وزیر ارشاد: باید با اتکا به عقبه فرهنگی انقلاب اسلامی با جنگ رسانه‌ای مقابله کرد
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز جنگ فرهنگی و رسانه‌ای گسترده و تروریسم رسانه‌ای را با گوشت و پوست و استخوان لمس می‌کنیم و برای مقابله با این جنگ نرم، باید از قدرت نرم و عقبه فرهنگی که نظام اسلامی از آن برخوردار است استفاده کنیم.
به گزارش ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی، دیروز در آیین گرامیداشت پژوهش و پژوهشگران که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران حوزه بین‌الملل برگزار شد، ضمن بیان این مطلب گفت: برای مقابله با جنگ نرم رسانه‌ای باید از قدرت نرم و عقبه فرهنگی که نظام اسلامی از آن برخوردار است استفاده کنیم. انقلاب اسلامی ما فرهنگی بوده و ما عقبه قدرتمندی داریم و در درگیری فرهنگی با دشمن حتما باید از این عقبه قدرتمند استفاده کنیم.
وی ادامه داد: امروز نیاز به موقعیت‌شناسی جدیدی داریم و اقتضائات کنش‌های فرهنگی رایزنان ما با دهه‌های قبل فرق می‌کند. در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با داشتن نیروی کارآمد از غنای لازم برخورداریم. ما در این فضای کار سنگین نظام بین‌الملل به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیاز داریم. کشورهای رقیب ما در منطقه خیلی هزینه کرده‌اند. من در جلسه هیأت دولت خواهش کردم دولت علی‌رغم تنگناهایی که دارد، گشایش‌های جدیدی را برای این سازمان ایجاد کند.
وزیر ارشاد افزود: اگر معتقدیم این جنگ رسانه‌ای است، باید حداقل‌ها را در اختیار افسران و مجاهدان قرار دهیم. نظام اسلامی یک قرارگاه اصلی در حوزه فرهنگ بین‌الملل دارد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.‌ باید با اجرای برنامه‌های تحولی، انقلاب اسلامی را در جهان بیش از گذشته به مخاطبان بشناسانیم. همه باید کمک کنند تا کمی از غربت فرهنگی نظام در این فضای غبارآلود ایجاد شده کم کنیم.
وی با تاکید بر این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشترین قرابت را با موضوع پژوهش دارد، گفت: علاوه بر پژوهشگاه وزارت فرهنگ، در سایر بخش‌ها هم ساختارهای مطالعاتی و پژوهشی داریم.
اسماعیلی مأموریت بزرگ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را ارائه تصویری درست و منطقی از جمهوری اسلامی در حوزه تعاملات فرهنگی دنیا خواند و افزود: تعبیر قرارگاه فرهنگی بین‌الملل برای این سازمان تعبیر درستی است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شکل گرفته تا فعالیت‌های مختلفی که جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگ بین‌الملل دارد را سر و سامان دهد. به همین دلیل در شورای عالی این سازمان همه نهادهای حوزه بین‌الملل عضو هستند تا مجموعه دستگاه‌ها بتوانند در راستای سیاست‌های واحدی حرکت کنند.
وزیر ارشاد با اشاره به اتقاقات اخیر گفت: در همان روزهای اول، رئیس‌جمهوری دستور داد در کنار وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ورایزانان فرهنگی به صورت جدی برای ارائه تصویر مناسب از جمهوری اسلامی فعال باشند چون امروز بیش از هر زمان دیگری به داشتن تشکیلات قدرتمند در حوزه فرهنگی بین‌الملی نیاز داریم .
گفتنی است در این مراسم ضمن رونمایی از تازه‌های نشر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه روابط فرهنگی بین‌المللی، از پژوهشگران و آثار برگزیده آنان و خانواده‌ معظم شهدای حوزه علمی و فرهنگی تجلیل
شد.

نسخه مناسب چاپ