وزیر نیرو: رعایت استاندارد در ساخت و استفاده از وسایل انرژی بر ضروری است
وضع قواعد استاندارد و نظارت بر اجرای استانداردها در ساخت و استفاده از لوازم انرژی بر یک ضرورت است.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو دیروز در همایش روز ملی کیفیت با اعلام این مطلب، ضمن اشاره به اینکه شرایط مصرف انرژی در کشور به‌گونه‌ای است که باید برای آن فکر اساسی شود، افزود: با اینکه ایران یکی از بزرگ‌ترین دارندگان منابع نفت و گاز در جهان است، اما محدودیت‌ها در این عرصه بیشتر از نیازهای کشور در حال رشد است.

وی به چالش‌های کمبود منابع انرژی در اروپا اشاره کرد که منجر به مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این جوامع شده است و ادامه داد: اقدامات مشترکی از سوی وزارت نیرو و سازمان ملی استاندارد در دست اجرا است که نتیجه آن به طور حتم موجب کاهش مصرف مازاد آب و انرژی خواهد شد. به عنوان مثال در موضوع برق، بخش قابل توجهی از مصرف، صرف تولید سرما از جمله در کولرها می‌شود که مصارف غیر منطقی دارند و به تازگی موتورهایی از سوی تولیدکنندگان داخلی تولید شده که روی کولرهای آبی نصب شده و می‌تواند تا ۵۰ درصد از مصرف آب و برق بکاهد.محرابیان همچنین با اشاره به اینکه ایران در منطقه‌ای نیمه خشک واقع شده است، خاطرنشان کرد: بررسی شرایط بارشی کشور در دهه‌های اخیر حاکی از کاهش میزان سرانه آب برای مردم در سال‌های گذشته است. این مساله ناشی از کاهش نزولات جوی، رشد جمعیت و تقاضای بیشتر آب با توجه به توسعه اقتصاد در بخش‌های مختلف است، به طوری که سرانه مصرف آب هر ایرانی از ۶ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در سال در سنوات گذشته، به کمتر از سالانه یک هزار و ۲۰۰ متر مکعب در حال حاضر رسیده است.

وی تاکید کرد: اگر به دنبال رضایت مردم و ارتقای کیفیت زندگی هستیم، راهی جز تولید بیشتر و با کیفیت‌تر و با استفاده از آب کمتر نداریم و این به معنای وضع استاندارد و ارتقای استانداردهای موجود است.

مهدی اسلام پناه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران هم در این همایش گفت: آنچه تاب‌آوری ما را در جهان امروز بالا می‌برد، افزایش کیفیت کالا و خدمات با منشأ نوآوری و خلاقیت در اکوسیستم جدید رقابتی است.

وی با اشاره به اینکه در محیط رقابتی امروز، مدیریت کیفیت جامعه و تضمین کیفیت ابزاری لازم برای همه سازمان‌های رقابتی است، گفت: ظرفیت انطباق پذیری از اصول اصلی و سیاست‌های جدی و مأموریت‌های اصلی ما است که فرصتی در اختیار می‌گذارد تا بتوانیم به چالش‌های حوزه کالاها و خدمات غلبه کنیم.وی با اشاره به اینکه مطابق با آخرین گزارش‌های بین‌المللی، در سال ۲۰۲۲ نوآوری ایران با هفت پله صعود به جایگاه ششم منطقه و جایگاه پنجاه و سوم جهانی رسیده است، افزود: بررسی‌های ما نشان داد که دلیل اصلی بالاتر بودن رتبه برخی کشورهای منطقه در نوآوری مهاجرت نخبگان از کشورمان به این کشورها است که توانستند این ارتقا را رقم بزنند.

معاون رئیس جمهوری گفت: جایگاه بیست و ششم استاندارد ایران در سال جاری در بین ۱۶۷ کشور جهان و رتبه نخست ما در صدور گواهی‌ها و نشان‌های تجاری همگی نشان می‌دهد که قابلیت ارتقا برای مطرح شدن به عنوان مرجعیت در جهان وجود دارد؛ همان گونه که در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳ درصد از استانداردسازی بین‌المللی در حوزه نانوتکنولوژی و هشت استاندارد بین‌المللی رقابتی را ایران به جهان تقدیم کرد.

وی اظهار داشت: در گذشته ایران موفق به فروش برخی استانداردها به دیگر کشورها از مسیرهای رسمی، قانونی و دیپلماسی کیفیت شده است که نشان می‌دهد قابلیت استاندارد کشورمان بسیار بالا است.

اسلام پناه تصریح کرد: این سازمان در نظر دارد در برنامه هفتم توسعه، نظام مدیران کنترل کیفیت و نظام کارشناسان استاندارد را شکل دهد، به‌گونه‌ای که این افراد از استقلال، امنیت و حریت لازم برخوردار باشند و این موضوع می تواند به رشد و توسعه اقتصادی کمک کند.

نسخه مناسب چاپ