افتتاح ۸ پروژه شهری در ۴ منطقه تهران
شهردارتهران در آیین افتتاح ۸پروژه شهری(موزه صنعت سیمان ری) و۷پروژه عمرانی در مناطق ۵، ۱۰و ۱۹و رونمایی از سامانه «من شهردارم»که در هجدهمین شنبه های امید و افتخار انجام شد، گفت:مدیریت شهری هم خود را خادم مردم و کسانی که در بحث علم فعالیت می کنند و تحصیل کنندگان علم می داند.

زاکانی گفت: در بودجه ۱۴۰۲فصل خوبی برای پروژه  های منطقه ای و محله ای دیده شده و ۲هزار میلیارد تومان امکان در نظر گرفته شده و بیش از ۲هزار طرح در آن پیش بینی شده است اما اولویت دادن به این طرح ها مبتنی بر نظر مردم است که مقدمه آن با طرحی تحت عنوان «من شهردارم»آغاز شده است که نظرات مردم پیرامون طرح های منطقه ای اطرافشان را دریافت می کنیم.

رئیس شورای شهر تهران هم در این مراسم بیان کرد: در شهرری پروژه‌های عمرانی، شهرسازی و فرهنگی زیادی در حال تکمیل شدن است که می‌تواند در منطقه ۲۰به عنوان طرح‌های محرک توسعه عمل کند و با تکمیل پروژه‌ها شهرری به قطب اقتصادی، فرهنگی و گردشگری تهران تبدیل می‌شود.

مهدی چمران افزود: امیدوارم با تکمیل پروژه فرهنگی طغرل و مجموعه فرهنگی شیخ صدوق به زودی شاهد رونق اقتصادی در ری باشیم.

وی با اشاره به هویت تاریخی و فرهنگی ری ادامه داد: امیدواریم که با تکمیل فاز دوم و استقرار شرکت های دانش بنیان اتفاقات بزرگی در شهرری روی دهد.

بازدید از موزه صنعت تا ۱۵ فروردین رایگان است

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران هم در این مراسم گفت: روند بازآفرینی مجموعه سیمان ری، امری مداوم است و تا سه سال دیگر و در فازهای بعدی بازآفرینی ادامه خواهد داشت.

سید مهدی هدایت گفت: واحدهای کارخانه، تا اواخر سال ۱۳۶۲فعال بودند، تا این که در اسفند ماه سال ۱۳۶۲به دنبال گسترش شهر تهران و همچنین قدیمی شدن شیوه تولید و از رده خارج شدن دستگاه‌ها همراه با انتشار آلودگی، تولید واحدهای کارخانه متوقف و در نهایت در سال ۱۳۶۳این مجموعه رسما تعطیل شد.

دبیر بازآفرینی مجمع کلانشهرهای کشور ادامه داد: از سیمان این کارخانه در ساخت بناها و زیرساخت های مهمی همچون ساختمان وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، تئاتر شهر، مخابرات ایران و موزه هنرهای معاصر استفاده شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاریخ، وسعت و عظمت کارخانه، بناها و فضاهای متعدد و متنوع آن، تجهیزات صنعتی جالب توجه و قرارگیری در جوار آثار شاخص تاریخی و طبیعی، در کهن ترین محدوده استان تهران، از جمله دلایلی است که سبب شده است تا این مجموعه ظرفیت بالایی برای نقش پذیری در سطح شهری و حتی ملی را دارا باشد. در همین زمینه به پیشنهاد شهرداری تهران، هیات وزیران در جلسه ای در سال ۱۳۹۷در مصوبه ای حق استفاده از کارخانه سیمان ری را با هدف مرمت، بازسازی و تبدیل آن به موزه صنعت سیمان و مجموعه گردشگری با کاربری های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای مدت ۳۰سال به شهرداری تهران واگذار کرد و براین اساس شهرداری تهران در سال ۱۳۹۸مرمت و باز آفرینی این مجموعه را به سازمان نوسازی شهر تهران سپرد.هدایت در ادامه با بیان این که بازدید از این موزه تا ١۵فروردین ١۴٠٢ برای عموم رایگان است، افزود: کارخانه در اسفند ماه سال ۱۳۹۹رفع معارض شد و عملیات مستند سازی، رفع خطر اولیه و طراحی آن در سال ۱۴۰۰صورت پذیرفت. پس از طراحی و با هدف بازگشایی هر چه سریعتر مجموعه در سال ۱۴۰۱در دوره جدید مدیریت شهری عملیات اجرایی فاز اول کارخانه از محل منابع سازمان نوسازی شهر تهران با هدف تبدیل مجموعه «سیمان ری» به «کار موزه» آغاز و ظرف مدت هفت ماه فاز اول کارخانه که شامل ۵۰۰۰متر مربع محوطه، ۲۰۰۰متر مربع فضای کار اشتراکی، ۹۰۰متر مربع گالری و مرکز اسناد در کنار ۱۰۰۰متر مربع موزه صنعت بود برای استفاده هموطنان آماده شده است.

با چالش فضاهای بلااستفاده شهری روبه‌رو هستیم

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم گفت: با پیگیری های اعضای شورای شهر این سومین بار است که شهردار تهران در جهت عدالت فضایی و کاهش فاصله شمال و جنوب تهران به ری می آید.

حمیدرضا صارمی با اشاره به این که شهرداری ۲۵میلیارد تومان به صورت نقدی در پروژه کارخانه ری سرمایه گذاری کرده است، ادامه داد: در فضاهای قدیمی شهر تهران که دارای هویت تاریخی و ایرانی- اسلامی است، با چالشی تحت عنوان فضاهای بلا استفاده شهری روبه‌رو هستیم. به عنوان مثال ۷۵درصد از منطقه ۱۶بلااستفاده و فقط ۲۳درصد کارا است‌. بهترین راهکار تبدیل این فضاهای بلااستفاده توسط صنایع نوین و دانش بنیان است.

وی یادآور شد: کارخانه سیمان ری می تواند یکی از نقاط عطف ری باشد و به عنوان نماد صنعت کشور در شهرری شناخته شود.

معاون شهردار تهران در ادامه گفت: مجموعه کارخانه سیمان ری حدود ۳هکتار عرصه و ۵۰هزار متر مربع اعیان دارد و یک کار شبانه روزی و سه شیفته برای تکمیل فاز نخست آن انجام شده است. صارمی افزود: این مجموعه نیازمند کمک فرمانداری ری است.

نسخه مناسب چاپ