سرمربی با تجربه برزیل در بازی مقابل کره جنوبی توانست با تکیه بر توانایی بازیکنانش نتیجه خوبی کسب کند و تفکرات تاکتیکی در آن مسابقه برای تیم ملی برزیل کاربرد نداشت زیرا هر تاکتیکی که سرمربی کره استفاده میکرد با توانایی فنی بازیکنان برزیل خنثی میشد، ولی وقتی به سد کرواسی خورد و توانایی فنی بازیکنان برزیل با توجه به تواناییهای بازیکنان کرواسی به تنهایی نمیتوانست نتیجه را به سود برزیل رقم بزند، «تیته» نتوانست تجزیه و تحلیل درستی از بازی بکند و مقهور تفکر سرمربی جوان کرواسی شد.
وینیسیوس برزیلی یکی از گران قیمت ترین بازیکنان حال حاضر فوتبال جهان است و حضور او در هر تیمی تا حد زیادی حریف را تهدید میکند ولی سرمربی کرواسی با توجه به شناختی که از ترکیب برزیل داشت طوری مقابل برزیل صف آرایی کرد که وینیسیوس حتی یک حرکت موثر نداشت و در نهایت تعویض شد.
تعویض وینیسیوس به دلیل ضعف این بازیکن نبود بلکه ضعف سرمربی برزیل را نشان داد که نتوانستند این بازیکن را با جابجایی در زمین، از دام سرمربی کرواسی خارج کند.
به عبارت دیگر اسلحه سرمربی برزیل فقط تجربه بود و وقتی در شرایطی قرار گرفت که قبلاً تجربه نکرده بود، نتوانست خود را از مهلکه خارج کند.
بر خلاف تیته برزیلی، «فن خال» هلندی است که علاوه بر تجربه، خود را به علم روز فوتبال هم مجهز کرده بود و وقتی تیم هلند در برابر آرژانتین به خاطر تاکتیک مناسب مربی جوان آرژانتین با دو گل عقب بود بلافاصله بعد از تغییر تاکتیک اشتباه سرمربی آرژانتین در دقایق پایانی مسابقه، توانست تغییرات مثبتی در ترکیب تیم خود بدهد و دو گل خورده را جبران کند و کار به وقت اضافه بکشد.
ارزش جبران دو گل در بازی حساس حذفی جام جهانی آنهم در برابر آرژانتین کمتر از برد نیست و نشان داد که فن خال بر خلاف تیته فقط به تجربه و تواناییهای بازیکنانش تکیه نکرده و با تاکتیکهای جدید فوتبال هم آشناست. تاکتیکهایی که بر اساس بالا رفتن قدت فیزیکی و دوندگی بازیکنان جوان نسبت به نسل گذشته ظهور کرده است.
با اینکه هلند در نهایت در ضربات پنالتی باخت و از دور رقابتها حذف شد ولی بر خلاف برزیل توانایی تاکتیکی خود را به رخ کشید.
در فوتبال امروز مربیانی مانند تیته که میخواهند ضعف تاکتیکی خود را با تواناییهای ذاتی بازیکنان جبران کنند محکوم به شکست هستند زیرا بالا رفتن تواناییهای تاکتیکی، همه ابعاد فوتبال را تحت تأثیر قرار داده است.