بالا بودن قند خون و مشکلات پوستی
 

بیماری دیابت روی اندام‌های مختلف بدن از جمله پوست تاثیر می‌گذارد. بنابراین ممکن است علت بعضی از مشکلات پوستی، قند بالای کنترل‌نشده باشد.

پوست گرم، قرمز و متورم: این علائم به‌دلیل عفونت‌های باکتریایی روی پوست، به‌خصوص عفونت استاف ایجاد می‌شود. گل‌مژه، کورک، فولیکولیت و عفونت ناخن‌ از دیگر مشکلات بالا بودن قند خون است.

راش و تاول: عفونت‌های قارچی باعث ایجاد راش، خارش، تاول و پوسته‌پوسته شدن چین‌های پوستی در نواحی گرم و مرطوب بدن، مثل زیر سینه‌ها یا زیر‌بغل می‌شود.

خارش: خارش از شایعترین مشکلات پوستی است و به‌دلیل ضعف گردش خون، خشکی پوست و عفونت، به‌ویژه در قسمت‌های تحتانی پاها، ایجاد می‌شود.

پوست تیره و مخملی: به این لکه‌های پوستی تیره و مخملی، آکانتوز نیگریکانس می‌گویند که معمولا روی گردن، زیر‌بغل، کشاله ران، دست‌ها، آرنج‌ها و زانوها ظاهر می‌شود.

درموپاتی دیابتی: این عارضه به‌دلیل آسیب اعصاب و عروق خونی است که به‌شکل لکه‌های قهوه‌ای روشن و پوسته‌پوسته در ساق پا ظاهر می‌شود و فرورفتگی‌های کوچکی روی پوست ایجاد می‌کند.

پسوریازیس: دیابت نوع‌۲ زمینه‌ساز ابتلا به پسوریازیس است. این عفونت باعث ایجاد لکه‌های قرمز‌رنگ، پوسته‌پوسته و خارش‌دار روی پوست می‌شود.

اسکلرودرما دیابتیکروم: این عارضه باعث ضخیم شدن پوست در نواحی فوقانی بدن مثل بالای کمر و پشت گردن می‌شود.

تاول‌های دیابتی: این تاول‌ها اغلب روی دست‌ها و پاهای بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی دیده می‌شود و خود‌به‌خود بهبود پیدا می‌کنند.

زانتوماتوز فوران: این عارضه به‌شکل برآمدگی‌های زرد و گرد روی پوست و گاهی همراه با خارش است و معمولا در بیماران مبتلا به دیابت نوع‌۱ دیده می‌شود.

اسکلروز دیجیتال: در این حالت پوست دست و پا و انگشتان، ضخیم و مومی‌شکل می‌شوند. در صورت عدم درمان، مفاصل انگشت سفت و حرکت آنها دشوار خواهد شد.

زخم‌های دیابتی: زخم‌های دیابتی یا زخم‌های باز به‌دلیل اختلال در گردش خون و آسیب عصبی ایجاد می‌شوند و در صورت عدم‌درمان، منجر‌به قطع عضو می‌شود.

code

نسخه مناسب چاپ