حمیدرضا عزیزی در گفتگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، اظهار کرد: علیرغم اینکه وزیر بهداشت در شهریور ماه قول داده بود که پرداختی بر اساس قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری را تا آخر همان ماه به حساب پرستاران واریز میکنند، اما تا این لحظه هنوز ریالی بابت تعرفهگذاری خدمات به پرستاران پرداخت نشده است.
وی تأکید کرد: به نظر میرسد برخی مسئولان ارادهای به اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری ندارند و علیرغم اینکه در دو سال و نیم گذشته شدیدترین فشارها بر جامعه پرستای وارد شد و همکاران ما با قدرت در عالمگیری کووید۱۹به مردم خدمت کردند، اما باز این بیمهری صورت گرفت. در ناآرامیهای اخیر نیز بار اورژانسها و بیمارستانها سنگینتر شده و همکاران ما باز هم با تمامی توان خدمت دادند، اما باز هم این قانون مترقی اجرایی نشده است.
عزیزی درباره وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران گفت: برخی دانشگاهها نزدیک یک سال تأخیر در پرداخت کارانهها دارند و میانگین عدم پرداخت مطالبات دانشگاههای علوم پزشکی به همکاران ما (عمدتا کارانه) حدود هشت ماه است. این درحالی است که پرستاران ما در وضعیتی کار میکنند که نسبت پرستار به تخت در کشور در مقایسه با جهان بسیار پایین است، حتی در تهران هم نسبت «یک پرستار به ازای یک تخت» را نداریم و این در شرایطی است که استاندارد ما ۵ر۲ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است و این نشان میدهد که پرستاران ما حتی بیش از ظرفیت خود کار میکنند. این موضوع سبب فرسودگی پرستاران میشود و مردم هم نمیتوانند خدمت مناسب دریافت کنند. وی درباره وضعیت مهاجرت پرستاران اعلام کرد: آمار مهاجرت تقریبا مشابه سال گذشته و حدود ۲۰۰۰نفر سالانه و به طور میانگین ۲۰۰پرستار در هر ماه است.