پرداخت ۴۸۰۰ میلیارد تومان سود
شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا هفته ابتدایی آذر امسال ۲۳۲ ناشر از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سود سنواتی پرداخت کردند.

به گزارش پایگاه خبری سمات، تازه ترین آمار منتشر شده از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، حاکی از آن است که از آغاز سال ۱۴۰۱ تا پایان هفته اول آذر، تعداد ۲۳۲ ناشر سود سنواتی سهامداران خود را از طریق اطلاعات سامانه جامع مشتریان «سجام» پرداخت کردند.

بر اساس این گزارش، در این دوره زمانی ۲۳۲ ناشر، چهار هزار و ۷۷۷ میلیارد تومان مطالبات سنواتی ۲۷ میلیون و ۳۳۲ هزار و ۹۲ سهامدار را پس از سال ها با استفاده از سجام به حساب سهامداران واریز کردند.

افزون بر این، آمارهای منتشر شده نشان می دهد که از ابتدای امسال تا پایان هفته اول آذر، سود جاری ۳۳۷ ناشر به مبلغ ۴۹ هزار و ۲۱۸ میلیارد تومان با استفاده از طریق سامانه سجام به حساب ۴۵ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۸۷۴ سهامدار واریز شده است.

سجام یک سامانه زیر ساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه‌ ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از سرمایه‌گذاران، مشتریان و مدیران نهادها در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری و غیر حضوری قادر به دریافت خدمات مبتنی بر داده های تایید شده خواهند بود.

بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دایمی فرد ثبت می‌شود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.

سهامداران می‌توانند با مراجعه به سایت www.sejam.ir ثبت نام و احراز هویت سجام را به صورت الکترونیکی انجام دهند.

خبر دیگر اینکه سرپرست مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس گفت: صندوق‌های بخشی در دو نوع قابل معامله و صدور و ابطالی، قابل تاسیس بوده و در حال حاضر امکان تاسیس صندوق در صنعت فلزات اساسی و محصولات شیمیایی مهیا شده است.

علی اکبر ایرانشاهی، در گفتگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، اظهار کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخشی، در دنیا به‌عنوان سکتورفاند (Sector Fund) شناخته می‌شوند و یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام به حساب می‌آید که بخش عمده‌ای از منابع آن به‌طور مشخص بر روی یک صنعت سرمایه‌گذاری می‌شود.

ایرانشاهی با اشاره به اینکه صندوق‌های بخشی امکان سرمایه‌گذاری متمرکز بر صنایع مختلف را ممکن می‌کند، بیان کرد: اگر افراد معتقد به کسب بازده مورد انتظار در یک صنعت خاصی باشند و سرمایه‌گذاری در آن صنعت را ترجیح بدهند، می‌توانند از این صندوق‌ها استفاده کنند و به همین واسطه از هجینگ سرمایه‌گذاری خود اطمینان داشته باشند.

وی بیان کرد: صندوق‌های بخشی در دو نوع قابل معامله و صدور و ابطالی، قابل تاسیس بوده و در حال حاضر امکان احداث صندوق در صنعت فلزات اساسی و محصولات شیمیایی مهیا شده است، معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران، صنایعی که امکان راه‌اندازی صندوق بخشی برای آنها وجود دارد را تعیین خواهد کرد.

سرپرست مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری تشریح کرد: در این نوع از صندوق‌های سهامی نیازی به استفاده از رکن ضامن نقدشوندگی وجود ندارد و حداقل ۷۰ درصد از دارایی صندوق صرف سرمایه‌گذاری در صنعت مربوطه می‌شود.

ایرانشاهی گفت: هیات مدیره سازمان بورس، اساسنامه صندوق‌های بخشی را مصوب و ابلاغ کرده است؛ لذا متقاضیان می‌توانند درخواست خود را به‌ منظور تاسیس این نوع از صندوق‌ها به سازمان بورس ارائه کنند.

همچنین مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس گفت: طی ۱۰ روز کاری ۵۰۲ هزار نفر سبد سهام خود را با اوراق اختیار فروش تبعی سهام یار بیمه کردند.

امیر صبایی در گفتگو با فارس، اظهار کرد: طی ۱۰ روز کاری از زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی سهام یار بیش از ۵۰۲ هزار نفر از سهامداران خرد نسبت به خرید این اوراق یک ریالی برای بیمه کردن سبد سهام زیر ۱۰۰ میلیون تومان خود اقدام کردند.

نسخه مناسب چاپ