دانشمند شهید محسن فخری زاده از جمله مجاهدان انقلاب بود که ترجیح داد تا گمنام بماند و به جای کسب شهرت و مقام، متعهدانه در راه پیشرفت علمی ایران اسلامی بهویژه در عرصههای دفاعی گام بردارد.
دانشمند شهید «محسن فخریزاده» همواره عمر پربرکت خویش را در راه دفاع از این مرز و بوم صرف کرده و در این زمینه، در دوران دفاع مقدس پابهپای دیگر رزمندگان اسلام، به جبهههای نبرد حق علیه باطل شتافت و تجربیات این دوران را سرلوحه خدمت و تلاش برای پیشرفت کشور عزیر خود ایران قرار داد.
وی متولد اول فروردین سال ۱۳۴۰ در شهر قم بود که لیسانس خود را در دانشگاه صنعتی اصفهان گذراند و همچنین موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد مهندسی هستهای شد.محسن فخری زاده به عنوان عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین سپاه، امکانات این دانشگاه را در جهت تحقیقات هسته ای بکار گرفت و سپس رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر شد. او همچنین رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) بود.
شهید فخریزاده معاون وقت وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) پس از عمری مجاهدت و تلاش خستگیناپذیر در صحنههای علمی و دفاعی کشور، سرانجام در بعداز ظهر روز جمعه ۷ آذر ۱۳۹۹ در یک عملیات تروریستی در آبسرد دماوند، به وسیله انفجار و شلیک، مورد سوءقصد قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد. در جریان این عملیات تروریستی، خودرو حامل ایشان مورد حمله قرار گرفت. در جریان این حمله تروریستی آقای فخریزاده به شدت مجروح شد و به بیمارستان منتقل گردید اما تلاش تیم پزشکی برای احیاء ایشان موفق نبود و این مدیر خدوم و دانشمند به دیدار معبود شتافت.
این شهید والامقام به عنوان یکی از دانشمندان زبده در عرصه صنایع راهبردی و دفاعی کشور و همچنین از اساتید نامدار دانشگاه و جامعه علمی کشور، همواره عمر پربرکت خویش را در راه دفاع از این مرز و بوم صرف کرده است. وی از جمله مجاهدان مخلص انقلاب بود که ترجیح داد تا گمنام بماند و به جای کسب شهرت و مقام متعهدانه در راه پیشرفت علمی ایران اسلامی بهویژه در عرصههای دفاعی گام بردارد. اما در اهمیت و بزرگی و تاثیرگذاری این مرد بزرگ همین بس که برای مهار اندیشهاش، یکی از پیچیدهترین ترور قرن طراحی و اجرا شد.
مأنوس بودن با قرآن یکی از ابعاد شخصیت شهید فخریزاده بود، راز و نیاز شبانه و برپایی نماز شب از جمله ویژگیهای شهید فخری زاده بود و همچنین وی تلاوت قرآن را فقط به منظور گرفتن پاداش نمیخواند بلکه بهرهها و فهمهای علمی از یافتههای قرآنی میبرد.
نام محسن فخریزاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی است که در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی منتشر شده است.
آمریکاییها، فخریزاده را «صندوقچه اسرار» برنامه هستهای ایران قلمداد میکردند که همواره در تعیین موضع ایرانیها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثر داشته است. در آن مقطع طبق نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا زمانیکه با فخریزاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمیتوان در میزان ورود ایران به دانش هستهای، اظهار نظر کرد.
ایرنا