علیرغم وعده برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس مبنی بر تعیین مکانی برای تجمعات؛ اما در این مدت برای اجرایی شدن این وعده اقدامی نشده و گویا مطالبات و خواستهای معقول مردم نادیده گرفته شده است! اما دولت محترم باید قبل از تعیین مکان یاد شده برنامهای جامع برای رسیدگی به امور شرکتکنندگان در تجمعات و انتخاب افرادی اصلح برای شنیدن مطالبات مردم در نظر بگیرد تا بتوانند برای رفع مشکلات افراد راهکارهایی ارائه دهند. در ضمن تعیین اینگونه مکانها در شهرهای بزرگ و دیگر استانهای کشور به غیر از تهران هم ضروری، به نظر میرسد.
خواننده روزنامه اطلاعات
وزارت علوم درباره غذاخوریهای مختلط دانشگاهها تصمیمگیری کند
یکی از موضوعهایی که این روزها به اصطلاح رسانهای شده، مخالفت با مختلطشدن سلف سرویس دانشگاهها توسط مسئولان ذیربط است که در برابر این مخالفتها، شماری از دانشجویان دختر و پسر هم خواهان یکی شدن غذاخوریهای خود هستند و میپرسند وقتی که خانمها و آقایانی که هیچ نسبت و آشنایی با یکدیگر ندارند، در کنار هم سوار واگنهای مترو میشوند و یا در رستورانها در یک محل غذا میخورند، جداسازی دختران و پسران دانشجو با توجه به آشنایی آنان با یکدیگر و آن هم در یک محیط دانشگاهی و فرهنگی و پژوهشی، چه ایرادی دارد؟ از وزارت علوم انتظار میرود که به این موضوع رسیدگی و با دریافت نظر کارشناسان و استادان و دانشجویان دانشگاهها، دراینباره تصمیمگیری کنند.
استاد بازنشسته دانشگاه
افراط در تبلیغات به افزایش مصرفگرایی میانجامد
اوضاع تبلیغات برای خرید لوازم خانگی و مواد غذایی بهگونهای شده است که بیشتر مردم را به مصرفگرایی و خرید هرچه بیشتر کالاهای غیرضروری سوق میدهد که با ادامه آن اتفاقات خوبی برای اقتصاد کشور رقم نخواهد خورد. آیا درست است که مردم را با تمهیدات و ترفندهای گوناگون به مصرفگرایی هرچه بیشتر تشویق کنند؟ حال آنکه برای جوابگویی به این همه تقاضا ظرفیتهای لازم را نداریم که باید کلمات «آب کم است»، «آب آلوده است»، «هوا آلوده است» و «اماکن دفن پسماند پر شده است» را مدام تکرار کنیم تا به این باور برسیم که برای جوابگویی به این همه تقاضا، ظرفیتهای لازم را نداریم!
ماکویی ـ ایمیل به خط ارتباطی
روزنامهها از کلمههای فارسی جایگزین خارجی استفاده کنند
برای پاسداشت زبان فارسی چه خوب است که روزنامهها و دیگر رسانههای کشور علاوه بر پرهیز از کلمههای بیگانه خارجی، از به کارگیری برخی واژههای عربی هم که کلمههای فارسی مناسبی برای جایگزینی دارند، بپرهیزند، مانند اینکه به جای لذا بنویسیم بنابراین و همچنین به عوض ایابوذهاب بنویسیم آمد و شد یا رفت و برگشت، به جای کماکان بنویسیم همچنان، و به جای دانشآموزان بیبضاعت بنویسیم «دانشآموزان کمبرخوردار یا کم درآمد» و از این موارد که بسیار است. امیدوارم پاسداشت زبان فارسی در اولویت و رسالت روزنامههای کشورمان باشد.
عزیزی ـ دوستدار زبان شیرین فارسی
برخی کارخانههای دارویی از تحریمها سوءاستفاده میکنند
شماری از کارخانههای دارویی با سوءاستفاده از تحریمها به شدت بر قیمت محصولاتشان افزودهاند و دولت هم با ایجاد محدودیتهایی برای واردات دارو، به تولیدکنندگان برای افزایش بیرویه قیمت فرآوردههای دارویی کمک کرده است. از وزیر بهداشت و درمان درخواست میشود در داروخانهها و به ویژه داروخانههای مرکزی هلال احمر و ۱۳ آبان حضور یابند و مستقیماً شنونده درددلهای بیمارانی باشند که یا داروهای خود را نمییابند و یا از قیمت گزاف انواع داروها، مستأصل و درمانده شدهاند.
شهروندی از تهران
پاکسازی جویهای آب قبل از بارشهای فصلی ضروری است
بعد از وزش شدید باد و گرد و خاک در پایتخت علاوه بر برگهای خشک درختان که در فصل پاییز طبیعی است؛ شاهد انبوهی از زبالهها در سطح خیابانها و کوچهها بودیم که گویا شهرداری تهران برای نظافت و پاکیزگی شهر در این شرایط مانند گذشته برنامه خاصی ندارد این حجم از آشغال و برگهای خشک درختان در جویهایی که خالی از آب است، جمع میشود و در زمان بارشهای فصلی موجب آبگرفتگی و مشکلات رفت و آمد برای شهروندان میشود که انتظار میرود شهرداری قبل از آغاز بارشها به فکر نظافت معابر و جویهای مملو از آشغال باشد.
از ساکنان حوالی میدان هفتتیر
شهرداری در تهران حمامهای عمومی بسازد
با توجه به اینکه حضور مسافران به دلایل گوناگون شغلی و یا درمانی در تهران زیاد است و برخی از آنان امکان استفاده از مسافرخانهها را ندارند، برای استحمام و رعایت نظافت خود دچار مشکلاتی میشوند. در سالهای گذشته فعالیت حمامهای عمومی برای آنان کاربرد داشت، اما در حال حاضر تمامی آنها در سطح شهر تعطیل و یا به تعداد خیلی کمی مختص برخی از مناطق پرجمعیت جنوب پایتخت شده است. از شهرداری تهران انتظار میرود که برای راهاندازی حمامهای عمومی در تمامی مناطق شهر اقدام کند، تا حداقل کارتنخوابها و معتادان نیز بتوانند با پرداخت هزینههای بسیار اندکی از آنها استفاده کنند.
تلفن به خط ارتباطی
جشنهای باستانی نیز در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد
جشنهای ایران باستان یکی از قدیمیترین رویدادهای تاریخی کشورمان محسوب میشود که بسیار متناسب و درخور فرهنگ ایرانزمین است، اما متاسفانه هیچیک از این جشنها و نیز تاریخ تولد و درگذشت شخصیتهای مهم و اصیل تاریخی ایرانیان باستان در تقویم رسمی کشور قید نشده است که انتظار میرود به این تقویم موارد یاد شده هم اضافه و برای برگزاری این جشنها و یادآوری آنها به نسل جوان اقدام شود.
کارشناس تاریخ باستان
یادداشت «قانون یا حکم شرع» میتواند راهشگا باشد
دکتر عباس آخوندی در یادداشت، «قانون یا حکم شرع» موضوع تقابل نسل جوان با برخی از قوانین و اندیشههای حکمرانی در کشور را بسیار خوب مطرح، تحلیل و بررسی کرده بودند که امیدواریم مورد توجه مسئولان قرار گیرد. به نظر من اگر این یادداشت مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.
خواننده روزنامه اطلاعات
قانون معدنکاری به اصطلاح و تجدیدنظر نیاز دارد
در شرایطی که فعالیتهای معادن در کشور به شکل فعلی و به گفته کارشناسان موجب تخریب محیطزیست، آلودگی آب و خاک و هوا و در نتیجه آسیبدیدن باغها و مزارع کشاورزی و نارضایتی ساکنان اطراف معادن و در نهایت مهاجرت آنان به شهرها میشود و همچنین با توجه با شرایط نامساعد کار در معادن و حقوق پایین معدنکاران و شرایط سخت کاری آنان، همچنان از واگذاری ۵ هزار معدن غیرفعال در کشور به متقاضیان خبرهایی میرسد و این در حالی است که بخش معدن علیرغم مشکلات یاد شده فقط یک درصد از درآمد خالص کشورمان را تشکیل میدهد. ضرورت دارد در قوانین و مقررات معدنکاری به گونهای تجدیدنظر شود که ضمن حفظ محیطزیست، رضایت هموطنان ساکن در مناطق پیرامون معادن را هم به همراه داشته باشد.
هموطنی از مازندران
مانع از انتشار خبرهای کذب رسانههای معاند شویم
انتشار واقعی اخبار گوناگون در کشور در شرایط کنونی از سوی صداوسیما میتواند به بازگشت اعتماد مردم به حکومت و دوری جستن آنان از رسانههای معاند بیگانه بیانجامد. سایتها و رسانههای یاد شده در پوششهای خبری و بدون ذکر منابع موثق متأسفانه به قدری سریعتر از رسانههای داخلی ما عمل میکنند که باعث عقبماندن انتشارخبرهای موثق داخلی میشود.
تلفن به خط ارتباطی
حق بیمه دارندگان مشاغل آزاد تعدیل شود
در شرایطی که تعداد کثیری از افراد جامعه مجبور به بیمه خود به صورت اختیاری و یا آزاد هستند؛ افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حق بیمههای اختیاری از سوی سازمان تأمین اجتماعی به دلیل افزایش سالیانه حقوقها روا نیست، چرا افرادی که درآمدهای ثابتی ندارند و در این بازار آشفته باید نهایت تلاش خود را برای کسب درآمد و کسبوکارهای خود انجام دهند، برای دریافت خدمات بیمه و یا پساندازی برای دوران بازنشستگی خود؛ متحمل هزینههای گزافی شوند؟ با توجه به اینکه بیمهگذاران اختیاری و آزاد درآمدهای ثابتی ندارند، انتظار میرود که مبلغ حق بیمههای آنان کمتر از سایر بیمه شدگان باشد.
بیمه شده اختیاری تأمین اجتماعی