خواهد شد.
دکتر محمدباقرقالیباف در حاشیه جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در برج میلاد تهران در پاسخ به سئوالی درباره برنامه شهرداری تهران برای حذف دلالان از صنوف مختلف، گفت: ما در همه صنوف مسئولیت نداریم اما سازمان میادین میوه و تر بار این کار را در بخشهای پروتئینی و تر بار انجام می دهد. رسالت این سازمان این است که بتوانیم با قیمت کمتر، کیفیت بیشتر و توزیع خدمات در شهر، خدمات بهتری را به مردم ارایه کنیم.وی همچنین از برنامه ریزی شهرداری برای افزایش کیفیت موادغذایی و میوه خبر داد و افزود: این اقدام از اولویت های ما است که آن را پیش می بریم. در کنار آن برنامه ای در سازمان میادین میوه و تربار در زمینه کیفیت ارائه مواد غذایی و میوه در سطح شهر داریم که بر اساس آن، در سال آینده به طور حتم وضع به مراتب بهتر از اکنون خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگری درباره تفاهمنامه امضا شده میان شهرداری تهران با قرارگاه خاتم الانبیا گفت: امروز ۸۰ درصد پروژههای شهر تهران را بخش خصوصی اجرا می کند و بخش خصوصی هم زیر مجموعه قرارگاه خاتم الانبیا نمیشود. به عنوان مثال تا کنون پروژه های بزرگی همانند تونل های نیایش، توحید، رسالت، بزرگراه امام علی (ع) از سوی بخش خصوصی اجرا شده است. بزرگراه امام علی (ع) از سوی شرکت ایرانشهر اجرایی شد و قرارداد آن هم مشخص و روشن است. این شرکت ۱۰۰ درصد بخش خصوصی است و هیچ ارتباطی با قرارگاه خاتم ندارد.
شهردار تهران تاکید کرد: این یک قرارداد نیست،بلکه یک تفاهمنامه است که طی آن ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در توسعه شهر طی مدت پنج سال انجام می گیرد و پنج بانک هم در آن حضور دارند. باید توجه داشت که قرارداد با تفاهمنامه فرق دارد همانطور که بین کار پیمانکاری و سرمایه گذاری تفاوت وجود دارد.وی افزود: این یک تفاهمنامه سرمایه گذاری است که آن ها بتوانند در پروژه های توسعه شهری حضورداشته باشند.اگر متن تفاهمنامه را بخوانید، متوجه خواهید شد که فقط قرارگاه خاتم الانبیا نیست بلکه پنج بانک هم حضور دارند تا بدین وسیله بتوانند کار خود را انجام دهند. علاوه بر این طبق قوانین در حوزه فاینانس هر کسی که فاینانس انجام می دهد میتواند در پروژه سرمایه گذاری حضور داشته باشد و کار خود را انجام دهد و این در بحث مربوط به مناقصهها نیست.
شهردار تهران همچنین از تصویب چگونگی همکاری شهرداری برای توسعه فضای کسب و کار در شهر در این جلسه خبر داد.وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران، تاکید کرد: من در نماز جمعه به صراحت گفتم که با تفکیک جنسیتی مخالف هستم. این اتفاق نیفتاده و بقیه موارد را می توانید از بقیه سئوال کنید.قالیباف همچنین در پاسخ به سئوال دیگری درباره مرگ یکی از شهروندان تهرانی در جریان درگیری با یکی از پیمانکاران شهرداری تهران گفت: بنده هم درباره حادثه ای که بر اثر آن جان یک انسان در خطر افتاده است متاسف هستم و عرض تسلیت دارم، اما این گزارش هنوز دقیق نشده و رسیدگی نهایی انجام نگرفته است. طبیعتا مراجع ذیربط و قوه قضائیه به این موضوع رسیدگی می کنند.بنا به این گزارش، علیرضا جاوید شهردار منطقه۴ هم در واکنش به خبر مرگ یک شهروند در ماجرای درگیری با کارکنان شهرداری، این خبر را اشتباه دانست و گفت: در این حادثه تلخ عوامل شهرداری دخیل نبوده اند، افرادی که با کارگر درگیرشدند از کارکنان شهرداری نبودهاند.جاوید در واکنش به این که گفته می شود خودرو این افراد دارای آرم شهرداری بوده است،گفت: این موضوع صحت ندارد و پیمانکار موضوع را درکلانتری صورتجلسه کرده است که افراد، عوامل پیمانکار بودهاند، لذا پیمانکار باید پاسخگوی این موضوع باشد.
تهیه گزارش مرگ قربانی
مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهری شهردار تهران هم دیروز با حضور در صحن شورا توضیحاتی درباره مرگ کارگر جوان ارائه کرد. وی با ابراز تاسف از این ماجرا گفت: شهردار تهران بلافاصله پس از اطلاع یافتن از این موضوع دستور رسیدگی داده است و من هم دستور رسیدگی دادهام و شخصا به این موضوع ورود پیدا کرده ام و گزارش مبسوطی به شورا ارائه خواهم داد.
وی با بیان این که حادثه ضرب و شتم آن مرحوم توسط پیمانکاران شهرداری ۱۶ مرداد اتفاق افتاده است، افزود: متوفی یک هفته در بیمارستان بستری بوده است. ایشان دستفروش نبوده و درگیری با ماموران سد معبر و مواردی از این دست اتفاق نیفتاده است. پیرو پیگیریهایی که انجام گرفته و با توجه به این که تقریبا همه کارها در شهرداری توسط پیمانکارها انجام میگیرد، عوامل پیمانکار بازیافت و پیمانکار مواد خشک با وی درگیر شدند که علت موضوع مشخص نیست.
محسن سرخو ، عضو کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران هم با اشاره به حادثه مرگ کارگر جوان گفت: باید مشخص شود برونسپاری وظایف شهرداری به پیمانکارها با چه سازوکاری انجام میگیرد و مشخص شود که چه کارهایی را باید به پیمانکار داد و چه کارهایی را به پیمانکار واگذار نکرد.وی با طرح این پرسش که پیمانکارها چگونه گزینش میشوند، گفت: آیا ما پیمانکارها را از میان لاتها انتخاب میکنیم؟ زیرا ادواتی که در این حادثه مورد استفاده قرار گرفته است(پنجه بکس) این سئوال را ایجاد میکند.سرخو همچنین با بیان این که آن مرحوم چهار فرزند داشته است، تاکید کرد: آیا شهردار تهران ساز و کاری برای احقاق حقوق این خانواده دارد؟
واکنش مسجدجامعی
رئیس شورای شهر تهران هم دیروز در جلسه شورای شهر با اشاره به این حادثه گفت: باید به این موضوع پرداخته شود تا این گونه مسائل دیگر تکرار نشود.
وی گفت: این کارگر در حوزه تفکیک زباله کار میکرده است. من این واقعه را تسلیت عرض میکنم و میخواهم کسانی که پیش از این موارد مشابه را اقدام و ریشهیابی کردهاند، به این مساله هم بپردازند تا این گونه مسائل تکرار نشود و اهمیت آن معلوم شود.رئیس شورای شهر تهران همچنین با اشاره به مرگ کودکی هشت ساله در استخر “یادیاران” ، گفت: رئیس کمیته ورزش شورا گزارشی از این موضوع تهیه کرده بود که من از او خواستم این موضوع و این گزارش را تکمیل و ارائه کند.وی افزود: پیگیری شورا در حوادثی چون آتشسوزی خیابان جمهوری، واژگونی اتوبوس شرکت واحد، حادثه پارک ارم، طوفان تهران و سقوط هواپیما که شورای شهر برای ممانعت از تکرار چنین حوادث تلخی وارد شد، قابل توجه است. هرچند که از رئیسجمهوری هم به خاطر دستور جلوگیری از پرواز اینگونه هواپیماها و پیگیری جابهجایی محل هواپیماها از داخل به خارج شهر، تشکر میکنیم.همچنین رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جلسه دیروز شورا پیشنهاد داد خیابان مقابل سازمان ملل به نام ” کودکان غزه”و محلی هم به نام بقیع نامگذاری شود که مورد موافقت اکثریت اعضا قرار گرفت.