سرویس خبر: وزیر آموزش و پرورش گفت: برای تحصیل ۷۰۰هزار دانشآموز اتباع خارجی که در کشورمان حضور دارند به ۲۳هزار کلاس درس نیاز داریم که کمیساریای عالی پناهندگان فقط ۶۰۰کلاس درس مورد نیاز آن هارا تامین کردهاست.
یوسف نوری در آیین افتتاح مدرسه ۱۲کلاسه پناهندگان که با مشارکت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و وزارت آموزش و پرورش در شهرستان پاکدشت برگزار شد،افزود: جمهوری اسلامی در جهت تأمین زیرساختهای مورد نیاز زندگی پناهندگان بر اساس فرهنگ مردم، آموزههای دینی، توجه به سیاستهای کشور و عمل به قانون اساسی گامهای اساسی برداشته است.
وی افزود: جمهوری اسلامی همچنین در حوزه ساخت مدارس با کمیساریای عالی پناهندگان مشارکت کرده است، به طور مثال در مدرسهای که در پاکدشت به بهرهبرداری رسید، از مجموع ۱۵۰میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز، ۸۰میلیارد توسط کمیساریا و ۷۰میلیارد ریال از سوی وزارت آموزش و پرورش تامین شده است.
نوری تاکید کرد: علاوه بر فضای آموزشی مورد نیاز تحصیل دانشآموزان اتباع، معلمان هم تلاش بسیاری انجام می دهند و فقط حقوق معلمان مورد نیاز اتباع سالانه بیش از ۴۵هزار میلیارد ریال است که این امتیاز ویژهای از سوی جمهوری اسلامی به اتباع است که در مجامع جهانی باید به آن پرداخته شود.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: این خدمات مستقیم بخشی از امتیازات جمهوری اسلامی فقط در حوزه آموزش و پرورش است، در حالی که این افراد در حوزه بهداشت و درمان، فرهنگ و هنر، اشتغال، توانمندسازی و بسیاری از زیرساختهای مورد نیاز هم خدمات ویژهای دریافت میکنند و لازم است تا کمیساریای عالی پناهندگان توجه بیشتری به این حوزه داشته باشد و زمینه را برای کیفیت بخشی به آموزش آنان فراهم کند.
وی ادامه داد: امروز جمهوری اسلامی در عمل به تعالیم اسلامی و تأکیدات امام راحل و رهبر معظم انقلاب و سیاست های دولت سیزدهم در ارتباط مستحکم با کشورهای جهان به ویژه همسایگان، خدمت ویژه و اثر بخش خود را به اتباع ارائه میکند و از نمایندگان کمیساریان عالی پناهندگان درخواست میشود تا این خدمات و هزینه های مستقیم و غیرمستقیم را به جهانیان منتقل کنند.
نوری در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره دانشآموزان شهید حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ(ع)، گفت: استکبار جهانی تلاش می کند در دشمنی با نظام جمهوری اسلامی، دانشآموزان را هدف قرار دهد، غافل از این که دانشآموزان و معلمان همواره در صحنه دفاع از ارزش های نظام قرار دارند. وی افزود: امروز دانش آموزان ایران با فراگیری علم و دانش و فعالیت در حوزههای فناوریهای نوین، دستاوردهای عظیمی را به دست آورده اند که کسب ۲۰مدال طلای المپیادهای علمی جهانی فقط بخشی از این افتخارات است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: امروز با وجود تمامی تحریم های ظالمانه استکبار جهانی، جمهوی اسلامی در فناوریهای نوین همچون نانو، بایو، سلول های بنیادین و انرژی های تجدید پذیر جزو ۱۰کشور برتر جهان است و این امر ثابت می کند که معلمان کار خود را به درستی انجام داده اند و دانش آموزان هم برای فتح قله های افتخار تلاش می کنند.
ایران با وجود تحریمها، به پناهندگان خدمات میدهد
معاون دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران هم در این مراسم،گفت: امروز جمهوری اسلامی با وجود تحریم و فشارهای اقتصادی همچنان به سیاست فراگیر ارائه خدمات به پناهندگان ادامه میدهد که این امر قابل قدردانی است.
«اینا گلدگوا» با قدردانی از مردم و دولت جمهوری اسلامی در حمایت از پناهندگان ، اظهار داشت: بهترین راه حل و پایدارترین سیستم حمایت از پناهندگان این است که دانش آموزان پناهنده همراه با دانش آموزان کشوری همچون ایران به مدارس دسترسی داشته باشند. وی تاکید کرد: دولت جمهوری اسلامی برای شامل کردن همه پناهندگان اقدامات موثر و مستمری انجام داده است و کمیساریای سازمان ملل در امور پناهندگان هم برای عمل به تعهدات خود اعلام آمادگی می کند .
معاون دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران ادامه داد: این کیمساریا در کشورهای مختلف جهان فعال است که نمونه آن را می توان در این مدرسه مشاهده کرد که فرزندان ایرانی و افغان از خدمات آن برخوردار می شوند.
وی گفت: در ارائه خدمات آموزشی، لایههای مختلفی وجود دارد که ساخت مدارس فقط یکی از این لایهها است و تجهیز مدارس، تأمین معلم و نیروی انسانی و ارائه خدمات آموزشی با کیفیت، کاری اصلی و مهم است که توسط جمهوری اسلامی و وزارت آموزش و پرورش انجام می شود.
گلدگوا افزود: در حوزه آموزش، نیازهای زیادی وجود دارد، اما در ۱۰سال گذشته کمیساریای عالی پناهندگان فقط ۹۵مدرسه در ایران ساخته که قطعا نیاز به مدرسه، بیش از این است.
سرعت بالای مهاجرت و فرسودگی مدارس در پاکدشت
وزیر آموزش و پرورش همچنین در آیین افتتاح مدرسه خیرساز شهرستان پاکدشت، گفت: سرعت بالای مهاجرت و فرسودگی مدارس سبب شده است تا توجه به حوزه مدرسهسازی در شهرستان پاکدشت از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
نوری اظهار داشت: شهرستان پاکدشت به دلیل نزدیکی به پایتخت و پوشش دادن به شهرستانهای اطراف تهران، از نرخ مهاجرت زیادی برخوردار بوده و علاوه بر هموطنان ایرانی، شمار زیادی از اتباع را هم در خود جا داده است. وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری به شهرستان پاکدشت، تاکید کرد: در این سفر به حوزه مدرسه سازی در شهرستان پاکدشت توجه ویژهای شد ،لذا تلاش می کنیم تا مشکلات این بخش مهم رفع شود.
فرماندار شهرستان پاکدشت هم در این مراسم گفت: این مدرسه ۸ کلاسه با برخورداری از فضای آموزشی، نمازخانه و فضای اداری، به همت خیرّ نیک اندیش و مشارکت سازمان نوسازی و تجهیز مدارس و با ۱۲۰میلیارد ریال اعتبار ساخته شده است تا بخشی از نیازهای روزافزون شهرستان پاکدشت به فضای آموزشی، تامین شود.
محسن اردستانی افزود: شهرستان پاکدشت به دلیل واقع شدن در مسیر محور ترانزیتی شرق کشور و برخورداری از فرصتهای شغلی پایدار به سبب استقرار ۴ شهرک صنعتی و بیش از ۴۲۰۰ واحد تولیدی و همچنین اراضی و گلخانههای وسیع کشاورزی و گل و گیاه، همواره مورد استقبال افراد مختلف از سراسر کشور برای سکونت بوده و این امر موجب شده است شمار زیادی از دانشآموزان در مدارس شهرستان مشغول به تحصیل شوند.
وی همچنین با اشاره به تحصیل بیش از ۹۰هزار دانشآموز در مدارس شهرستان پاکدشت اظهار داشت: با وجود تلاشهای انجام گرفته از سوی مسئولان و مشارکت مستمر خیرّان نیک اندیش مدرسه ساز، این شهرستان همچنان به مدارس جدیدی نیاز دارد تا از تراکم دانشآموزان به ویژه در مرکز شهرستان کاسته شود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین دیروز یک باب مدرسه خیرساز در روستای جمالآباد از توابع بخش شریفآباد پاکدشت را به بهره برداری رساند.