کوتاه آموزشی
استاد دانشگاه شریف عضو کمیسیون جهانی اخلاق در علم یونسکو شد

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری نانوی دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک این دانشگاه به عضویت کمیسیون جهانی اخلاق در علم و فناوری برگزیده شد.

به گزارش ایسنا، دکتر اعظم ایرجی زاد نخستین دانشمند ایرانی است که به عضویت این کمیسیون جهانی درآمده است.

کمیسیون جهانی اخلاق در علم و فناوری(COMEST)،

نهادی مشورتی و مرجعی برای تبادل نظر است که در سال ۱۹۹۸ به وسیله یونسکو ایجاد شد. کمیسیون جهانی اخلاق در علم و فناوری از ۱۸ دانشمند پیشرو در رشته‌های مختلف علمی، حقوقی، فلسفی، فرهنگی و سیاسی تشکیل شده است که به عنوان شخصیت های حقیقی از سوی مدیرکل یونسکو انتخاب می‌شوند.

مأموریت کمیسیون جهانی اخلاق در علم و فناوری یونسکو، صورت بندی اصولی اخلاقی است که با ارائه معیارهایی فراتر از ملاحظات اقتصادی صرف، می‌تواند راهنمای تصمیم گیرندگان در زمینه‌های گوناگون باشد.

بر اساس این گزارش، این کمیسیون در حوزه‌های مختلفی مانند اخلاق زیست محیطی، اخلاق در فناوری نانو، مسائل اخلاقی ناشی از فناوری نانو، مسائل اخلاقی ناشی از فناوری‌های جامعه اطلاعاتی و… فعالیت می‌کند.

تبریک رییس انجمن ریاضی ایران به پروفسور میرزاخانی

رئیس انجمن ریاضی ایران در پیام تبریکی خطاب به دکتر مریم میرزاخانی، موفقیت این ریاضیدان ایرانی در کسب مدال فیلدز – عالی ترین جایزه علمی جهانی در رشته ریاضیات – را مایه شادی و شعف مردم ایران و احساس غرور ملی در جامعه علمی و ریاضی کشور عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد علی دهقان در پیام تبریک خود خطاب به این استاد جوان دانشگاه استنفورد آورده است: « انتخاب شما به عنوان یکی از برندگان جایزه فیلدز باعث شادی و شعف مردم ایران و احساس غرور ملی در جامعه علمی و ریاضی کشور شد.

اینکه نام کشور عزیزمان ایران در بین ۲۰ کشور فیلدزی ثبت شده، افتخاری است که با دستان توانمند و فکر خلاق شما به عینیت رسیده است.

اجازه می خواهم از طرف خود و جامعه ریاضی کشور این پیروزی بزرگ را به سرکار علیه تبریک و تهنیت عرض کرده و موفقیت شما را در ادامه پژوهش های علمی از درگاه احدیت تمنا کنم.

آموزش و پرورش به دنبال روش های نوین تأمین منابع مالی

وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که در ۳۵ سال گذشته فکر جدید و خلاق در توسعه منابع مالی در آموزش و پرورش نداشته‌ایم، گفت: مقدمه هر نوآوری شک کردن به وضع موجود و آموزش و پرورش بیش از هر چیز به دنبال روش‌های جدید تامین منابع مالی است.

به گزارش ایسنا، علی اصغر فانی در سومین جلسه هم‌اندیشی معاونان توسعه مدیریت و پشتیبانی ادارات کل استان‌ها اظهار کرد: بیش از ۹۸ درصد بودجه آموزش و پرورش صرف هزینه های جاری می‌شود از این رو ساماندهی نیروی انسانی در استان‌ها اولویت جدی ماست.

وی با اشاره به این‌که در سال تحصیلی جاری ۲۴ هزار معلم بازنشسته و ۱۵ هزار دانش آموز به مقطع ابتدایی اضافه می‌شود، خاطرنشان کرد: کمبود نیروی انسانی و کاهش ۱۰ درصدی میزان حق‌التدریس آموزش و پرورش را در شرایط خاصی قرار می‌دهد که تدبیر و مدیریت می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات را حل کند.

وزیر آموزش و پرورش نسبت تعداد دانش‌آموزان شاغل در مدارس دولتی به پرسنل آموزش و پرورش را ۵٫۱۱ عنوان و تصریح کرد: این نسبت در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته بسیار پایین است و نشان از بهره‌وری پایین نظام تعلیم و تربیت است.

نسخه مناسب چاپ