به گزارش خبرنگار ما، احمد وحیدی در نشست علمی و تخصصی مدیران ارشد ستادی و استانی سازمان بهزیستی کشور و امضای تفاهمنامه همکاری برای ساخت مسکن با قرارگاه محرومیت زدایی خاتم الانبیاء با بیان اهمیت توجه به آسیب های اجتماعی افزود: آسیبهای اجتماعی در هر جامعهای وجود دارد، اما این آسیبهای اجتماعی ولو اندک هم در جامعه ما که برخوردار از مکتب قوی و پویاست و آرمانهای بلند و یک رسالت مهم جهانی دارد، زیاد است به همین دلیل مقام معظم رهبری نسبت به حل آسیبهای اجتماعی تاکید دارند.
وزیر کشور افزود: به طور مثال در زمینه خودکشی، درست است که آمار این معضل در کشور ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بسیار کمتر است، اما باید به همین موارد هم توجه ویژه ای داشته باشیم که هر یک از این موارد باعث لطمه به روح و روان بخشی از جامعه خواهد شد.
وحیدی با تاکید بر این که عمده آسیبهای امروز جامعه ما ا ناشی از ورود فرهنگ مهاجم و مخرب غربی است، ادامه داد: یعنی هرجا این فرهنگ توانست راه پیدا کند و در هر مقداری که توانست نفوذ پیدا کرد ، دچار آسیبها شدهایم.
وی با بیان این که خیلی مهم است که برای حل آسیبهای اجتماعی نسخه بومی طراحی و اجرا کنیم، گفت: توجه به ظرفیتهای بومی به تنهایی میتواند بخش قابل توجهی از آسیبهای اجتماعی را کاهش دهد.
وزیر کشور گفت: گاهی باید به تحلیلها و آسیبهایی که ناشی از مسائل اجتماعی است توجه عمیق کرد و این در جای خود حائز اهمیت است. برهمکنش های اجتماعی فراوانی وجود دارد که اگر مراقبت نشود سبب بروز آسیب های اجتماعی می شود. به عنوان نمونه ملاحظه کنید که فضای مجازی ولنگار، بدون مدیریت و بدون نظارت چه آسیبهای بزرگی در همین جریانات اخیر ایجاد کرد.
این بسیار حائز اهمیت است که محیط بین المللی و محیط اجتماعی خود را در تحلیل آسیبهای اجتماعی بشناسیم و اقدام به ریشه شناسی کنیم.
وی در ادامه به ناهنجاری های تعداد اندکی از جوانان اشاره کرد و گفت: متاسفانه گاهی سراغ شهری می روید می بینید شهر هویت ندارد، هویت دچار مشکل شده است. طبیعی است فرد احساس بیگانگی کند و خود را از آن اصالت ها برها ند و اگر رها شد دیگر از چنگال هنجارهای مثبت قوی خارج می شود و بنابراین در دامن هر جریان مخربی می تواند گرفتار شود.
وحیدی گفت: متاسفانه تعداد اندکی از جوانان صید توطئه گران خارجی شده اند. بزرگترین ناراحتی ما این است که چرا باید بتوانند چنگال بیندازند و تعدادی از بچه های ما را صید کنند و بر ذهن و روح آنها تاثیر مخرب بگذارند؟ آنها بچه ها را با بدترین جرائم انسانی روبرو می کنند. چرا باید جوانان ما دچار تنزل اخلاقی و انسانی شوند و اینها جای دلسوزی دارد.
سخنان وزیر کار
صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم خطاب به مسئولان و کارکنان سازمان بهزیستی گفت: قرار داشتن در کنار افراد دارای معلولیت بسیار دشوار است و سختی کار شما عزیزان در همین است که منقلب می شوید. بودن در کنار افرادی که دچار محدودیت و معلولیت هستند سخت است؛ همان طور که در اشعار داریم «چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار» سختی کار شما در همین بی قراری است. سختی کار شما در سوختن است و اینکه از درون قلب منقلب شوید.وی افزود: برای حل مشکلات مردم و مددجویان، تلاش کنید مردم را بین سازوکارهای اداری گرفتار نکنید .همچنین زرق و برق دنیا سبب نشود فرصت خدمت را از دست بدهیم.
وی اضافه کرد: امروز با دانش روز بسیاری از نادانسته ها تبدیل به دانستنی ها شده است و امکان پیشگیری و درمان در ابتدای کار وجود دارد. باید به این دو مقوله پرداخت، چون هزینه پیشگیری و درمان مقدماتی از هزینه های نگهداری به مراتب کمتر است.وی همچنین در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران پیرامون تامین مسکن معلولان و جامعه زیر پوشش بهزیستی اظهار داشت: با توافقاتی که با نهادهای حمایتی، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام صورت گرفته ، احداث مسکن خانوادههای دارای چند معلول، تضمین شده است.
مرتضوی گفت: تعداد قابل توجهی واحد مسکونی احداث و به خانوادهها تقدیم شده است و بقیه آن هر تعدادی که باشد به صورت چند جانبه با سازمان بهزیستی و نهادهای حمایتی تامین میشود. همچنین زمین واحدهای مسکونی با منابعی ، تامین و تجهیز و تکمیل خواهد شد. بازه زمانی آن خیلی زمانبر نیست و ظرف یک تا دو سال خانواده های دارای چند معلول، منازل مسکونیشان تامین خواهد شد.
مرتضوی در پاسخ به سئوالی در زمینه چرایی اجرا نشدن بند ۱۲و ۱۳قانون حمایت از معلولان گفت: بخشی ممکن است کمبود منابع و عدم تامین و تخصیص منابع باشد و بخشی نیاز به پیگیری دارد که ابلاغ کردیم با قوت و قدرت پیگیر باشند و به نهادهای نظارتی گزارش کنند تا دستگاههای مختلف به وظایف خود عمل کنند.سردار سید ضیاءالدین حزنی، دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیتزدایی سپاه هم با ارائه گزارش محرومیت زدایی این قرارگاه گفت: مأموریت اصلی سپاه برقراری امنیت پایدار است، اما در کنار این مأموریت، فقرزدایی را در دستور کار خود قرار می دهیم.
وی افزود: به منظور محرومیت زدایی، ۸۰درصد پروژه های ما کوچک، زودبازده، عام المنفعه و فاقد پیچیدگی های فنی هستند و تاکنون بیش از ۵۶۰ هزار پروژه عمرانی و غیرعمرانی با اولویت استانهای محروم، انجام شده است.
سخنان رئیس سازمان بهزیستی
علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور هم گفت: آنچه که در بهزیستی به عنوان سازمان امدادی و حمایتی کشور مطرح است، خدمت مستمر و موثر به جامعه ایرانی است که بیش از ۷میلیون نفر مخاطب دارد.
وی افزود: سازمان بهزیستی به عنوان میراث ارزشمند شهید دکتر فیاض بخش توفیق دارد که علاوه بر حفظ کرامت نفس و عزت در زمینه جامعه هدف، تمام اهتمام خود را برای از کار انداختن موتور تولید فقر، معلولیت و ایجاد محدودیت به دلیل آسیبهای اجتماعی به کار گیرد.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: امروز نیاز داریم دغدغه محرومان و مستضعفان کشور که بیش از گذشته به گوش می رسد را با تلاشها بشنویم و آلام آنها را کاهش دهیم.قادری در جمع خبرنگاران پیرامون تفاهمنامه همکاری ساخت مسکن مددجویان بهزیستی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا گفت: بهزیستی در حوزه تامین مسکن و کمک به تامین مسکن افرادی که معلولیت دارند، سازمانی پیشرو است، این تفاهمنامه به مناسب سازی منازلی که در مناطق محروم و دورافتاده کشور است کمک میکند.وی گفت: اگرچه پلتفرم مسکن ملی سر جای خود است و افرادی که جامعه هدف سازمان بهزیستی و کمیته امداد هستند با ظرفیتی که در این دولت ایجاد شد آورده اولیه که مبلغ ۴۰ میلیون تومان بود و باید مددجویان برای ثبت نام پرداخت می کردند، اکنون پرداخت نمی کنند و همچنین بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن، کارمزد از ۱۸ درصد به ۵ درصد تقلیل پیدا میکند.