دولت برای حمایت از خانوارها در مناطق محروم ۵ هزار و ۵۰۰ سامانه خورشیدی ۵کیلوواتی احداث می کند.
جعفر محمدنژاد سیگارودی مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران(ساتبا) با اعلام این مطلب گفت: این طرح از پارسال در دستورکار دولت قرار گرفته و مقرر شده برای اجرای این طرح نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی با وزارت نیرو همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند.
وی گفت: گامهای لازم برای اجراییشدن این طرح از سال گذشته برداشته شده و امسال هم برای اجراییشدن آن، یک تفاهمنامه ۵ جانبه بین معاونت توسعه روستایی نهاد ریاستجمهوری، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران و سازمان بهزیستی به امضا رسید و شورای راهبری برای آن شکل گرفت.
محمدنژاد ادامه داد: برای اجرای بهتر طرح، بخش خصوصی هم به همکاری دعوت شد؛ زیرا معتقدیم هر تصمیمی برای توسعه تجدیدپذیرها باید با کمک و همراهی بخش خصوصی انجام شود.
وی همچنین از ابلاغ تعرفههای تازه قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها خبر داد و خاطرنشان ساخت: نرخ تعرفه برای نیروگاههای با ظرفیت صفر تا ۲۰ کیلووات بهازای هر کیلووات برقی که تولید میکنند ۲ هزار ۲۰۰ تومان تعیین شده است.البته این نوع تعرفه برای خانوارهای مناطق محروم است که درآمد خوب و پایداری برای آنها رقم خواهد زد.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک به تلاش وزارت نیرو برای توسعه ۱۰ هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر در کشور اشاره کرد و گفت: برای این منظور مجوز احداث ۴ هزار مگاوات از شورای اقتصاد کسب شده و اقدامهای لازم در حال انجام است.
وی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور را ضروری ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را دوچندان ساخته است.
محمدنژاد ادامه داد: توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک تجدیدپذیر برای خانوارهای مناطق محروم یکی از تصمیمهای خوبی است که در این سالها برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر گرفته شده است.در عین حال، این نوع نیروگاهها به دلیل پراکندگی زیاد نیاز به توسعه شبکه توزیع برق را برطرف کرده و تولید در محل مصرف را رقم میزند.
مشکلات برق ۷ هزار روستا تا پایان سال حل میشود
خبر دیگری حاکیست همچنین مجری طرح برق روستایی شرکت توانیر از حل مشکلات برق ۷ هزار روستا تا پایان سال جاری خبر داد.
فرشاد شبیهی با اشاره به اینکه شبکه برق بیش از ۳۰ هزار روستای کشور دارای عمر بالایی است که نیازمند اصلاح است، گفت: مشکلات اساسی روستاها با برنامهریزیهای انجام شده طی پنج سال در قالب طرح بهسازی و توسعه روستایی رفع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: طرح بهسازی و توسعه روستایی برای توسعه متوازن، عدالتمحوری و بهبود کیفیت زندگی هموطنان روستایی، همچنین ارتقای زیرساختهای اقتصادی و توسعه اشتغال پایدار و افزایش مهاجرت معکوس به روستاها در کانون توجه شرکت توانیر و وزارت نیرو قرار دارد.
مجری طرح برق روستایی شرکت توانیر با بیان اینکه اصلیترین محورهای موردتوجه از سوی دولت و قانونگذاران ارائه خدمات به روستاها و مناطق محروم و افزایش سطح کیفی خدمات ارائه شده به این مناطق است، گفت: با توجه جدی وزارت نیرو و شرکت توانیر، بیش از ۷ر۹۹ درصد از جمعیت ۵ر۲۱ میلیوننفری روستایی کشور با احداث بیش از ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه و تأسیسات مربوطه از نعمت برق مطمئن و پایدار بهرهمند هستند.
وی با بیان اینکه این میزان بهرهمندی، از میانگین جهانی که در حال حاضر ۸۵ درصد است، بیشتر بوده و در رده پیشروترین کشورهای جهان قرار داریم، گفت: اگرچه جایگاه کشور از منظر توسعه شبکه برق روستایی و میزان دسترسی به برق در روستاها را در مقایسه با شاخصهای جهانی قابلقبول است اما همچنان در عرصههای مختلف این بخش نیازمند تلاش بیشتر و اجرای پروژههای مناسب برای استمرار تأمین برق پایدار و قابلاتکا در روستاها هستیم.شبیهی از جمله شاخصهای موردتوجه در این طرح را جابهجایی پایهها از معابر و اصلاح شاخصهای کیفیت برق از جمله رفع افت ولتاژ، رفع فرسودگی شبکه و تأسیسات، توسعه شبکه و اصلاح روشنایی معابر دانست.