چگونگی شناسایی پزشک‌نماها و تخلفات تبلیغاتی
مدیر کل نظارت، ارزشیابی و اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی، درباره پزشک‌نماها و بحث تبلیغات پزشکی و قوانین مربوط به این حوزه، گفت: تمامی اعضای جامعه پزشکی اگر بخواهند در رسانه‌ها اعم از صدا و سیما، فضای مجازی، پخش تراکت، ارسال پیامک و … تبلیغ کنند، باید مجوز سازمان نظام پزشکی داشته باشند.

دکتر شیرین شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اینکه درج چه کلمه‌ای مجاز و درج چه کلمه‌ای غیرمجاز است و نحوه درج تبلیغات مشخص شده است. به عنوان مثال موضوع رایجی که دائما مشکل ایجاد می‌کند، این است که بسیاری از همکاران پزشک در تبلیغاتشان از کلمات و عبارات «پرداخت قسطی»، «تخفیف»، «درمان ۱۰۰درصدی» و «زیبایی» را استفاده می‌کنند؛ در حالی که بسیاری از این موارد طبق قانون تبلیغات مجاز، نباید وارد تبلیغات پزشکی شوند. در عین حال عکس‌های مستهجن نباید در هیچ تبلیغ پزشکی بیایند. حتی عکس صورت فرد هم نباید در تبلیغات پزشکی باشد.

وی ضمن توصیه به مردم برای اطمینان از پزشک بودن فردی که به او مراجعه می‌کنند، افزود: مردم می‌توانند در جستجوگر اینترنت بنویسند «جست‌وجوی اعضای نظام پزشکی». وقتی این عبارت را بنویسید، سایت نظام پزشکی باز می‌شود یا می‌توانید به آدرس

https:ررmembersearch.irimc.orgمراجعه کنید و در سامانه جست‌وجوی پزشک سازمان نظام پزشکی، نام پزشک مورد نظر را درج کنید. اگر پزشک معتبر و از اعضای سازمان نظام پزشکی باشد، تمامی مشخصات او برای مردم ارائه می‌شود. با این روش، مردم می‌توانند پزشکان معتبر را از پزشک‌نماها متمایز کنند.

شجاعی تصریح کرد: اخیرا سامانه‌ مجوز تبلیغات پزشکان، به سیستم جست‌وجوی اعضای سازمان نظام پزشکی متصل شده است. مردم با جست‌وجوی پزشک مورد نظرشان می‌توانند مشاهده کنند که این پزشک آیا مجوز تبلیغات دارد یا خیر. بنابراین با رونمایی از سامانه سیتا، مجوز تبلیغات در اختیار عموم مردم قرار گرفته و مردم به صورت آنلاین می‌توانند از مجوز تبلیغات پزشک مطمئن شوند. به عنوان مثال یک فردی ممکن است پزشک باشد، اما درباره جراحی زیبایی، یک تبلیغ اغواگرانه انجام دهد. با وجود این سامانه مردم می‌توانند مطمئن شوند که آیا تبلیغ پزشک درست است یا خیر و مهم‌تر از آن مردم به راحتی می‌توانند مداخله‌گران غیر مجاز در حوزه پزشکی را شناسایی کنند.

وی ادامه داد: حتی مردم در صورت شناسایی یک فرد غیرپزشک، می‌توانند وارد بخش گزارش تخلفات سازمان نظام پزشکی شده و گزارش دهند که یک فرد غیر پزشک، ‌در فلان آدرس، تبلیغات پزشکی انجام می‌دهد و در صورت تمایل شماره تماس خود را هم در سامانه سازمان درج کنند و ما هم این گزارش‌ها را پیگیری می‌کنیم. باید توجه کرد که نظارت از سوی سازمان نظام پزشکی وجود دارد، اما آنقدر کشور پهناور و این حوزه گسترده است که گاهی ممکن است تخلفی هم در حوزه نظارتی کشف نشود که در این زمینه گزارش‌های مردمی راهگشاست؛ زیرا تخلف در حیطه پزشکی، سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

نسخه مناسب چاپ