مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس توجه هرچه بیشتر نهادهای حاکمیتی به موضوع فشارافزایی و نگهداشت تولید از میدان پارس جنوبی را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: الگوی مصرف گاز درکشور باید اصلاح شود.
به گزارش ایرنا ، محمدحسین متجلی درجمع مدیران و کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، اظهارکرد: با توجه به روند رو به رشد مصرف گاز در کشور و نگرانی جدی درباره ناترازی گاز در سالهای آینده، انتظار میرود با اتخاذ تدابیر صحیح از سوی مسئولان، الگوی مصرف اصلاح شود.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه مصوب، مکلف به تولید ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز هستیم که در شرایط فعلی این میزان تولید با حداکثر ظرفیت از سکوهای فراساحل در حال انجام است تا دچار ناترازی گاز نشویم، با این حال امیدواریم بخشی از فشارهای ناشی از افزایش مصرف، از طریق اصلاح الگوی مصرف ازدوش بخش تولید برداشته شود و مصرفکنندگان هم در این زمینه همکاری لازم را با خدمتگزاران خود صنعت نفت و گاز داشته باشند.
وی به چالشها و مسائل اثرگذار بر عملیات تولید گاز از پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: از چالشهای مهم این بخش، تأمین قطعات و تجهیزات یدکی مورد نیاز است که انتظار داریم در این زمینه با همکاری نمایندگان مجلس، قوانین و مقررات برای تأمین یک سری از کالاهای خاص به منظور استفاده در سکوهای پارس جنوبی تسهیل شود.
از سوی دیگر، مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان، از پیشرفت ۹۷ درصدی و آمادگی بخش نخست گام دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت این پالایشگاه برای بهرهبرداری خبر داد.
به گزارش ایرنا ، احمد فرزانه گفت: طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران آن را اجرا میکند چهار فاز دارد که فاز دوم آن از سال ۹۶ با امضای قراردادی با مشارکت کنسرسیومی متشکل از شرکت طراحی و ساختمان نفت و یک شرکت چینی وارد مرحله عملیاتی شد.
وی با تأکید بر اینکه این طرح هماکنون با پیشرفت بیش از ۹۷ درصد در آستانه بهرهبرداری قرار گرفته است، درباره جزئیات آن افزود: بخش نخست گام دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان هماکنون با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز آماده بهرهبرداری است که در بخش دوم بر کیفیت محصولات تولیدی افزوده خواهد شد. ۱.۵ درصد از تولیدات جدید پالایشی در این پروژه گاز مایع، ۲۲ درصد نفت سفید و سوخت جت، ۲۱ درصد بنزین و ۲۴ درصد گازوئیل خواهد بود.
وی درباره مقدار اشتغالزایی این پروژه در طول اجرا گفت: با اجرایی شدن آن برای بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای بیش از ۱۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در کشور اشتغالزایی شد.
مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان اظهار کرد: با اجرای فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان، ظرفیت این پالایشگاه روی ۳۶۰ هزار بشکه در روز تثبیت خواهد شد. راهاندازی واحد جدید این امکان را به مدیریت برنامهریزی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و وزارت نفت میدهد تا در صورت نیاز به مدیریت مصرف سوخت کشور، ظرفیت این پالایشگاه تا بیش از روزانه نیم میلیون بشکه افزایش یابد.