ابزار جدید برای تامین مالی واحدهای تولیدی
معاون توسعه کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری گفت: اوراق گام یک ابزار مالی جدید برای تامین مالی واحد‌های تولیدی است و در عمل، از قابلیت‌های بازار سرمایه برای تامین مالی زنجیره تولید و همچنین تامین مالی واحد‌ها استفاده می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، علیرضا توکلی کاشی با اشاره به اینکه اوراق گام از جمله اوراقی است که از سوی بانک مرکزی هدایت می‌شود گفت: در حال حاضر بانک مرکزی مجوز دو نوع اوراق، یکی اوراق مشارکت با شهرداری‌ها و دیگری اوراق گام یا گواهی اعتبار مولد را داده است.

وی افزود: به طور عمده، رشد اوراق مشاکت با شهرداری‌ها به واسطه اوراقی است که بانک مرکزی به شهرداری مجوز داده، اما در اوراق گام یا گواهی اعتبار مولد، بانک مرکزی به بانک‌ها مجوز می‌دهد که برای بخش خصوصی تامین مالی کنند.

توکلی کاشی در ادامه با اشاره به تفاوت اوراق گام و تسهیلات اظهار کرد: در بحث مربوط به تسهیلات، بانک باید پول داشته باشد تا تامین مالی را انجام دهد و در شرایط حاضر که بانک‌ها با کمبود منابع مواجه هستند و پول ندارند، اوراق گام کمک می‌کند که به جای اینکه به بخش خصوصی در قالب پرداخت پول، تسهیلات داده و تامین مالی کنند، اوراق گام را ضمانت کرده و نیازی نیست برای آن پول پرداخت کنند.

معاون توسعه کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری اظهار کرد: هر شرکتی که به پول نیاز دارد می‌تواند به بانک عامل خود مراجعه کند، تضامین و وثایق مورد نیاز را به بانک تحویل دهد و بانک قسمتی از این اوراق را در اختیار آن‌ها می‌گذارد.

وی افزود: شرکت‌ها از طریق این اوراق می‌توانند بدهی خود را پرداخت یا این اوراق را در بورس یا فرابورس به فروش برسانند و از محل وجه نقد آن مشکلات مالی خود را حل کنند.

به گفته وی؛ بانک مرکزی حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان را برای سال ۱۴۰۱ هدف‌گذاری کرده است.

توکلی کاشی گفت: در واقع اوراق گام بدون اینکه نظام مالی، خلق نقدینگی داشته باشد می‌تواند به تامین مالی بنگاه خصوصی کمک کند.

یک کارشناس بازار سرمایه هم گفت: به نظر گام بعدی برای حمایت از بورس می‌تواند دادن سیگنال‌هایی مثبت از بخش‌های دیگر باشد این موارد می‌تواند کنترل موثر نرخ سود اوراق و سپرده‌ها، تعیین تکلیف ابهامات بودجه‌ای (نرخ گاز، عوارض، مالیات و…)، عدم قیمت‌گذاری دستوری و نزدیک شدن نرخ دلار نیما و بازار آزاد به یکدیگر باشد.

علی اسکینی در مورد بسته ۱۰ بندی حمایت فوری از بازار سرمایه بیان کرد: ‌پس از ریزش سنگین شاخص‌های بازار سهام در هفته‌های اخیر، با پذیرش مشکل فعلی توسط سازمان بورس و طراحی بسته ۱۰ بندی، شاهد جو آرام‌تری نسبت به روزهای قبل هستیم یکی از مهمترین دلایل ریزش اخیر نبود تقاضای موثر و نقدینگی کافی در بازار بود که سبب شده بود ارزش معاملات به سطوح بسیار پایین سقوط پیدا کند.

وی اضافه کرد: با اعلام بسته مذکور و شروع خریدها در نمادهای مختلف، اثراتی از این بسته نمایان شده است در کنار تزریق پول و بسته‌های این چنینی در حال حاضر بازار نیازمند برگشت اعتماد از دست رفته است.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: به نظر گام بعدی برای حمایت از بورس می‌تواند دادن سیگنال‌هایی مثبت از بخش‌های دیگر باشد این موارد می‌تواند کنترل موثر نرخ سود اوراق و سپرده‌ها، تعیین تکلیف ابهامات بودجه‌ای (نرخ گاز، عوارض، مالیات و…)، عدم قیمت‌گذاری دستوری و نزدیک شدن نرخ دلار نیما و بازار آزاد به یکدیگر باشد.

علی شیرازی‌پور هم گفت: بهتر است برای اجرای بسته حمایتی بیش از پیش جدی‌تر وارد فاز عملیاتی شده و تک به تک بندها به شکلی کاملا مثبت انجام شود قوانین در سطح بالا و با وجه تضمین بالا می‌تواند وضع بازار سرمایه را از حالت رکود خلاص کند.

کارشناس بازار سرمایه به بررسی بسته حمایتی ۱۰بندی سازمان بورس پرداخت و گفت: سابقه بسته‌های حمایتی در کشور به سال‌های گذشته برمی‌گردد که به نظر می‌رسد پایدار و قانونمند بودن هر بسته حمایتی بسیار مهم است.

وی افزود: بهتر است برای اجرای بسته حمایتی بیش از پیش جدی‌تر وارد فاز عملیاتی شده و تک به تک بندها به شکلی کاملا مثبت انجام شود.

نسخه مناسب چاپ