یزدـ خبرنگار اطلاعات: باغ تاریخی نمیر(صدری) در تفت یزد با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور افتتاح شد.
مسعود سلطانیفر با سفر به استان یزد در بازدید از برخی بناهای تاریخی مرکز استان یزد، گفت: باغ نمیر از باغهای با ارزش تاریخی است که عمارت ساخته شده در آن، دارای ارزشهای تاریخی و معماری بسیاری است و یکی از زیباترین باغهای شهرستان تفت به شمار میرود.
او اظهار داشت: کار مرمت و بهسازی این باغ توسط اصغر نبیل یکی از فعالان عرصه گردشگری استان یزد از چند سال پیش آغاز شد و اکنون به طور رسمی به بهرهبرداری رسید.
او اظهار داشت: ساختمان زمستانی و تابستانی این باغ و حوض بینظیر آن با ۹۹فواره از ویژگیهای این باغ تاریخی به شمار میرود.
سلطانیفر همچنین بر مزار شهید محراب استان یزد آیتالله صدوقی و فرزند ایشان حضور یافت و با اهدای گل و قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهید صدوقی را گرامیداشت.
وی همچنین با آیتالله ناصری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد دیدار و گفتگو کرد.
در این بازدیدها، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، استاندار و یکی از معاونان رئیس سازمان میراث فرهنگی، وی را همراهی میکردند.
گردشگری میتواند معادل صادرات نفت درآمد ایجاد کند
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ایران به صورت بالقوه دارای عظیمترین گنجینه میراث فرهنگی دنیاست که تنها ۳ درصد آنها شناسایی شده است.
مسعود سلطانی افزود: با استفاده از ظرفیتهای اقتصادی و با ادبیات مناسبی که دولت در دنیا پیش گرفته است، میتوانیم شاهد رونق بیشتر اقتصادی و گردشگری باشیم.
او در زمینه وضع گردشگری در ایران گفت: حضور گردشگران در ایران با توجه به اعداد و ارقام اعلام شده، حکایت از رشد چشمگیر حضور گردشگران اروپایی در چند ماه گذشته در مقایسه با سالهای قبل دارد.
سلطانیفر افزود: در سال ۲۰۱۴ میلادی ظرفیت تورهای گردشگری و اماکن اقامتی ایران پر شده و برای سال ۲۰۱۵ نیز با شوق و اشتیاق بالایی از سوی گردشگران خارجی مواجه شده که همه اینها بیانگر ظرفیت بالای کشور برای جذب گردشگران و کمک به اقتصاد کشور است.
وی ادامه داد: رشد فعلی با جایگاه واقعی ما خیلی فاصله دارد، ولی معتقدیم سرمایهگذاری در این بخش در ارزآوری و اقتصاد کشور مؤثر است و زمینهساز رشد اشتغال خواهد شد.
وی تصریح کرد: میراث فرهنگی، فقط بخشی است که دولت ۲۰۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری کرده و سالانه ۱۵۰ هزار میلیارد ریال درآمد داشته است.رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان این که این سازمان اعتبار محدودی دارد که حدود ۲۲۵ میلیارد تومان است، افزود: این مبلغ نیز باید صددرصد تخصیص یابد.به گفته سلطانیفر، پارسال با وجود همه تحریمها و محدودیتها شاهد ورود ۵ر۴ میلیون گردشگر به کشور از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی بودهایم که ۵ میلیارد دلار معادل ۱۵۰ هزار میلیارد ریال عاید کشور کرده است.معاون رئیس جمهوری افزود: کشور به لحاظ شرایط جاذبههای مختلف مذهبی، زیارتی و فرهنگی که دارد، با برنامهریزی و سرمایهگذاریهای مناسب در ۱۰ سال آینده در بخش گردشگری درآمدی معادل درآمد صادرات نفت کشور را میتواند به خود اختصاص دهد.
وی گفت: این حساب و کتاب درستی است و دور از ذهن نیست به شرطی که همه بخواهیم این اتفاق بیفتد و باور کنیم گردشگری یک صنعت بدون آلودگی، سالم، درآمدزا و اشتغالزاست و میتواند زمینهساز رونق اقتصاد کشور شود.
او گفت: اکنون جزو ۱۰ کشور برتر در جذب گردشگر هستیم و میتوانیم جزو سه یا چهار کشور باشیم.
سلطانیفر اضافه کرد: ما به صورت بالقوه دارای عظیمترین میراث فرهنگی جهان و مقصد بسیاری از گردشگران هستیم، ولی فقط ۳۱ هزار و ۱۰۰ مورد از یک میلیون اثر برآوری ما شناسایی شده است و این یعنی ۳ درصد از این گنجینه بزرگ را میشناسیم.
وی: بنابراین اگر این عدد به ۱۰ درصد برسد، قطعاً همه جای ایران مملو از گردشگر میشود، ضمن آنکه گردشگران ما عمدتاً از کشورهای مسلمان هستند و در واقع ۴۰ درصد توریستهای ایران مذهبی بودهاند و هیچگونه تعرضی به مقدسات ما از جانب آنها گزارش نشده است.
دولت، کارنامه قابل قبولی داشته است
معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: خوشبختانه دولت در یکسال گذشته کارنامه بسیار قابل قبولی در عرصههای مختلف داشته است.
وی یادآور شد: مشکلات، تحریمها، کمبوها و سوء تدبیرهایی که از گذشته به جا مانده است، همچنان آثار و عوارض خود را در برنامههای اجرایی و اقتصادی کشور دارد با این حال دولت توانسته است آنها را تا حدودی مهار کند.
معاون رئیس جمهوری افزود: در عرصه سیاستهای اقتصادی، دولت با ایجاد ثبات و ارسال در داخل کشور، با غول تورم بیسابقه مبارزه کرد و توانست نرخ بالای تورم نقطه به نقطه را که ۴۴ درصد بود، در یکسال گذشته به ۱۵ درصد کاهش دهد.
وی همچنین با اشاره به وضع نامناسب طرحهای نیمه تمام گذشته گفت: حدود ۷۵ هزار طرح بی حساب و کتاب در دولت گذشته کلنگ زنی شده بودکه بر اساس برآورد معاونت ریاست جمهوری ۴۱۷ هزار میلیارد تومان هزینه اجرای آنها برجا مانده است که اگر ۱۰ سال دیگر هم یک کار جدید آغاز نشود، باید هر چه پول داریم برای تکمیل این پروژهها که بدون مطالعه است، بگذاریم.
باید ارزش بافتهای تاریخی را بالا ببریم
سلطانیفر تصریح کرد: متاسفانه در کشورهای دنیا ملک و بنایی که در بافت تاریخی قرار میگیرد، موجب خوشبختی مالک میشود، در حالی در کشور ما زمینه ساز نارضایتی مالک است. بنابر این باید ارزش بافتهای تاریخی را بالا ببریم و این کار را باید صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی انجام دهد.
وی به مسئولان این صندوق توصیه کرد با ایجاد دفاتر و نمایندگی در هر استان، به مرمت آثار تاریخی سرعت بخشند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین استان یزد را الگویی مناسب برای حضور جدی بخش خصوصی در مرمت و بازسازی آثار و اماکن تاریخی عنوان کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین از تسهیل صدور ویزا برای توریست های خارجی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: کارگروهی در این زمینه تشکیل شده و مسائل را پیگیری می کند.
او اظهار داشت: در صورتی که صدور ویزا برای گردشگران خارجی تسهیل شود، توسعه بسیار چشمگیری را در صنعت گردشگری شاهد خواهیم بود.
وی همچنین از تلاش برای صدور ویزای الکترونیک خبر داد و گفت: این موضوع نیز در کارگروه یاد شده در حال پیگیری است و حداکثر تا مهر زمینه راه اندازی ویزای الکترونیک برای گردشگران خارجی فراهم خواهد شد.
سلطانی فر همچنین از تمدید مدت ویزای فرودگاهی خبر داد و افزود: تلاش می کنیم تا مدت ویزای فرودگاهی را از دو هفته به یک ماه تبدیل کنیم. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: اگر گردشگری در مسیر توسعه قرار گیرد، زیرساختهای بسیاری نیاز دارد از جمله هتل که در استان یزد نیز کمبود آن احساس می شود.افتتاح خانه گردشگری و هتل ارگ، شرکت در نشست شورای بافتهای تاریخی، بازدید از بافتهای قدیم و تاریخی مجموعه امیر چخماق و باغ دولت آباد، از دیگر برنامههای سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به استان یزد بود.