کنیم. زلفی‌گل با بیان اینکه قوانین و مقررات در حوزه پژوهشی و فناوری باید تشویقی – ترغیبی باشند، خطاب به معاونان پژوهشی گفت: سخاوتمند باشید. تا دیدید یک استاد، یک کار علمی یا فناوری خوبی انجام داده یا یک پتنت ثبت کرده، از او قدردانی کنید. به کارگاه و آزمایشگاه او کمک کنید. دیده شدن، نیاز یک پژوهشگر و دانشمند است. نسبت به دیده شده همکاران مؤثر کوتاهی نکنید.

نسخه مناسب چاپ