* حملات اسرائیل به غزه پس از هشت روز آتشبس موقت از دو روز قبل از سر گرفته شد. در حالی که مذاکرات آتشبس در قاهره با حضور هیأتهای فلسطینی و اسرائیل در جریان بود، به یکباره نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل دستور بازگشت هیأت اسرائیلی از قاهره و حملات مجدد به غزه را صادر کرد. صهیونیستها مدعی هستند که این حملات را در واکنش به شلیک ۳ راکت از غزه انجام دادهاند اما حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطینی میگویند در این حملات دست نداشتهاند و اطلاعی از منبع شلیک راکتها ندارند.
* دبیرکل حزبالله لبنان این هفته در سخنانی به مناسبت سالگرد پیروزی مقاومت در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶، مقاومت را اساس رستگاری ملتهای منطقه دانست.
سیدحسن نصرالله در خصوص گروهک تروریستی داعش نیز به صراحت گفت، اگر اتحاد میان ملتهای منطقه باشد داعش به راحتی نابود خواهد شد. وی داعش و دیگر گروههای تروریستی در منطقه را دست پرورده غرب دانست و تأکید کرد که هدف غرب از تشکیل چنین گروههایی تجزیه منطقه و کمک به طرحهای استعماری خود و پشتیبانی از اسرائیل است.
* ارتش سوریه این هفته پیشرویهایی را در مناطق مختلف این کشور به دست آورد و چندین منطقه استراتژیک را از کنترل تروریستها خارج کرد. دو تن از سرکردههای داعش و جبهه النصره نیز به هلاکت رسیدند. این هفته همچنین آخرین تسلیحات و مواد شیمیایی سوریه روی یک کشتی آمریکایی نابود شد. رئیس جمهوری و وزیرخارجه آمریکا از این موضوع استقبال کردند اما مدعی شدند که حکومت اسد همچنان نامشروع است و جایی در آینده سوریه نخواهد داشت.
* دهها هزار تن از حوثیهای یمن با مشارکت در تظاهراتی خواستار استعفای دولت و جلوگیری از قطع یارانه انرژی شدند. در پی این رویداد رئیس جمهوری یمن با هدف بررسی تحولات این کشور نشست فوقالعادهای برگزار کرد. سفرای ۱۰ کشور ناظر بر طرح شورای همکاری خلیجفارس نیز در نامهای به عبدالملک الحوثی خواستار پایان اعتراضات و پرهیز از اقدامات تحریکآمیز شدند.
* دامنه اعتراضات به قتل نوجوان ۱۸ ساله سیاهپوست در شهر «فرگوسن» ایالت «میسوری» گستردهتر شده است و گارد ملی آمریکا نیز نتوانست به مهار اعتراضات کمک کند. در چنین شرایطی، اوباما مجبور شد تعطیلات تابستانی خود را نیمهکاره رها کند و به کاخ سفید برگردد. از طرفی، اوباما، داستان کل آمریکا را به ایالت میسوری فرستاد.این در حالی است که آخرین گزارشها از دستگیری ۳۱ معترض حکایت دارد. در همین حال دهها تن از شهروندان نیویورک برای ابراز همدردی با مردم فرگوسن در میدان «تایمز» تجمع کردند.
* ناتو در پی افزایش تنش میان مسکو با غرب، روسیه را تهدید به اقدام نظامی کرد. «فیلیپ بریدلاو» فرمانده ارشد ائتلاف ناتو گفت: اگر روسیه بخواهد به روش شبهجزیره کریمه نیروهای نظامی خود را با یونیفرمهای غیررسمی به یکی از کشورهای عضو ناتو بفرستد، این سازمان واکنش نظامی نشان خواهد داد.
در تحولی دیگر، حمله به اتوبوس حامل آوارگان اوکراینی ۱۵ کشته به همراه داشت.
* در این هفته مصر شاهد رویدادهای گوناگون بود. در تظاهراتی که حامیان اخوانالمسلمین در اعتراض به حبس سران اخوان برپا کردند، نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان درگیر شدند که در این زد و خوردها چند تن کشته شدند.
از سوی دیگر، گروهک تروریستی داعش مسئولیت حمله به نظامیان مصر را بر عهده گرفت و اعلام کرد که در تمامی نقاط کشور حضور خواهد داشت.
* لیبی هفته پرتحولی را پشت سرگذاشت. مردم لیبی در اعتراض به درخواست پارلمان برای مداخله خارجیها به خیابانها ریختند. از سوی دیگر، جنگندههای وابسته به ژنرال حفتر طرابلسی، پایتخت لیبی را بمباران کردند. از سویی، ناآرامیهای اخیر موجب شد قاهره حریم هوایی خود را به روی لیبی ببندد.
* وزارت کشور کویت در پی دریافت اطلاعات سری مبنی بر ورود داعش به مرزهای شمالی این کشور، ارتش را به حال آمادهباش کامل درآورد. در همین حال خدمت سربازی در کویت به زودی اجباری میشود.
* آشفتگی سیاسی در پاکستان این هفته نیز ادامه یافت. رهبران مخالف دولت نوازشریف، نخستوزیر پاکستان ضربالاجل ۴۸ ساعته برای برکناری شریف از سمت نخستوزیر تعیین کرده بودند که با اتمام مهلت تعیین شده، مخالفان تهدید به اقدامات جدیتر علیه دولت کردند.
عمران خان رهبر حزب تحریک انصاف از هوادارانش خواست تا «خطوط قرمز» را نادیده بگیرند و در مقابل پارلمان و ساختمان نخستوزیری به تظاهرات اعتراضی و راهپیمایی بپردازند. همچنین «طاهر القادری» رهبر تحریک عوامی اعلام کرد که پارلمان خیابانی تشکیل میدهد.
با توجه به این که دولت پاکستان کمیتهای را برای مذاکره با رهبران مخالف مأمور کرده بود تا با آنان مذاکره کند اما رهبران مذکور حاضر به مذاکره با نمایندگان دولت نشدند و در نتیجه طرح دولت برای حل بحران موجود ناکام ماند.
* وزارت دفاع افغانستان با انتشار اطلاعیهای از برنامه سازمان اطلاعات پاکستان (آی.اس.آی) در خصوص ایجاد ناامنی در این کشور خبر داد.
دولت افغانستان با انتقاد از حملات موشکی پاکستان به خاک این کشور گفت: سازمان اطلاعات پاکستان همواره در تلاش است تا افغانستان
را ناامن کند.
این در حالی است که عضو کمیسیون دفاع مجلس سنای افغانستان نیز با اشاره به افزایش تهدیدات تروریستی در کشورش اظهار داشت: تا زمانی که اراده قوی از سوی مقامات بلندپایه کشور برای مبارزه با تروریستها وجود نداشته باشد وضع بهتر از این نخواهد شد.
* سرویس خارجی