سرویس خبر: وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که ذهنیتها در شبکه بانکی و مالی باید اصلاح شود و برخی بانک ها خودشان مانع رشد و توسعه هستند،تاکید کرد: خروج از بنگاهداری غیرضروری بانکها یک ضرورت است اما در کنار آن باید راه ورود به سرمایهگذاری جدید در بانکهای کشور ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار ما در کرمان، سید احسان خاندوزی در نشست شورای اداری شهرستان های بافت، رابُر و ارزوئیه استان کرمان که در شهر بافت برگزار شد، تاکید کرد: شبکه بانکی نباید صرفا نگاه به تسهیلاتگیرنده در کلانشهر داشته باشد بلکه به شهرهای کوچک هم توجه شود .
وی با بیان این که تصمیم داریم تسهیلات اشتغالزایی طی یکسال آینده افزایش یابد، ادامه داد: تمامی داراییهای مردم از سهام، بیمه عمر، سیم کارت و هر چیز که قابل فروش است باید در سامانهای ثبت شود تا جزو تامین بانکی محسوب شود.
خاندوزی همچنین با اشاره به سوابق بالای برخی کارفرمایان، گفت: همین اعتبار برای ضمانت بانکی و رتبه بندی اعتباری میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره دلایل محقق نشدن توسعه اقتصادی، اظهار داشت: برای توسعه اقتصادی یک نقشه چکش خورده لازم است ؛ زیرساختها و راههای مواصلاتی از مهمترین مسائلی است که باید حل شود، تا فرصت سرمایهگذاری، گردشگری و شغل پایدار ایجاد گردد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: ذهنیتی وجود دارد که مسیر پیشرفت همه شهرستانها و استانها از یک جاده میگذرد،اما تجربه جهانی و اقتصاد ایران نشان میدهد که مناطقی که راه توسعهیافتگی و مزیتهای ویژه خود را یافته اند، بسیج امکانات را باوجود محدودیتها انجام دادهاند.در شهرستان قلعه گنج (جنوب کرمان) مسیر توسعه در چند سال گذشته مسیری نبود که سایر شهرستانها رفته باشند و ظرفیتهای متفاوت خارج از ابلاغ دولت توانست به پیشرفت منطقه کمک کند.
وی با اشاره به این که شاید بتوان با پایداری ردیف بودجه بالاتری گرفت اما اگر بخواهیم منجر به اشتغال و توسعه بلند مدت شود نباید به حمایتهای دولتی تکیه کنیم، ادامه داد: در شهرستان های بافت و رابر و ارزوئیه صادرات انسان های خوش فکر، باسواد و با انگیزه را داریم که اگر از اجماع این نخبگان استفاده شود، می توانند در توسعه نقش آفرینی کنند.
خاندوزی با اشاره به این که برای کمک به پیشرفت باید چند پروژه خاص را اولویت بندی کنیم و به شکل ذره بینی نقاط را جلو ببریم تا پیشرفت انجام شود، افزود: در بحث گندم شهرستان ارزوئیه خلاء صنایع تبدیلی وجود دارد و هر کمکی در این راه باشد کوتاهی نخواهیم کرد.
وی با اشاره به این که جاده بافت – کرمان ۱۵سال به طور قطره چکانی جلو میرود که باید تکمیل این جاده سرعت گیرد ، ادامه داد: سرمایه راکد بلااستفاده در کشورمان بسیار زیاد است؛ ما بر روی معادنی زندگی میکنیم که توان استفاده از آن ها را نداریم.
افزایش۷۸درصدی بازگشت عوارض آلایندگی
وزیراقتصاد همچنین در نشست شورای اداری شهرستان های زرند و کوهبنان گفت: میزان بازگشت عوارض آلایندگی در ۶ماه نخست امسال در مقایسه با کل سال قبل، ۷۸درصد افزایش یافته است ،اما هنوز راه زیادی برای بازگشت کامل این عوارض داریم.
خاندوزی با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم و رئیس جمهوری در تحقق توازن منطقه ای و عدالت سرزمینی، افزود: سهمبری مناطق مختلف از درآمد تولید و گردش مالی و مالیاتی متاسفانه طی ۱۰سال گذشته ضعیف تر و فاصله مناطق حاشیه ای و مردم نسبت به کانون های اقتصادی و جمعیتی بیشتر شده است که طبق دستور رئیس جمهوری، تلاش کردیم از اواخر پارسال بخشی از این عقب ماندگی جبران شود و فواصل بین شهرستان های دور افتاده به لحاظ موقعیت های جغرافیایی که سهم بیشتری در منابع ثروت داشتند اما دیده نمی شدند و به لحاظ سرمایه گذاری جذابیتی نداشتند ،در این حوزه دیده شوند.وی ادامه داد: اگر سهم آلایندگی و عوارض در مناطقی که شرکت ها و واحدهای صنعتی فعالیت دارند بازگشت داده شود، بسیاری از مشکلات شهرها به دست خودشان حل می شود. ۱۷پروژه با اعتبار ۸۰۰میلیارد تومان در قالب تسهیلات تبصره ۱۸به شهرستان های کوهبنان و زرند اختصاص داده شده است، اما با توجه به ظرفیت های این مناطق، تسهیلات بیشتری باید جذب شود.
وی با بیان این که امیدواریم در سال ۱۴۰۱عملکرد اختصاص سهم و حقوق های دولتی معادن به شهرستان ها عملکرد متوازن تری پیدا کند، اظهار داشت:سازمان امور مالیاتی را مکلف کردیم میزان منابعی که از سهم ارزش افزوده در حوادث بازگشت پیدا کند، برای استان ها بررسی شود.
خاندوزی افزود: در طول سال ها در حوزه بازگشت سهم عوارض عقب ماندگی داشتیم ؛به طور مثال در استان خوزستان شرکت های نفتی۷، ۸ سال حقوق و عوارض خود را پرداخت نکرده بودند که توانستیم در این دولت وصول کنیم .
خاندوزی با اشاره به اجرای قانون ارزش افزوده از دی ماه پارسال ،تاکید کرد: شاخص های محرومیت و بیکاری باید در این قانون کاهش و شاخص جمعیت افزایش یابد ؛ این شاخص ها باید با کمک مجلس اصلاح شود تا نقاطی که جمعیت بالاتری ندارند اما از محرومیت بیشتری برخوردار هستند،سهم بیشتری دریافت کنند.
شرایط بغرنج تامین مالی در شبکه بانکی
وزیر اقتصاد همچنین در نشست شورای هماهنگی بانک های استان کرمان گفت: شرایط تامین مالی در اقتصاد بانک پایه ایران بغرنج است زیرا شبکه بانکی کشور از یک ناترازی تاریخی رنج می برد و به لحاظ تنظیم گری هم دچار ضعف است.
خاندوزی با بیان این که یکی از پروژه های اصلاح اقتصادی که در دستور کار ستاد اجرایی دولت قرار گرفته، اصلاحات شبکه بانکی کشور است، اظهار داشت: به همت صاحب نظران و مدیران شبکه باید این عقبه دشوار و ضروری و پر دستاوردی را طی کنیم و اصلاحات را انجام دهیم، ما اجازه نمی دهیم روی پاشنه قبل بچرخد.وزیر اقتصاد همچنین بانک ها را یکی از اصول اقتصاد اسلامی دانست و افزود: باید مالکیت بخش خصوصی به رسمیت شناخته شود.
بنا به این گزارش همچنین در مراسمی با حضور وزیر اقتصاد، استاندار کرمان ، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان و مدیرعامل بانک ملی ایران، برای نخستین بار در کشور ساخت شهرک زنجیره فتو ولتائیک(سامانه تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریکی) انرژی های تجدیدپذیر ایران و تولید پنل های انرژی خورشیدی با مجموع ۲۵هزار میلیارد تومان سرمایه در شهر ماهان کرمان آغاز شد.
وزیر اقتصاد: بنگاهداری غیرضروری بانکها مانع رشد و توسعه شده است