وزیرجهادکشاورزی: یک میلیارد اصله نهال برای حفاظت ازخاک می‌کاریم
 

وزارت جهادکشاورزی کاشت یک میلیارد اصله نهال را برای حفاظت از خاک در دستور کار دارد.

به گزارش ایسنا، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهادکشاورزی در مراسمی که به مناسبت روز جهانی خاک دراین وزارتخانه برگزار شد، با بیان اینکه در کره زمین هیچ داشته‌ای عزیزتر از خاک نیست و اگر قرار باشد بالاترین صیانت را در کره زمین داشته باشیم باید از خاک باشد، افزود: برای تشکیل یک سانتی متر خاک حاصلخیز ۷۰۰سال زمان نیاز است و در مقیاس زمینی، خاک تجدید ناپذیراست و باید در حفاظت از آن دقت بسیاری شود.

وی ادامه داد:ما درایران اراضی شیب دار بسیاری داریم و با سیلاب هایی نیز در طول سال مواجهیم. بنابراین وظیفه سازمان منابع طبیعی است که اقداماتی را در راستای حفاظت از خاک، آبخیزداری و آبخوان داری انجام دهد.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین در ساختار معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی باید به بخش خاک بیشتر توجه شود.

وی تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه در دست نگارش و تدوین است و باید نگاه ویژه‌ای به بخش خاک در این برنامه داشته باشیم والبته در بخش تخصیص اعتباربه بخش خاک، نگاه دولت مثبت است.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه باید سالانه ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور انجام دهیم، گفت: این اقدامات باعث حفظ منابع خاکی و آبی و کاهش فرسایش خاک خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بدون صیانت از خاک نمی‌توانیم به امنیت غذایی برسیم، گفت: باید در راستای حفاظت از خاک از سازمان های مردم نهاد فعال در این بخش حمایت کنیم.

فریبرز عباسی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی هم دراین مراسم گفت: یکی از چالش‌های اصلی در حوزه خاک بحث حکمرانی واحد و یکپارچه برای مدیریت و توسعه حوزه خاک است که امیدواریم با برنامه‌ریزی و همکاری تمام دستگاه‌ها به این حکمرانی واحد برسیم.

وی گفت: فرسایش خاک و خرد شدن و تغییر کاربری اراضی ،چالش‌های اصلی در حوزه خاک است که تمام بحران‌های محیط زیست و تخریب خاک را ایجاد می‌کند.

وی افزود: کاهش کیفیت در محصول و عملکرد در واحد سطح، کاهش نفوذ خاک، سیل، مهاجرت، تغییر اقلیم و گرمایش زمین به تخریب خاک وابسته است و با احیا و حفاظت خاک بسیاری ازاین مسایل قابل حل و فصل است.

عباسی با بیان این که بستر خاک ۹۵ درصد از غذای بشر و امنیت غذایی را تامین می‌کند، تصریح کرد: خاک نقش ۲۰ درصدی در افزایش منابع پایدار و تنوع زیستی در کره زمین دارد و برای ایجاد دو سانتیمتر خاک به یک هزار سال زمان نیاز داریم.

عباسی با اشاره به این که نقشه‌های مدیریت‌پذیر خاک در ۱۳ استان کشور تهیه شده است، ادامه داد: نقشه‌های فنی شوری خاک‌های کشور هم توسط موسسه تحقیقات آب و خاک تهیه شده که بزودی رونمایی خواهد شد.وی با بیان این که یکی از چالش‌های اصلی در حوزه خاک بحث حکمرانی واحد و یکپارچه برای مدیریت و توسعه حوزه خاک است، ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی و همکاری تمام دستگاه‌ها به این حکمرانی واحد برسیم، همچنین برنامه‌هایی همچون ایجاد مزارع نوآوری را برای صیانت از خاک خواهیم داشت.

علیرضا مهاجر معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی هم در این مراسم تصریح کرد: زایشگاه تولید خاک زراعی جنگل‌ها هستند و به همین دلیل حفظ جنگل‌ها، حفظ خاک زراعی است.

وی با اشاره به این که مدیریت آب در بخش زراعت یکی از کلیدهای اصلی این بخش برای موضوع خاک بوده و باید به آن توجه کنیم، افزود: حفاظت خاک با کشاورزی حفاظتی در حال انجام است که صرفه‌جویی در انرژی، وقت و حفاظت از خاک را در پی دارد.

معاون زراعت وزیرجهادکشاورزی با تاکید بر این که در کودهای شیمیایی باید به سمت کودهای دوستدار محیط زیست پیش برویم، گفت: با استفاده از سموم دوستدار محیط زیست می‌توانیم تولید آلودگی خاک را کاهش دهیم.

وی افزود: از طرح‌های مهم در حال اجرا در وزارت جهاد کشاورزی، اجرای الگوی کشت است که می‌توانیم شرایط را برای زراعت بیشترمهیا کنیم.

نسخه مناسب چاپ