به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر محرابیان در تشریح فعالیتهای یکساله دولت سیزدهم در حوزه برق گفت: شهریور سال ۱۴۰۰ ناترازی سنگینی در صنعت برق وجود داشت و احکام برنامه ششم توسعه در حوزه افزایش ظرفیت تولید برق محقق نشده بود، بر این مبنا برنامهای برای جبران ناترازی برق تقدیم مجلس شد و جزئیات این برنامه را در کمیسیون اقتصادی بررسی کردیم.
وی با بیان اینکه عمده اقدامات در حوزه برق در دو بخش تقسیمبندی میشود، افزود: افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور بخش اول بود که ما برنامهریزی کردیم و اقدامات ما حاکی از افزایش شش هزار مگاواتی ظرفیت تولید نیروگاهی شامل نیروگاه های حرارتی و نیروهای تجدید پذیر و ارتقای توان است.
وزیر نیرو ادامه داد: اقدام دوم مدیریت مصرف با در نظر گرفتن منطق اقتصادی بود، ما در بخش خانگی شاهد صرفهجویی ۴۲ درصد از مشترکان این بخش بودیم.
وی اظهار کرد: تشکر از مردم با پاداش صرفهجویی در دستور کار قرار گرفت و مطابق وعدهای که کردیم، حدود ۱۳۷۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی به بخش خانگی پرداخت شد.
محرابیان خاطرنشان کرد: احداث شش هزار مگاوات نیروگاه و صرفه جویی مردم در بخش خانگی سبب شد تا انرژی بخش تولید و صنعت به خوبی تامین شود.۱۰۰ درصد خطوط صادرات برق ایران به کشورهای همسایه فعال است
همچنین مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل گفت: با توجه به توان تولید برق کشور و اطمینان قابل قبول از تامین برق داخلی، صادرات برق ایران به کشورهای همسایه با ۱۰۰ درصد ظرفیت در حال انجام است.
محمدعلی فرحناکیان در گفتگو با فارس، در مورد وضع صادرات برق ایران اظهار داشت: به طور کلی ظرفیت تبادل برق بین ایران با کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان برقرار است و حجم قابل ترانزیت برق به ۱۸۰۰ مگاوات میرسد.
مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل تاکید کرد: در سالهای گذشته کشور عراق در فصل پاییز از ایران برق خریداری نمیکرد، اما به واسطه قرارداد بلند مدت منعقد شده صادرات برق به عراق در این فصل هم حفظ شده است.
وی افزود: با توجه به توان تولید برق کشور و اطمینان قابل قبول از تامین برق داخلی، صادرات برق ایران به کشورهای همسایه با ۱۰۰ درصد ظرفیت در حال انجام است.
فرحناکیان تاکید کرد: صادرات برق ایران به عراق در بازههای زمانی به ۱۵۴۰ مگاوات رسیده و بین ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات صادرات نیز به مقصد عراق و ۱۰۰ مگاوات به مقصد پاکستان صادرات برق داریم.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی هم گفت: نیروگاههایی که بهتازگی در کشور ساخت میشوند از صفر تا صد داخلی ساز هستند .
اسماعیل نمازی افزود: اکنون شرکتهای توانمند از طراحی تا اجرا و ساخت نیروگاهها را با استفاده از متخصصان داخلی انجام میدهند.
وی ادامه داد: این نیروگاهها که با استفاده از توان داخلی ساخته میشوند از استانداردهای لازم برخوردارند و کیفیت بسیار خوبی هم دارند.
مدیرکل دفتر فنی تولید برق حرارتی خاطرنشان کرد: برای تعمیر قطعات نیروگاههای موجود هم از قطعاتی که توسط شرکتهای داخلی ساخت میشوند استفاده میشود که کیفیت خیلی مناسبی هم دارند.
نمازی گفت: اکنون نیروگاههایی در کشور وجود دارد که در سالهای پیش توسط شرکتهای خارجی ساخته شدهاند و به هنگام تعمیر و یا تعویض قطعات نیاز به استفاده از همان قطعات خارجی دارند که بهواسطه مشکلات موجود و یا اتمام قطعه موردنظر در شرکت سازنده امکان استفاده از قطعات موردنیاز را ندارند.
وی ادامه داد: کار خیلی خوبی که در این زمینه اتفاق افتاد بحث داخلیسازی این نوع قطعات بود که موجب شد هیچ نیروگاهی به دلیل نبود قطع معطل بماند.