دیدگاه
بایرن مونیخ، قاتل فوتبال ملی آلمان
داود مختاریانی
تیم ملی فوتبال آلمان برای دومین دوره پیاپی در مرحله گروهی جام جهانی حذف شد تا علاقه‌مندان به فوتبال شاهد افت چشمگیر یکی از قدرتمندترین تیم‌های فوتبال در تمام ادوار جام جهانی باشند.

با نگاهی به ۱۰ سال گذشته فوتبال آلمان متوجه یک رابطه معکوس بین قدرتمندتر شدن باشگاه بایرن مونیخ و ضعیف تر شدن فوتبال ملی آلمان می‌رسیم.

بایرن مونیخ قدرت بلامنازع فوتبال باشگاهی آلمان چند سال پیاپی با فاصله زیاد نسبت به سایر تیم‌ها قهرمان بوندس لیگا شده است و امسال هم حتماً این اتفاق تکرار خواهد شد.

تک قطبی شدن فوتبال باشگاهی موجب از بین رفتن فضای رقابت و هیجان میان هواداران باشگاه‌های فوتبال می‌شود و به همین دلیل سرمایه‌گذاران اقبال کمتری برای حضور در این عرصه پیدا می‌کنند و کم کم بدنه اصلی فوتبال دچار ضعف می‌شود.

فوتبال ملی و باشگاهی بدون حضور هواداران و هیاهوی رسانه‌ای روح نخواهد داشت و با ادامه این روند، سرمایه‌گذاری در این حوزه برای بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی برای تبلیغات به صرفه نخواهد بود.

بلایی که امروز سر فوتبال آلمان آمده است حاصل سال‌هایی است که تیم بایرن مونیخ با سرمایه‌گذاری هدفمند، تبدیل به تک قطب فوتبال آلمان شد و غفلت فدراسیون فوتبال آلمان مزید بر علت شد تا این روند سال‌ها ادامه داشته باشد و کار به جایی برسد که در دو جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و ۲۰۲۲ قطر تیم ملی فوتبال آلمان در مرحله گروهی رقابت‌ها حذف شود. تیمی که همیشه یکی از مدعیان قهرمانی در جام جهانی بود.

فوتبال آلمان نه فقط در سطح ملی بلکه در سطح باشگاهی هم با افت چشمگیری مواجه شده است. به غیر از تیم بایرن مونیخ، سایر تیم‌های آلمانی در بین باشگاه‌های بزرگ اروپایی حرفی برای گفتن ندارند و در همان مراحل ابتدایی رقابت‌ها حذف می‌شوند.

فوتبال آلمان به قدری ضعیف شده است که حتی حضور تیم ملی این کشور در جام جهانی را می‌توان مدیون حضور بازیکنان مهاجر و غیر آلمانی حاضر در این تیم دانست و شاید اگر این بازیکنان نبودند، آلمان در همان مرحله انتخابی جام جهانی حذف می‌شد.

تا وقتی فدراسیون فوتبال این کشور فکری به حال تک قطبی شدن فوتبال باشگاهی خود نکند، این مشکل حل نخواهد شد و تغییر سرمربی و بازیکنان تیم ملی هیچ تأثیری در نتیجه نهایی نخواهد داشت و بایرن مونیخ همچنان در نقش قاتل فوتبال این کشور ظاهر خواهد شد.

سقوط تدریجی تیم‌های ریشه‌داری مانند هامبورگ، کلن، فرانکفورت، شالکه، وردربرمن و … حاصل فضای سرد و تک قطبی فعلی فوتبال آلمان است که شور و شوق هواداران تیم‌های پرطرفدار را گرفته است.

مشابه بلایی که بایرن مونیخ بر سر فوتبال آلمان آورده است را پاریس سن ژرمن دارد بر سر فوتبال فرانسه می‌آورد، زیرا حدود دو سال است که مدیران این باشگاه با سرمایه‌گذاری نجومی و خرید بازیکنان مطرح دنیا خود را تبدیل به قدرت بلامنازع فوتبال فرانسه کرده‌اند که اگر فکری به این روند نشود تا چند سال بعد فوتبال فرانسه هم مانند آلمان نزول خواهد کرد.

نسخه مناسب چاپ