ساخت سالانه۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تهران
 

شهردار تهران از ساخت سالانه حداقل ۱۸۰ هزار واحد مسکن در مناطق مختلف تهران خبر داد.

علیرضا زاکانی که دیروز در حاشیه جلسه هیأت دولت با خبرنگاران سخن می گفت، با اشاره به راه اندازی قرارگاه جهادی مسکن در پایتخت اظهار داشت: سال قبل قرارگاه جهادی مسکن را در تهران راه اندازی کردیم و تاکنون بیش از ۴٠٠ هزار واحد تفاهم کردیم و بخشی از آن شروع شده و بناست حداقل سالانه ١٨٠ هزار واحد مسکن را برای مناطق مختلف تهران داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ١٢ هزار هکتار بافت ناپایدار در شهر تهران داریم که ۴ هزار و ۵۶٠ هکتار آن مربوط به بافت فرسوده است، درباره آلودگی هوای پایتخت در روزهای اخیر گفت: مسئولیت مستقیم مقابله با آلودگی هوا با شهرداری تهران نیست و ۲۲ دستگاه در این زمینه مسئولیت دارند اما شهرداری تهران برای این کار توسعه حمل و نقل عمومی را در دستور کار قرار داده است تا بتوان از تردد با خودروهای شخصی کاست.

شهردار تهران درباره توسعه فضای سبز برای کاهش آلودگی هوا گفت: ١۵٠٠ هکتار فضای سبز در ۱۵ اسفند امسال افتتاح می‌شود و امیدوار هستیم میزان فضای سبز پیرامونی و داخل شهر تهران را به بیش از ۶۱ هزار هکتار برسانیم.

تهیه سند جامع ایران و بلاروس در ۱۶ محور

وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در حاشیه جلسه هیات دولت از تهیه سند جامع ایران و بلاروس در ۱۶ محور خبر داد.

سیدرضا فاطمی امین ضمن اشاره به نتایج سفر نخست وزیر بلاروس به تهران گفت: تاکنون چهار بار هیأت های سیاسی و اقتصادی ایران به بلاروس سفر کرده اند و سفر اخیر هم مقدمه خوبی برای تکمیل سند جامع همکاری های دو کشور بود.

وی با بیان اینکه در هر روابط خارجی ۴ زیرساخت داریم که نخست باید آنها را تکمیل کنیم، اظهار داشت: نخستین زیرساخت مباحث پولی و مالی است که تفاهمنامه ای بین ایران و بلاروس امضا شد و یکی از کارهای انجام شده این بود که خط اعتباری ۱۰۰ میلیون دلاری برای کشور بلاروس تخصیص داده شد تا از ایران به بلاروس کالا ببرند. همچنین بحت تهاتر با بلاروس را توسعه می‌دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت زیرساخت دوم را گمرک دانست و ادامه داد: بلاروس عضو پیمان اوراسیا است و ایران تاکنون ۵ دور برای پیوستن کامل به تجارت آزاد مذاکره کرده و امیدواریم به زودی موافقتنامه الحاق ما به تجارت آزاد در پیمان اوراسیا انجام شود.

به گفته وی، در بحث کنسولی و روادیدهم تمهیداتی انجام شد و در بحث حمل و نقل هم قرار شد روابط پروازی با بلاروس انجام شود. چون بلاروس به لحاظ صنعتی برای ما اهمیت دارد و ماشین‌هایی که در این کشور تولید می شود، در بسیاری از کشورها به ویژه روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فاطمی امین همچنین از خرید ۵۰۰ دستگاه دامپتراک از بلاروس خبر داد و در بحث دارو و تجهیزات پزشکی گفت: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ دارو وتجهیزات پزشکی بسیار پیشرفته است و گلاوچنکو از این تجهیزات بازدید داشته است و جای خوشحالی دارد که شرکت‌های دارویی ایرانی قرار است به بلاروس صادرات داشته باشند.

وی افزود: تأکید ما در وزارت صنعت بر صادرات کالاهای پیچیده یعنی کالاهایی است که کشورها آن را کمتر صادر می کنند و صادرات مواد خام و پتروشیمی برای ما قدرتی ایجاد نمی‌کند. صادرات کالاهای پیچیده علاوه بر بهبود تراز ارزی کشور، قدرت ما را در منطقه و دنیا افزایش می دهد.

وزیر صنعت همچنین درباره سند جامع ایران و بلاروس خاطرنشان کرد: سند جامع نقشه راهی با ۱۶ محور آماده شده که همه موضوعات حمل و نقل، گمرگی، کنسولی،صنعتی، تجاری، کشاورزی و آموزشی را دربر گرفته است.

وی افزود: این نقشه راه یک ماه گذشته از طرف ما به وزارت خارجه بلاروس فرستاده شد و امیدواریم در سفر اسفند امسال رئیس جمهوری بلاروس یه تهران نهایی شود.

این مقام مسئول همچنین درباره وضعیت بازار لوازم خانگی گفت: وضعیت تولید و قیمت‌ها در لوازم خانگی مناسب است و تخفیف‌های ویژه‌ای تولیدکنندگان عرضه کردند.همچنین طرح قسطی فروش لوازم خانگی از هفته قبل تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات فراهم شده است.

وی بازار لوازم خانگی ایران را با کیفیت دانست و با بیان اینکه این بازار امسال ثبات داشته است، اظهار داشت: در بسیاری از اقلام خانگی ۲۰ درصد رشد تولید داریم و بنابراین باید به دنبال توسعه بازار باشیم.

فاطمی امین با بیان اینکه کارهای زیادی برای صادرات لوازم خانگی تولیدی درحال انجام است، اضافه کرد: برنامه سرمایه گذاری ایران در کشورهای دیگر به صورت مشارکتی و مستقم در حال پیگیری است.

وی درباره آخرین وضعیت ثبت سفارش واردات خودرو، گفت: دولت یک میلیارد یورو منابع برای واردات خودرو در آیین نامه واردات خودرو پیش بینی کرده که هفته اول شهریور این آیین نامه در دولت تصویب شد و امروز همه زیرساخت‌ها برای آن فراهم است و ثبت سفارش آن هم آغاز شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره روند ثبت سفارش واردات خودرو افزود: به دلیل تعطیلی ۴ ساله واردات خودرو، واردگنندگان باید با طرف‌های خود در خارج قرارداد ببندند و از طرف دولت مشکلی در این زمینه وجود ندارد. در این دور از واردات، شرط جدیدی به نام انتقال فناوری داریم که کار را اگر چه کمی زمان بر می‌کند اما برای اقتصاد کشور موثر است.

حمایت از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم پس از نشست دیروز هیأت وزیران در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد: وظیفه خودمان می‌دانیم که از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه که در این اغتشاشات اخیر برایشان اتفاقاتی افتاده، علی‌رغم پیگیری‌های قبلی بازهم حمایت کنیم.

محمدمهدی اسماعیلی درخصوص نحوه برخورد با اهالی هنر بازداشتی در تجمعات اخیر، اظهار داشت: ما بیش از دو ماهی که این اتفاقات در کشور در حال رخ دادن است، بنای‌مان این بوده که با گفتگو و شفاف‌سازی اجازه ندهیم کار به جایی بکشد که موجب نگرانی شود.حمایت از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را وظیفه خود می‌دانیم

وی افزود: سیاست قطعی ما در وزارت فرهنگ این است آنانی که در حوزه کار حرفه‌ای دچار مشکل می‌شوند، از آنان حمایت و دفاع کنیم. همچنین وظیفه خودمان می‌دانیم که از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه که در این اغتشاشات اخیر برایشان اتفاقاتی افتاده، علی‌رغم پیگیری‌های قبلی بازهم حمایت کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مرتب با نهاد‌های امنیتی و قضایی جلساتی داریم تا برای کسانی که دچار مشکل شدند تا حد امکان کمک کنیم، اظهار داشت: در این زمینه همکاری‌های خوبی هم دستگاه‌های امنیتی و قضایی دارند که تشکر می‌کنیم و روند کار به نحوی است که ما این دقت را به کار می‌بریم که با گفتگو و رفع ابهامات، مسئله در سطح جامعه حل شود.

وی با گرامیداشت هفته بسیج گفت: سیاست دولت مردمی گسترش دیپلماسی فرهنگی و هنری است و در پناه این دیپلماسی، موضوع اقتصاد فرهنگ از اولویت‌های کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

اسماعیلی افزود: ما در یکسال گذشته حجم ارتباطات فرهنگی و گسترش تعاملات اقتصادی فرهنگی را افزایش دادیم و در همه کشور‌های هدف از جمله کشور‌های منطقه، جهان اسلام، همسایگان و همچنین کشور‌های آفریقایی این موضوع را دنبال می‌کنیم. برای همین امر در مجموعه‌هایی که برای ما فراهم می‌شود، دعوت می‌شویم و امکان حضور را داریم و دوستان مان حاضر هستند و این برنامه روی همین محور در حال انجام است.

تشکیل کمیته آمار زنان و خانواده

معاون امور زنان رئیس‌جمهوری هم از تشکیل «کمیته آمار زنان و خانواده» در شورای عالی آمار خبر داد و به خبرنگاران گفت: ‌کمیته آمار زنان و خانواده برنامه‌های عدالت جنسیتی و برنامه ویژه دیگر زنان را پوشش می دهد.

انسیه خزعلی افزود: این کمیته یکی از کمبودهایی بود که هم در برنامه ریزی و هم در ارائه آمار مربوط به زنان و خانواده داشتیم و الحمدلله در ماه‌های گذشته توانستیم آمارهای مربوط به زنان را از وزارتخانه‌های مختلف بگیریم.

وی همچنین از ارایه پیشنهادی مبنی بر پرداخت حق‌ عائله‌مندی برای کارکنان خانم بخش دولتی خبر داد و درباره دورکاری بانوان شاغل هم گفت: دورکاری با مشکلاتی از جمله اینکه مدیران همکاری لازم را ندارند، مواجه است که باید قانون دورکاری تعدیل شود تا همکاری بیشتر مدیران را در پی داشته باشد.

معاون امور زنان رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: دریافت حق عائله‌مندی برای کارکنان خانم بخش دولتی را مطرح کرده‌ایم ولی باید مصوب شود. نظر این است که چون تامین هزینه خانواده بر عهده مرد است، پس حق عائله‌مندی باید مربوط به مردان باشد.

بیمارستان الغدیر بومهن به زودی افتتاح می‌شود

معاون اجرایی رئیس جمهوری هم پس از نشست هیأت دولت گفت: رئیس جمهوری اوایل سال سفری به پردیس و بومهن داشت ‌و دستور داد بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی الغدیر بومهن ظرف ۶ ماه به بهره برداری برسد که با نهایی شدن مراحل احداث و تجهیز این مجموعه، به زودی افتتاح می‌شود.

به گفته محسن منصوری، تلاش می‌شود مصوبات دور اول سفرهای استانی دولت نهایی و اخبار آن به مردم اطلاع رسانی شود.

وی یادآور شد: در سفرهای استانی گره‌های بزرگی گشوده شده و پروژه های خوبی به نتیجه رسیده که می‌تواند مسائل و مشکلات مردم را حل و فصل کند.

بذرپاش گزینه‌ جدی وزارت راه

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری هم با اشاره به استعفای وزیر راه و شهرسازی به خبرنگاران گفت: مهرداد بذرپاش از گزینه‌های جدی وزارت راه است که احتمالا روز یکشنبه برای کسب رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد شد.

سیدمحمد حسینی تصریح کرد: آقای شهریار افندی‌زاده هم که به‌عنوان سرپرست وزارت راه و شهرسازی انتخاب شده است، آشنایی و اشراف کافی به مسائل این حوزه دارد.

اهمیت بازی ایران و ولز در جام جهانی فوتبال

وزیر ورزش و جوانان هم درباره پیش بینی دیدار دوم تیم ملی فوتبال ایران برابر ولز در جام جهانی قطر به خبرنگاران گفت: همه تیم ها برای بازی با کیفیت در جام جام جهانی حاضر شدند و برای ایران هم نتیجه بازی اول را متصور نبودیم اما دو فرصت طلایی داریم و مهمترین دیدار با تیم ملی ولز و در واقع مهمترین آوردگاه ما در روز جمعه است.

سید حمید سجادی گفت: بازیکنان در حال حاضر تمرین مناسب خودشان را دنبال می کنند و بازیکنانی که نیاز به تمرین جدی‌تر و ویژه داشتند هم تمرینات خود را زیر نظر کادر فنی برگزار کردند تا روز جمعه در میدان رقابت در دوحه قطر موفق ظاهر شوند.

وی با قدردانی از وزارت امورخارجه و سفارت ایران در قطر که تیم ملی ایران را تنها نگذاشتند، اظهار امیدواری کرد که تیم ملی روز جمعه با آرایش جدیدتر در میدان رقابت حاضر شوند.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه برنامه ریزی لازم هم انجام شده است و انشالله حاشیه‌ای در کار نباشد و شاهد رقابت خوب باشیم، درباره وضعیت «بیرانوند» دروازه بان تیم ملی که در نخستین دیدار برابر تیم ملی انگلیس از ناحیه بینی دچار آسیب شده است، گفت: اکنون حال روحی وی خوب است اما از این اتفاق ابراز ناراحتی و اعلام کرد که آمادگی دارد در بازی بعدی حضور یابد؛ البته تصمیم آن بر عهده کادر فنی است و اکنون از نظر روحیه شرایط خوبی دارد.

وی به حضور تماشاچیان ایران و تشویق تیم ملی فوتبال در نخستین دیدار برابر تیم ملی انگلیس هم اشاره کرد و گفت که فضای خیلی خوبی در ورزشگاه در دیدار اول بود که امیدواریم در دومین بازی موفق ظاهر شویم.

سجادی درباره دو فرصت طلایی پیش روی تیم ملی ایران برابر ولز و آمریکا گفت: مهمترین بازی با ولز است که اگر نتیجه خوبی کسب نشود و سه امتیاز را از دست بدهیم، فرض بر این است که بازی آخر با آمریکا تشریفاتی می شود؛ بنابراین بازی مهم ما روز جمعه است که باید تمام تلاش مان را بکنیم تا با بهترین ترکیب از سوی کادر فنی و بهترین روحیه نتیجه خوبی در بازی با ولز بگیریم.

وی ادامه داد: اگر مساوی شویم، باید با اما و اگر و نتایج سایر تیم‌ها در گروه به مصاف آمریکا برویم اما انشاالله اگر سه امتیاز را بگیریم، امیدواریم که مقابل آمریکا هم خیلی خوب بازی کنیم.

سجادی درباره احتمال بُرد برابر آمریکا گفت: چرا که نه؛ اگر تیم ملی خودش باشد و آن کیفیت عملکرد که سرمربی تیم از آنها انتظار دارد، برنده از زمین خارج می شویم.

وزیر ورزش و جوانان درباره برخی حاشیه‌ها در سکوهای ورزشگاه در بازی اول ایران گفت: در حال هماهنگی برای ورود تماشگران ایرانی به بازی بودیم. ۵ دقیقه بعد از ورود من به ورزشگاه بازی شروع شد. آقای نبی به من گزارش داد قبل از شروع بازی برای کمتر از یک دقیقه از سکوها مزاحمت هایی ایجاد و حرف های غیرورزشی بیان شد. در حین بازی هم دو بار این ادبیات غیرورزشی را شنیدیم که ارتباطی به بازی نداشت. اختلاف هایی پیش آمده و پرچم هایی نصب کرده بودند که خود تماشاگران با هم درگیر شده بودند.

وی اضافه کرد: مسئولان انتظامی هم رفتند آنجا را سامان دادند. صدا که پخش شده بود، عده ای فکر کردند در حال اهانت به تیم ملی هستند، اما اینگونه نبود و در مجموع فضای ورزشگاه حتی از بازی های داخلی بهتر کنترل شده بود.

ادعاهای حقوق بشرعلیه ایران سیاسی است

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری هم پس از نشست دیروز هیأت وزیران گفت: غربی‌ها می‌دانند که اصلی‌ترین ناقضان حقوق بشر در جهان، خودشان هستند و جمهوری اسلامی ایران اهتمام ویژه‌ای به حقوق بشر دارد؛ لذا تلاش برای تصویب این قطعنامه یک حرکت سیاسی است نه یک اقدام واقعی برای حمایت از حقوق بشر.

غلامحسین اسماعیلی با اشاره به تلاش‌های وزارت خارجه آلمان برای تصویب قطعنامه ضد حقوق بشری علیه ایران گفت: ادعاهای حقوق بشری کشورهای غربی و آمریکا، ادعاهای پوچ و واهی است.

دستگاه های تخریب گر منابع آبی باید پاسخگو باشند

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست هم در حاشیه نشست هیأت دولت با تاکید بر اینکه هر دستگاهی که جَو و منابع آبی را تخریب کند باید پاسخگو باشد، گفت: موضوع آلودگی هوا بحث فراگیر همه دستگاه های اجرایی کشور است و مکلف هستند تکلیف خود را انجام دهند.

علی سلاجقه گفت: ما سه هفته قبل در ستاد هوای پاک که در وزارت کشور برگزار شده بود، به این دستگاه ها دو هفته مهلت دادیم تا با نشست‌هایی که با معاونت‌های ما در سازمان محیط زیست دارند، اعتبارات مورد نیاز سال آینده را در بحث قانون هوای پاک مشخص کنند.

وی افزود: آخرین چیزی که کسب شد، در یک بخش حدود ۱۰۳ هزار میلیارد تومان و در بخش دیگر ۳ میلیارد دلار مورد نیاز دستگاه ها است تا بتوانند در سال آینده بخشی از قانون هوای پاک را اجرا کنند.

نسخه مناسب چاپ