محمدحسین فاثری با اشاره به کاهش هزینههای درمانی در جهاد دانشگاهی، گفت: در این واحد پس از تشکیل پرونده و ویزیت توسط پزشک مربوطه، آزمایشهای لازم درخواست میشود و سپس با ارتباط ویدئویی مستقیم با مرکز ناباروری قم توسط خط MPLS، پرونده پزشکی بیمار برای متخصص نازایی در قم ارسال میشود.
وی استفاده مطلق از نیروهای متخصص در زمینه درمان ناباروری در کشور، کاهش هزینههای ایجاد مراکز درمانی ناباروری، کاهش زمان و هزینه ایاب و ذهاب برای مراجعین، کاهش استرس ناشی از مسافت برای بیمار، افزایش و دقت در نتیجه آزمایشها به علت آرامش فکری بیمار و صرفهجویی در هزینههای پزشکی برای بیمار را از مزایای این طرح اعلام کرد.
وی با اشاره به تغییر رویه مردم در سالهای گذشته نسبت به فرزندآوری، افزود: موضوع جمعیت، امنیت ملی را تضمین میکند و یکی از ارکان بررسی موضوع افزایش جمعیت، پیگری درمان زوجهای نابارور است که به طور متوسط حدود ۱۲ درصد ناباروری در کشور اعلام شده است: فاثری با اشاره به آمار ۱۵ درصدی زوجهای نابارور در استان قزوین، یادآورد شد: هنوز پژوهشی در زمینهشناسایی علت ناباروری زوجها در کشور و استان انجام نشده است.
به گفته رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قزوین، هزینه درمان ناباروری در مراکز خصوصی بین ۱۵ تا ۵۰ میلیون تومان برآورد شده است، در حالی که این هزینهها در مراکز درمانی نهاد جهاد دانشگاهی از ۳۰۰ هزار تا ۵ر۵ میلیون تومان محاسبه میشود.
فاثری خواستار حمایت نیکوکاران از تأمین هزینههای درمان زوجهای نابارور شد و گفت: یکی از ۳ عامل طلاق در کشور و استان ناباروری و نازایی است که در صورت حمایت نیکوکاران و تأمین هزینههای درمان این زوجها، خانوادهها به ادامه زندگی امید خواهند داشت.
به گفته وی: تاکنون ۶۶۰ زوج برای مشاوره و درمان به این مراکز مراجعه کردهاند که از این تعداد برای ۱۳۶ نفر پرونده تشکیل شده است و ۴۴ زوج تحت درمان قرار گرفتهاند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قزوین: همچنین از فعالیت نمایندگی بانک خون بندناف در قزوین خبر داد و گفت: این مرکز از ۳ ماه گذشته فعال شده است و تاکنون بهطور متوسط در هرماه ۱۵ نمونهگیری انجام میشود.
فاثری افزود: در این بانک، خانوادههایی که مایل باشند میتوانند خون بندناف نوزاد خود را اهداء کنند تا برای فرد دیگری که نیاز به پیوند دارد، مورد استفاده قرار گیرد.