حبیب عبدلی در دومین جلسه کارگروه بلایای جوی و طوفان استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در زمان کنونی در غرب استان و شمال شرق شهرستان کلیبر میزان خشکسالی بیشتر است، افزود: ۸ درصد استان در وضعیت خشکسالی بسیار شدید، ۲۹ درصد در خشکسالی شدید، ۳۲ درصد در خشکسالی متوسط و ۱۸ درصد در وضعیت خشکسالی خفیف قرار دارد و در بررسی وضعیت خشکسالی، شاخصهای مختلفی مورد ارزیابی قرار میگیرد که مهمترین آنها ماندگاری خشکسالی است، به طوری که اگر شاخص بیشتر باشد، نیاز به برنامه ریزی بیشتر و دقیقتر برای مصارف منابع آبی وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری و ۴۲ روز گذشته میانگین دمای استان نسبت به بلند مدت حدود ۲٫۲ درجه سانتیگراد افزایش یافته است، گفت: در این مدت دمای کمینه استان نیز افزایش یافته است. هر چه دمای حداقلها افزایش یابد، به همان میزان نقش آن در موقعیت جغرافیایی استان اثراگذاری بیشتری دارد و مخربتر است. بر اساس بررسیها دمای حداکثری آذربایجان شرقی نیز در این مدت حدود ۲٫۴ درجه سانتیگراد افزایش یافته است و دمای حداکثری زیاد در موقعیت جغرافیایی استان، تأثیرگذار نخواهد بود.
عبدلی با بیان اینکه میزان بارندگی استان در سال زراعی جاری (اول مهر تاکنون) ۱۶٫۱ میلی متر بوده است، گفت: این تعداد بارندگی نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته که حدود ۲۲٫۴ میلی متر بود، در حدود ۲۵ درصد و نسبت به بلند مدت که معادل ۳۲٫۸ میلی متر بود، حدود ۴۸ درصد کاهش یافته است. در کل کشور اختلاف بارندگی نسبت به نرمال منهای ۲٫۲ میلی متر بوده، در حالی که در آذربایجان شرقی این اختلاف منهای ۱۵٫۹ میلی متر است.