پیکر زنده‌یاد جلال مقامی در خانه ابدی آرام گرفت
 

پیکر زنده‌یاد جلال مقامی از خانه هنرمندان ایران به سوی بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
به گزارش مهر، مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد جلال مقامی دوبلور، مجری و گوینده پیشکسوت صبح یکشنبه هشتم آبان ماه از مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
فرزاد حسنی اجرای برنامه را بر عهده داشت و در ابتدا با اشاره به گویندگی همسر جلال مقامی در فیلم «محمد رسول الله (ص)» بیان کرد: در بخشی از این فیلم که با صدای رفعت هاشم‌پور همراه بود، وی می‌گوید؛ پنجره‌ها را ببندید که صدای محمد رسول الله (ص) به ما نرسد و پاسخ این است که محمد از قلب‌ها وارد می‌شود و نه دیوار.
وی افزود: صدای دوبلورها همان نفوذی است که از طریق گویندگی و شنیدن به قلب‌ها می‌رسد و استاد جلال مقامی در اوج و نقطه اعلی این اتفاق بود.
در ادامه ابوالحسن تهامی‌نژاد گفت: عرض تسلیت به خاندان مقامی و هاشم‌پور و به ویژه دخترش مرجان مقامی را دارم و به مردم ایران در این روزگار تنگ و همچنین به جامعه هنری تسلیت می‌گویم. این پیکر جلال مقامی است، پایان یک سفر ۶۹ساله در جاده پرپیچ و خم هنر.
همچنین محمود قنبری در این مراسم اظهار کرد: استاد جلال مقامی گوینده، مدیر دوبلاژ و مجری محبوب و خوش‌صدا هم پر کشید. داس مرگ مزرعه پیشکسوتان ما را به راستی درو کرد.
ناصر ممدوح نیز یادآور شد: زنده‌یاد جلال مقامی مظلوم زیست و مظلوم رفت. من خیلی از رفتنش متأثر شدم. آنچه می‌خواستم بیان کنم را آقایان تهامی‌نژاد و قنبری گفتند. دیر یا زود همه خواهیم رفت.
منوچهر والی‌زاده از دیگر دوبلورها بود که خطاب به حضار گفت: من دلم برای یک خاطره از جلال مقامی تنگ می‌شود؛ وقتی که برای دوبله کمی دیر می‌کردم او به من می‌گفت «پسرم بیا» و حالا پدرم رفته است. چقدر زود دوبلورها می‌روند. من هنرنمایی ‌او را در فیلم‌های «دکتر ژیواگو» و «طلای مکنا» از یاد نمی‌برم و اگر این ۲فیلم را دیده‌اید دوباره ببینید.
در این مراسم محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان بیان کرد: خواستم بگویم ستاره درخشانی از آسمان هنر رفت و بعد فکر کردم کجا رفت؟ او به گواه آثاری که دوستان اشاره کردند همواره هست و چند نسل را با آثارش آشنا کرده است.وی ادامه داد: آنچه که از او باقی مانده است هم صدای گرمش است، هم اخلاق نیکوی او. من گفتگویی از او در رادیو شنیدم که نشان داد چگونه قدر کلمات و واژگان را می‌داند و چقدر نسبت به سازمان‌ها، دوستان و … بی‌توقع است و این چیزی است که او را مانا می‌کند.
در بخش پایانی شراره حضرتی، خواهرزاده جلال مقامی گفت: بگذارید من از نسل خودم حرف بزنم. ما به عشق صداهای شما وارد کار دوبله شدیم و خوش به حالمان که در کنار شما بودیم و بدا به حالمان که شاهد از دست دادن عزیزان دلمان بودیم.
وی افزود: آنقدر ذهنم درگیر خاطرات با دایی جلال بود که نتوانستم متنی بنویسم. من و خواهر و برادرم در کودکی پدر و مادر خود را از دست دادیم. دایی جلال فقط برای ما دایی نبود و اجازه نداد هیچ کمبودی را احساس کنیم. از طرف دختر او مرجان نیز از همه شما تشکر می‌کنم، زیرا متأسفانه نتوانست سفر کند و به ایران بیاید.
در پایان مراسم بر پیکر جلال مقامی نماز خوانده شد و حاضران او را به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه کردند .

نسخه مناسب چاپ