‎نیمی از مساحت عرصه ملی قم در حال بیابانی شدن است‏‎
‎سرویس خبر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم با تاکید بر اینکه معضل بیابان‌زایی از سخت‌ترین مشکل‌های زیست محیطی این استان به شمار می‌آید گفت: طبق مطالعات و پژوهش‌های صورت گرفته حدود ۳۰ هزار هکتار از عرصه‌های ملی و دولتی قم به صورت کامل به بیابان بدل شده‌ و ۴۲۰ هزار هکتار نیز در آستانه بیابانی شدن است و اگر زودتر فکری برای مواجه با این مشکل نکنیم، نیمی از مساحت عرصه‌های ملی استان به بیابان بدل می‌شود‏‎.

‎محمد شعاعی در گفتگو با ایرنا افزود: مساحت قم حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار است که حدود یک میلیون هکتار آن، عرصه‌های ملی و دولتی شامل جنگل‌های دست کاشت، ذخیره‌گاه‌های جنگلی، مرتع و بیابان است‎.

‎وی با بیان اینکه حدود ۱۷۸ هزار هکتار از عرصه‌ها بیابان است، بیان داشت: ۱۰۵ هزار هکتار تقریبا کانون بحران شده است و یا به کانون بحران بدل خواهد شد‏‎. ‎وی اضافه کرد: آخرین و جدیدترین مطالعاتی که اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان قم داشته، ۳۰ هزار هکتار از عرصه‌های استان به طور کامل به کانون‌های بحران بدل شده و منشا گرد و غبار است‏‎.

‎شعاعی همچنین گفت: بر اساس داده‌های مطالعاتی متاسفانه ۴۲۰ هزار هکتار در آستانه بیابانی شدن است، و اگر زودتر فکری برای مواجه با این مشکل نکنیم، نیمی از مساحت عرصه‌های ملی استان به بیابان بدل می‌شود‎.‎وی افزود: منابع طبیعی بر اساس امکاناتی که داشته و اعتبارهایی که گرفته، برخی طرح‌های بیابان‌زدایی را در این مناطق عملیاتی کرده‌است‏‎.

‎مدیرکل منابع طبیعی قم تاکید کرد: در منطقه حسین‌آباد میش مست این کانون‌ها را مهار و طی ۱۰ تا ۱۵ سال قبل نیز در کوه نمک واقع در محور قم ـ جعفریه با عملیات بیولوژیک و کاشت گونه‌های مناسب و سازگار، تا حد زیادی با پدیده بیابانی شدن عرصه‌ها، مقابله کرده‌ایم، که البته این اقدام‌ها در قیاس با روند سریع تخریب منابع طبیعی و محیط زیست، خیلی ناچیز است و ما با عقب‌افتادگی‌های عمده‌ای مواجه هستیم و باید تلاش بیشتری انجام گیرد و اعتبار مضاعف‌تری نیز داده شود و در این ارتباط همه دستگاه‌ها به وظایف خود عمل کنند‎.

‎شعاعی در پاسخ به این سئوال که دولت برای اصلاح وضعیت این کانون‌ها چه تدابیری اتخاذ کرده اسنت، گفت: دولت سالانه برای بیابان‌زدایی در سطوح ملی و استانی، اعتباراتی را اختصاص می‌دهد ولی جوابگوی آن نیست. ‏

نسخه مناسب چاپ