به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ، اسحاق جهانگیری صبح دیروز در آستانه هفته دولت، در دیدار مدیران حوزه معاون اول رئیس جمهوری، از دکتر فرجیدانا به عنوان انسانی دانشمند، متدین، اخلاقی و مورد اعتماد دانشگاهیان یاد کرد و افزود: ایشان در مدت ۹ ماه مسئولیت خود، نشان داد که با مدیریت خوب می توان فضای دانشگاهها را آرام و امیدوار و در جهت تولید علم و دانش بسیج نمود.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: اگرچه نظرات سازنده مجلس شورای اسلامی برای همه اعضای هیأت دولت ارزشمند است اما کمک نمایندگان مجلس به تثبیت مدیریت وزارت علوم آن هم در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید و هفته دولت نشاندهنده همکاری و تعامل صمیمانه میان دولت و مجلس است. جهانگیری انتشار برخی اطلاعات مبنی بر سقوط رتبه علمی ایران در دوره حضور دکتر فرجی دانا در وزارت علوم را نادرست خواند و افزود: انتشار اخبار و گزارش های غیر واقع با دغدغه های ملی و مسائل مبتلا به جامعه علمی کشور فاصله دارد.وی همچنین با اشاره به همکاری میان قوه مجریه و مقننه در یک سال گذشته گفت: دولت همواره از نظرات، انتقادات و پیشنهادات نمایندگان مجلس شورای اسلامی استقبال می کند و انتظار می رود حل موارد اختلافی با سعه صدر و از طریق تعامل و گفتگو میان دولت و مجلس دنبال شود.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه ضمن تشریح اوضاع داخلی و خارجی کشور، اولویتهای دولت تدبیر و امید را برای حل معضل بیکاری و ایجاد رونق اقتصادی در کشور بیان کرد.
وزیر کشور: هیچ مساله سیاسی تنش زا و امنیتی در دانشگاه ها نداشته ایم
رحمانی فضلی گفت: در یک سال گذشته هیچ مساله سیاسی تنش زا و موضوع امنیتی در دانشگاه ها نداشته ایم.
وزیر کشور دولت یازدهم روز گذشته در گفتگویی با ایرنا در پاسخ به سئوالی درباره انتقادات به عملکرد رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در یک سال گذشته افزود: دانشگاه های ما فعال، بانشاط و پویا است و من به عنوان وزیر کشور از بعد امنیتی و سیاسی مطرح میکنم که در یک سال گذشته ما در دانشگاه ها، هیچ مساله سیاسی تنش زا و موضوع امنیتی نداشتیم که این نشان از مدیریت مطلوب دانشگاه در حوزه سیاسی و امنیتی است.
رحمانی فضلی اضافه کرد: وزارت کشور مسئول ارزیابی قضیه است یعنی اگر کسی بگوید در یک سال گذشته در دانشگاه ها مسائل سیاسی تنش زا بوده، چنین چیزی صحت ندارد.
وی گفت: بالاخره اگر جا به جایی ها انتصابی بوده، این انتصاب می توانست در بیرون چهره خود را در قالب رفتارهای سیاسی نشان دهد و ما باید ارزیابی می کردیم که واقعا چیزی نبوده است.وزیر کشور تصریح کرد: ما ۱۶ آذر سال قبل را باشکوهتر از همه سال ها در تمامی دانشگاه ها برگزار کردیم.
هم دانشگاه ها و هم گروه های سیاسی ما به بلوغ سیاسی رسیده اند و هم مدیریت دانشگاه ها و وزارت علوم خوب قضایا را مدیریت کرده است.رحمانی فضلی گفت: در حوزه های علمی گام های بلندی برداشته شده است و اکنون ثبات در دانشگاه ها وجود دارد و به عنوان یک استاد دانشگاه عرض می کنم که واقعا در میان اساتید و دانشجویان در یک سال اخیر، نشاط زیادی ایجاد شده و در حوزه علم، احساس عدالت و انصاف می شود.وزیر کشور دولت تدبیر و امید همچنین اظهار داشت: در حوزه های فرهنگی و اجتماعی هم در مناسبت های فرهنگی مثل هفته کتاب، جشنواره فیلم فجر، نمایشگاه قرآن، کنسرت و موسیقی های مختلف و فیلم هایی که ارائه شد، شاهد فضای مطلوب، مناسب و قانونی بودیم و کمتر حاشیه داشتیم.
وی افزود: نظارت ها در حال انجام است و دولت تمامی تلاش خود را حول محور آرامش، تحرک، پویایی، نشاط و فعالیت ها به کار گرفته و امیدواریم با فهم درست این مساله در میان سیاسیون و درک عمیق این موضوع و کمک و مساعدتی که همه به یکدیگر می کنیم، بتوانیم ایران مقتدر، پویا، توانمند و قدرتمندی را به همه دنیا عرضه کنیم.
اغراض سیاسی در استیضاح وزیر علوم
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم اغراض صرفا سیاسی و برگرفته از منافع باندی را پشت پرده استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد .
کمال الدین پیرموذن با بیان این که با روشنگری تخلفات اعطای بورسیه های تحصیلی منافع عده ای به خطر افتاده است به ایرنا گفت: این عده برای مقابله تلاش کردند با جوسازی، فرافکنی و انگ زنی و حتی ایجاد پایگاه هایی به نام دانشجویان در فضای مجازی مقدمات استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را فراهم کنند.
پیرموذن ادامه داد: با توجه به محدودیت ها و مشکلات اقتصادی هر کدام ازافراد بورسیه شده (که برخی از آنها با برخی ویژه خواران در ارتباط هستند) ۱۰ میلیارد ریال برای کشور هزینه دارد.برخی از افراد بورسیه شده با معدل زیر ۱۴ حائز شرایط بورسیه نبودند و این تنها قطره ای از تخلفات صورت گرفته است.
او با بیان این که با وجود همه این جوسازی ها وزیر علوم مصمم به بستن پرونده بورسیه هاست گفت: ما متعهد به اجرای قانون هستیم و برای جلوگیری از هدر رفتن بیت المال خواستار رعایت ضوابط در اعطای بورسیه های تحصیلی و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در این زمینه خواهیم شد.
پیرموذن به سه محور سوال از وزیر علوم هم اشاره کرد و گفت: اول بازگشت دانشجویان ستاره دار است که طبق قانون اساسی حق تحصیل برای همه طالبان علم آزاد می باشد و مقدمات آن باید توسط دولت فراهم شود و در ضمن اگر اتفاقی هم افتاده به دوره های قبلی برمی گردد.دوم سوال در مورد مبانی فکری ایشان است که پس از انتخابات ریاست جمهوری و تغییر برخی رویکردها، دکتر روحانی وزیری مطابق با سیاست های مورد نظر نصب کرده است که این حق طبیعی دولت است. سوم بازگشت استادان بنام، عالم و دلسوز که در دوره سرپرست پیشین وزارت علوم رخ داده و البته همین جذب دوباره آنها موجبات افزایش نشاط، امید، خرد و سطح علمی در دانشگاه ها را کلید زده است.پیرموذن همچنین با بیان این که به مردم اطمینان می دهم قاطبه نمایندگان مجلس پیام آنها را در حماسه ۲۴ خرداد شنیده اند و بی تردید رای مردم در مجلس نافذ است، گفت: با توجه به درک عمیق مسوولیت قاطبه نمایندگان استان اردبیل و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح به منظور حمایت وزیر علوم شرکت می کنند و در عین حال سفر دکتر روحانی به استان اردبیل پابرجاست؛ از این رو از مردم اردبیل خواستاریم با استقبالی گرم از رئیس جمهور، دولت تدبیر و امید را همچنان مورد حمایت خود قرار دهند.