به گزارش ایرنا، شاخص فروش ۹۰ شرکت بورسی فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی در آبان ۱۴۰۱ به روزآوری شده و نشان از بهبود وضع قیمتها و تولید دارد.
فروش ماه آبان این شرکتها با ۲ر۵۳ هزار میلیارد تومان، افزایش ۱۴ درصدی نسبت به ماه مهر نشان میدهد.
در هشت ماهه امسال، سهم کل فروش شرکتهای معدنی از کل شرکتهای بورسی ۱۷ درصد است.
در آبان امسال فولاد مبارکه با رشد فروش ۶ درصدی، شرکت ملی مس با رشد ۲۰ درصدی، فولاد خوزستان با رشد سه درصدی و ذوب آهن اصفهان با رشد ۲۳ درصدی، وضع مطلوبی در رشد فروش نسبت به مهر داشتهاند.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران هم گفت: رینگ صادراتی بورس کالا را برای فروشهای صادراتی به سایر روشها ترجیح میدهیم؛ چراکه از مسیر بورس، فرمولهای قیمتی و روند دادوستدها شفاف صورت میگیرد؛ همچنین به دنبال استفاده از ابزارهای مالی در جهت مدیریت ریسک مالی و تامین مواد اولیه هستیم.
سید محمدرضا میری لواسانی اظهار داشت: به شدت به دنبال استفاده از ابزارهای مالی بازار سرمایه در مجموعه شرکت آلومینیوم ایران برای تهیه مواد اولیه در سال جاری و سال آینده و مدیریت ریسک مالی هستیم که به همین منظور اقدامات اولیه برای استفاده از اوراق گام انجام شده تا استفاده از این اوراق علیرغم نیاز نداشتن به نقدینگی در مقطع فعلی، در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران با اشاره به روند مطلوب عرضههای صادراتی این شرکت در بورس کالا گفت: در بورس کالا، قیمتهای پایه بر اساس نرخ آلومینیوم در LME (بورس فلزات لندن) به عنوان مرجع قیمتهای جهانی تعیین میشود و طبیعتاً اگر تقاضا در تالار معاملات وجود داشته باشد رقابت برای خرید آن صورت میگیرد.
میری لواسانی افزود: اگر برای مثال فروش صادراتی ما در بورس کالا انجام نشود، شاید در بحث قیمتهای پایه محصول و چگونگی فرمول قیمتی انحرافاتی رخ دهد که در صورتهای مالی شرکت نیز اثرگذار بوده و صادرکنندگان نیز به این رویه معترض شوند، لذا برای عبور از این معضلات و شفافسازی شرکت همچنین برای رهایی از نقل و انتقال ارز، رینگ صادراتی بورس کالا را به هر شیوه دیگری ترجیح میدهیم.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران اضافه کرد: مواد اولیه آلومینیوم تماماً وارداتی است و فروش هم باید بر اساس قیمت جهانی باشد؛ لذا قیمت پایه این محصول به وسیله فرمول مشخص شده در بورس کالا تعیین میشود که روندی منطقی برای شرکتهای تولیدکننده است.
خبر دیگر اینکه در بازار قراردادهای آتی در هفته منتهی به ۱۱ آذر بیش از ۶۰ هزار قرارداد به ارزش بیش از ۲۸۲ میلیارد تومان میان معاملهگران دست به دست شد که سهم زعفران از حجم قراردادهای آتی، بیش از ۵۱ هزار قرارداد به ارزش نزدیک ۱۷۳ میلیارد تومان بود.
به گزارش پایگاه کالاخبر، تعداد ۶۰ هزار و ۶۰۶ قرارداد آتی به ارزش بیش از ۲۸۲ میلیارد و ۲۹۶ تومان در بازار مشتقه در هفته منتهی به ۱۱ آذر دست به دست شد. بیشترین سهم معاملات بازار قراردادهای آتی در هفته ای که سپری شد، متعلق به زعفران با ۵۱ هزار و ۱۵۳ قرارداد به ارزش نزدیک ۱۷۳ میلیارد و ۲۷۹ میلیون تومان برای سه موعد تحویلی دی و اسفند سال ۱۴۰۱ و اردیبهشت ۱۴۰۲ بود.
برای صندوق طلا هم هشت هزار و ۱۱ قرارداد به ارزش بیش از ۱۰۵ میلیارد و ۷۵۹ میلیون تومان در سه موعد تحویلی آذر و بهمن ۱۴۰۱ و فروردین ۱۴۰۲ در هفته منتهی به ۱۱ آذر دست به دست شد.
همچنین برای نقره با دست به دست شدن یک هزار و ۴۴۲ قرارداد به ارزش بیش از سه میلیارد و ۲۵۸ میلیون تومان در دو موعد تحویلی آذر و دی ۱۴۰۱ روبرو بود.
زعفران با سهم ۸۵ درصدی در حجم و ۶۱ درصدی در ارزش بیشترین سهم را از حجم و ارزش کل قراردادهای آتی را در اختیار داشت و این دارایی در رتبه نخست ایستاد.
سهم صندوق طلا هم از حجم و ارزش معاملات به ترتیب ۱۳ درصد و ۳۸ درصد بود.
از سوی دیگر نائب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس گفت: تلاش میکنیم خلاهای موجود برای استفاده از ظرفیت بانکها، بازار سرمایه و سرمایهگذاران خارجی را برطرف کنیم تا برای تامین مالی تولید، احکام مشخصی داشته باشیم.