عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: متأسفانه هنوز یک پیام رسان خوب و کامل داخلی نداریم و هر کدام از آنها دچار ایرادات فنی هستند.حسینعلی حاجی دلیگانی ، درباره شرایط فضای مجازی و تصمیمگیری درباره ادامه فیلترینگ، افزود: در این سالها باید جایگزینهای مناسبی برای پلتفرمهای خارجی طراحی و ایجاد میشد و در دسترس مردم قرار میگرفت. متأسفانه این اقدام صورت نگرفته است و باید تأسف بخوریم که هنوز یک پیامرسان خوب و کامل داخلی نداریم.هر یک از پیامرسانهای داخلی موجود، وقتی روی تلفن همراه نصب میشوند مشکلی برای استفاده دارند و در بخشهای مختلف دچار ایرادات فنی هستند؛ بنابراین هنوز جایگزین مناسبی برای پلتفرمها و نرم افزارهای خارجی در دسترس قرار نگرفته است.
بدنه دولت برای اجرای قانون تولید مسکن هماهنگ نیست
یک عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بدنه دولت برای اجرای قانون جهش تولید مسکن و ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی اصلا هماهنگ نیست.
کمال حسین پور، افزود: دولت تا کنون نتوانسته است قانون جهش تولید مسکن را به خوبی اجرا کند. در واگذاری زمین از سوی دستگاه های دولتی برای ساخت مسکن مشکلات اساسی وجود دارد. در تخصیص اعتبارات از سوی بانک ها نیز مشکلات جدی وجود دارد.
وی ادامه داد: دوستان مدعی هستند که ساخت مسکن کلید خورده است اما با شرایط فعلی وزارت راه و شهرسازی ،وعده دولت در حوزه مسکن عملی نمی شود و بر روی زمین خواهد ماند.
تماس مستقیم میان وزیران خارجه ایران وآمریکا تکذیب شد
نماینده کاشمر در مجلس با اشاره به موضعگیری وزارت خارجه درباره سخنانش در باره حادثه زندان اوین گفت: صحبتهای وزارت خارجه صحیح است چون قطعا طبق پروتکلها امکان تماس مستقیم بین وزیر امور خارجه کشورمان با همتای آمریکاییاش امکانپذیر نیست.
چند روز پیش این نماینده ادعا کرده بود که در شب آتشسوزی زندان اوین، ۴۰دقیقه پیش از شروع حادثه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، طی تماس تلفنی با امیرعبداللهیان، مطرح کرده بودکه «ما چهار زندانی در اوین داریم که قرار است تبادل شود. اتفاقی برایشان پیش نیاید».
یک منبع مطلع در وزارت امور خارجه این اظهارات را رد کرد و گفت: تماس مستقیم بلینکن با امیرعبداللهیان از اساس عاری از صحت است.
نماینده مذکورافزود: وزیر امور خارجه آمریکا تماس مستقیمی با وزیر خارجه کشورمان نداشته بلکه پیام داده است. اگر من گفتم تماس مستقیم بوده، شاید بنده اشتباه کردهام.
حمایت از کسبوکارهای مجازی
نماینده مردم بابلسر در مجلس درباره طرح وزارت ارتباطات برای حمایت از کسب و کارهای مجازی، گفت: وزارت ارتباطات مفاد بسته حمایتی را اجرا کند و مجلس هم در این باره در کنار وزارت ارتباطات است.
علی اصغر باقرزاده با اشاره به رونمایی از طرح حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کشور در ماه جاری ، اضافه کرد:هماهنگی میان نهادهای اجرایی چون وزارت ارتباطات، وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، وزارت ارشاد، سازمان برنامه و بودجه، صداوسیما و بانک مرکزی برای ایجاد یک سامانه یکپارچه حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی الزامی است.
رمزگشایی از کسری ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی تبصره ۱۴
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱با اشاره به ادعای دولت مبنی بر این که درآمد پیشبینی شده برای تبصره ۱۴محقق نمیشود و اعداد پیشبینی شده موهوم است، این اظهارات مقامات دولتی را توهین به مجلس دانست و گفت:اگر اعداد و ارقام پیشنهادی دولت در لایحه تقدیمی به مجلس تصویب می شد، اکنون این بند با بیش از ۱۴۰هزار میلیارد تومان کسری مواجه بود.
حمیدرضا حاجی بابائی افزود: دولت در لایحه بودجه درآمد تبصره ۱۴ را ۴۷۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده بود که پس از بررسیهای انجام گرفته و به درخواست وزارت نفت حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای گازی به این عدد افزوده شد و در بخش هزینه ها نیز این رقم به خود این شرکت اختصاص پیدا کرد .
بنابراین با حذف این عدد، مجلس در حقیقت درآمد ۴۷۰ هزار میلیارد تومانی پیشنهادی دولت برای تبصره ۱۴ را به ۶۱۰ هزار میلیارد تومان رسانده است و این درامدهای واقعی را ۱۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد نه ۱۶۶ هزار میلیارد تومان.
وی اضافه کرد: وقتی دولت ماهانه حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان به ازای یارانه ۳۰۰ هزار و ۴۰۰ هزار تومانی پرداخت میکند و ۸۰ هزار میلیارد تومان نیز برای دارو و ۸۰ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم یارانه می پردازد یعنی برای این سه موضوع ۴۸۴ هزار میلیارد تومان هزینه می کند؛ اکنون این سئوال مطرح میشود که اگر مجلس با پیشنهاد دولت برای درامد ۳۳۴ هزار میلیارد تومانی در این بخش موافقت می کرد؛ دولت چگونه قادر بود کسری بودجه بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی را در این بخش جبران کند؟
تصویب قانونی جامع در حوزه اقامت اتباع خارجی
رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها ی مجلس اعلام کرد:در قالب طرح تشکیل سازمان ملی اقامت به دنبال استفاده از ظرفیت مهاجران سرمایه گذار، نخبه یا نیروی کار متناسب با شرایط روز دنیا هستیم.
محمد صالح جوکار اضافه کرد:باتوجه به تغییرات در سطح جهانی نیاز داریم قانون جامعی در حوزه اقامت داشته باشیم. البته بحث اقامت با تابعیت متفاوت است و آنچه که مجلس دنبال می کند بیشتر متمرکز بر حوزه اقامت است. در تلاش هستیم اقامت اتباع خارجی چارچوب از لحاظ ساختاری پیدا کند.در این قانون به دنبال این هستیم که هم اتباع خارجی که اکنون در کشور هستند ساماندهی شوند و هم مشوق هایی برای جذب نخبگان و سرمایه گذار به داخل فراهم شود.