سردردهای میگرنی سومین بیماری شایع عصبی در جهان است و از جمله دردهای ناتوان کنندهای است که شاید ساعتها و حتی روزها ادامه داشته باشد. گاهی اوقات این سردرد با علائم دیگری مثل حالت تهوع و استفراغ همراه است. محققان هنوز در تلاشند تا عوامل تاثیرگذار بر این بیماری و بهترین روش پیشگیری و درمان آن را کشف کنند.
رژیم غذایی از جمله عواملی است که میتواند روی سردردهای میگرنی تاثیر بگذارد. اما محرکهای غذایی و اقدامات پیشگیرانه در این رابطه برای هر فرد متفاوت است. مثلا مصرف کافئین در بعضی افراد باعث کاهش و در بعضی افراد باعث افزایش سردردهای میگرنی میشود. بنابراین تعمیم اینکه چه مواد غذایی منجر به تشدید یا بهبود سردرد میشوند، سخت است.
با این حال محققان در یک مطالعه جدید ارتباط بین ویتامینB1 (تیامین) و سردردهای میگرنی را بررسی کردهاند. آنها در مطالعه خود عوامل متعددی مثل سن، سبک زندگی، جمعیتشناسی و بیماریهای زمینهای را در نظر گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داده است که رژیمهای سرشار از تیامین میتواند به پیشگیری از میگرن در برخی افراد کمک کند.
به عقیده کارشناسان از آنجا که ناهنجاری در عملکرد سروتونین بهطور مستقیم در پاتوفیزیولوژی میگرن دخیل است، تیامین میتواند به تنظیم و تولید سروتونین در مغز کمک کند.
بنابراین به نظر میرسد مقادیر بالای تیامین در رژیم غذایی میتواند احتمال بروز حملههای میگرنی را کمتر کند. این ارتباط در مورد زنان مبتلا به میگرن قویتر است.
آنچه مسلم است این مطالعه اطلاعات مهمی در رابطه با تاثیر عوامل تغذیهای، از جمله تیامین، بر سردردهای میگرنی را نشان میدهد. هرچند به گفته کارشناسان بهطور قطع ثابت نمیکند که کمبود تیامین عامل ایجاد میگرن است.
code