محمدمهدی اسماعیلی در نشست با فعالان فرهنگی شهرستان دلیجان افزود: کشور در یک دهه گذشته با مشکلات اقتصادی موجود و رکود و تورم و مشکلات ارزی مواجه بوده است به حدی که مقام معظم رهبری هم در ابتدای دولت از روند یک دهه ای اقتصادی کشور ابرار نارضایتی کردند.
وی با بیان این که در حوزه عمرانی فرهنگ هم به مراتب شرایط اسفباری وجود داشته است، ادامه داد: امروز در حوزه حکمرانی فرهنگ با ماموریت های متنوع و قدرت تاثیرگذاری کمی مواجه هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیش رو بودن هفته کتاب تاکید کرد: در سال ۱۳۸۵گردش مالی اقتصاد کتاب حدود ۲۵۰میلیارد تومان بود و وزارت فرهنگ سالانه ۸۰میلیارد برای این حوزه در اختیار داشت، اما امروز این حوزه بیش از ۸هزار میلیارد گردش مالی دارد و وزارت ارشاد ۳۰میلیارد به مدیریت کتاب اختصاص داده است که این مهم باید به بخش های بعدی فرهنگی هم تسری داده شود.
اسماعیلی ادامه داد: در یک دهه گذشته مدیریت تلویزیون خصوصی، خارج از مدیریت فرهنگی کشور بود و نظارتی بر تلویزیون خصوصی از سوی مدیریت فرهنگی کشور انجام نمی گرفت، اما امروز شبکه های مختلف نمایش خانگی با قدرت بالا و چند صد میلیارد تومان بودجه با مدیریت فرهنگی ساخته و اداره می شوند و شاید کل بودجه حوزه ساخت فیلم و سریال بخش های حاکمیتی یک دهم این هم نیست.
وی با بیان این که فضایی در موضوع فرهنگ مشاهده می شود که تحلیل بنده به عنوان یک کارشناس فرهنگی این است که در این کار تعمدی وجود داشته است، گفت: در نظریات لیبرالی برای دولت در حوزه مدیریت فرهنگ وظیفه ای در نظر گرفته نشده است و جریان سرمایه باید این حوزه را مدیریت کند در حالی که این با دیدگاه قانون اساسی انقلاب اسلامی و نظر امامین انقلاب و… متفاوت است که امروز نتایج تفاوت نگاه ها در جامعه اسلامی مشاهده می شود.وزیر ارشاد درباره پروژه های عمرانی در حوزه فرهنگ هم گفت: امروز به طور متوسط در کشور عمر پروژه ها نزدیک به ۱۷سال است، در همین یکسال اخیر در کشور با مجموعه هایی مواجه بودیم که با حداکثر ۲۰سال عمر، در حال تخریب بوده اند.
اسماعیلی تاکید کرد: در یکسال اخیر تلاش ما بر این بود که پروژه جدیدی کلنگ زنی نشود و ابتدا پروژه های نیمه تمام تکمیل شود که بسیاری از آن ها به بهره برداری رسیده است. مجموعه های بسیار خوبی در حال آماده سازی برای افتتاح هستند که در ماه های آینده در سراسر کشور به بهره برداری خواهند شد.
اسماعیلی با اشاره به ظرفیت ها و پیشینه فرهنگی و علمی استان مرکزی و لزوم توجه به رفع مشکلات این استان در بخش فرهنگ و هنر، درباره فرهنگسرای دلیجان گفت: قرار است برای تکمیل این فرهنگسرا در فرصت یک ماهه برنامه ریزی و در استان و شهرستان راهکارهایی ارائه شود تا در اسرع وقت این مجموعه در اختیار اهالی فرهنگ و هنر و جبهه فرهنگ و انقلاب قرار گیرد.وزیر ارشاد تاکید کرد: در سطح وزارتخانه یکی از برنامه های اساسی، نهضت بازگشت به مساجد است. قرارگاه محرومیت زدایی از فرهنگ و هنر در ۷۲شهرستان کشور اجرا شده است و بیش از ۴۰هزار نفر در مساجد حضور پیدا کرده اند که این مهم اکنون در حال تسری به استان های مختلف کشور است .وی همچنین گفت: در حوزه مهندسی فرهنگی هم اخبار خوبی برای اهالی فرهنگ داریم که به محض طی فرایندهای قانونی اعلام خواهد شد، در دولت بنا بر این است که از وعده و شعار پرهیز شود و خوشحالیم در یکسالگی دولت می توانیم کارنامه و گزارش عملکرد
ارائه دهیم.
راه اندازی قرارگاه نشاط اجتماعی در کشور
وزیر ارشاد همچنین در جمع خبرنگاران در اراک گفت: قرارگاه نشاط اجتماعی به بهانه جام جهانی فوتبال راهاندازی و فعالیتهای آن در کشور فعال شده است.
اسماعیلی افزود: در کشور یک قرارگاه نشاط اجتماعی به بهانه جام جهانی فوتبال راه اندازی شده و با محوریت همه نهادهای فرهنگی برنامه های گسترده ای پیش بینی شده است. جام جهانی به عنوان یک رخداد مهم ورزشی میتواند انسجام عمومی جامعه را افزایش دهد و سبب نشاط و ایجاد فضای شادی در کشور شود.
وزیر ارشاد تاکید کرد: به موضوع جامجهانی به عنوان یک رویداد فرهنگی اجتماعی مهم در کنار موضوع ورزش نگاه میکنیم، میلیون ها جوان با شادی ها و ناراحتی های بازیکنان شاد و ناراحت می شوند. در همین زمینه تمهیدات گسترده ای در قطر و محل رایزنی فرهنگی با حضور اهالی فرهنگ و هنر و رسانه پیش بینی و همچنین برنامه های متنوعی برای معرفی فرهنگ اصیل ایرانی درنظر گرفته شده است و در داخل کشور هم از همه طرفیت ها برای ایجاد شور و نشاط و ایجاد حس انسجام و وحدت ملی استفاده خواهد شد.
وی در ادامه درباره مسکن خبرنگاران تاکید کرد: در این باره تفاهم نامه با وزیر راه و شهرسازی منعقد شده که ظرفیت این اقدام از ۱۲هزار نفر به ۲۴هزار نفر افزایش پیدا کرده است. رئیس جمهوری دستور ویژه ای هم برای مسکن هنرمندان پیشکسوت صادر کرده است و به دنبال این هستیم که از همه ظرفیت های وزارتخانه و سایر مجموعه ها استفاده شود تا در کنار رفع دغدغه مسکن در کشور، دغدغه مسکن اهالی فرهنگ و هنر هم
رفع شود.وزیر ارشاد درباره تسهیلات صندوق اعتباری هنر هم تاکید کرد: در سال گدشته با دستور رئیس جمهوری و همکاری بخش های مختلف، به طور ویژه در سه بخش به شکل خارج از نوبت، بیش از ۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات در اختیار اهالی فرهنگ و هنر و رسانه قرار گرفت، همچنین برای سایر مباحث از جمله بیمه هم امسال گام های خوبی برداشته شده است.