نمایشگاه آثار و دستاوردهای هنری اهالی فرهنگ و هنر ایران با حضور مسؤولان فرهنگی ایران و تاجیکستان در شهر باختر این کشور گشایش یافت.
به گزارش ایرنا، همزمان با برپایی هفته فرهنگی ایران در تاجیکستان، نمایشگاه دستاوردها و آثار خلق شده اهالی فرهنگ و هنر ایران در کاخ فرهنگ شهر باختر تاجیکستان با حضور مسؤولان فرهنگی ایران و تاجیکستان در شهر باختر این کشور گشایش یافت.در این نمایشگاه هنری که با حضور محمود سالاری معاون هنری وزیر ارشاد در کاخ فرهنگ شهر تاجیکستان گشایش یافت.
در این نمایشگاه آثار مشبک فلز و فیروزه کوبی استاد باقر نفری از شهرضای اصفهان، خوشنویسی و خط استاد علیرضا بزرکار، مینا کاری سفال استاد حسنی، دوخت و دوز استاد زهرا حسینی، آثاری از فرش و گلیم تبریز در استان آذربایجان شرقی و آثاری از دیگر هنرمندان به نمایش گذاشته شدهاند.
رونمایی از آلبوم موسیقی
گفتنی است همزمان با برپایی هفته و روزهای فرهنگی ایران در تاجیکستان، آلبوم چهل اثر نفیس با عنوان اوراق رنگین چراغ دوستگانی که روایتی موزون از عمق روابط فرهنگی دوملت تاجیکستان و ایران است، با حضور وزیر ارشاد و محمد تقی صابری سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان رونمایی شد.
محمد مهدی اسماعیلی در مقدمه این آلبوم نوشت: «زبان معنیآفرین فارسی، یکی از یادگارهای تمدن ریشهداری است که امروز عامل مهم همبستگی و هویت مشترک در کشورهای ایران، تاجیکستان و افغانستان محسوب میشود.
آنگاه که هنر فاخر و چشمنواز خوشنویسی سبب تبلور این هویت و تاریخ مشترک میشود، همآوایی روح و جان این ملتها را به ارمغان میآورد. زمانی که خط پر قوس و دور و ظرافت نیاکان پیامهای انسانی را به جامه خود در میآورد، دلربایی و دلبری آن دو چندان میشود. آنچنان که جمال صورت و معنی را در دو کفه ترازو پدیدار میکند.
با این طلیعه و به بهانه الفت فرهنگی و هنری تاجیکستان و ایران، گزیدههایی از آثار شاعران دو کشور در مجموعه چراغ دوستگانی به گفتگوی مهرآمیز نشستهاند. در چراغ دوستگانی، به رسم خجسته سر دادن سرود وحدت، اشعار شاعرانی از دو ملت شامل رودکی، شهریار ذفرخان جوهری، صدرالدین عینی، محیط طباطبایی، بازار صابر، لایق شیرعلی، گرمارودی، افشین علا، مومن قناعت، نظام قاسم، عبید رجب، گلرخسار صفی آوا و دیگر عزیزان رنگینکمانی فرح افزا را به نمایش درآورده و بزمی دوستانه برپا ساختهاند که طنین امواج گسترده و نورانی آن به وسعت قلبهای دو ملت است. به قول شاعر تاجیک، ظفر صوفی، بقای ما در همصدایی و تکیه بر آیینها و مشترکات فرهنگی و به سوی هم رفتن حول محور درخت تنومند و استوار زبان است. امید است فعالیتهای هنری که در هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تقدیم مردم و دولت دوست و برادر تاجیکستان میشود، شتاببخش گسترش آمدوشدها و دادوستدهای فرهنگی و هنری شود.»
برگزاری روزهای فرهنگی ایران
در رویدادی دیگر، محمود سالاری روز پنجشنبه ۱۲آبان ماه در مراسم روزهای فرهنگی ایران در کاخ فرهنگ شهر باختر تاجیکستان، ضمن قدردانی از مردم میهماننواز و همفرهنگ و همزبان تاجیکستانی و ابلاغ سلام ملت ایران، گفت: مردم ما شما را خویشاوند نامیده و ملت شما را دوست دارند.
وی با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی تاجیکستان در سه شهر ایران، تأکید کرد: بسیار خرسندیم ایران و تاجیکستان با درایت توطئه دشمنان را خنثی کرده و با سیاست مهرورزی و عشق، منطقه مشترک فرهنگی را بنیان نهادند. در ادامه مراسم، معاون استاندار شهر باختر نیز تاجیکستان را خانه تمامی فارسیزبانان جهان دانست و گفت: بسیار خرسندیم امروز میزبان مسئولان و اهالی فرهنگ و هنری ایرانزمین هستیم.
فیروزه شریفزاده همچنین با اشاره به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و …، گفت: دو کشور روابط مشترک فرهنگی خود را با وجود شعر و شاعران آغاز کردهاند و این روابط همچنان ادامه دارد. وی برگزاری هفته فرهنگی تاجیکستان در ایران و بالعکس را زمینهای برای توسعه و گسترش روابط دو کشور برشمرد.
گفتنی است شاهنامهخوانی و نقالی نیکا اسفندفر، شعرخوانی شعرای ایرانی و اجرای چند گروه موسیقی از جمله برنامه جانبی روزهای فرهنگی ایران در شهر باختر تاجیکستان بود.
هفته فرهنگی و نمایشگاه دستاوردهای فرهنگی و هنری ایران۹آبان ماه در سه شهر دوشنبه، خجند و باختر با حضور محمد مهدی اسماعیلی و همتای تاجیکستانی خود گشایش یافت و تا ۱۵ آبان ادامه دارد و بیش از ۵۱نفر از اهالی فرهنگ و هنر ایرانی دستاودهای خود را در این رویداد بزرگ ارائه میدهند.