پوستر «تا صد سالگی باستانی پاریزی»، در تداوم سلسله برنامههای آینهدار دوران (نکوداشت استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی) و با حضور فرزند او در باغ موزه نگارستان رونمایی شد .
به گزارش ایرنا، آینهدار دوران در سالهای گذشته دو دوره برگزار شد و امسال همزمان با زادروز استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی فقط به رونمایی از پوستر برنامههای «تا صد سالگی باستانی پاریزی» و اعلام برنامههای خود تا یکصد سالگی این استاد شناختهشده زبان و ادبیات فارسی پرداخت.
«از پاریز تا پاریس» و «از باستانی پاریزی تا خواجوی کرمانی» عنوان برنامههای آینهدار دوران (نکوداشت استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی) در سالهای گذشته بود.
در این جلسه حمید باستانی پاریزی، فرزند استاد باستانی پاریزی بر توجه به جایگاه و شخصیت دانشگاهی استاد باستانی پاریزی در کنار شخصیت فرهنگی او در برنامههای ویژه نکوداشت وی و ویژه برنامه یکصد سالگی استاد تأکید کرد. همچنین با همراهی باغموزه نگارستان دانشگاه تهران، نمایشگاه دائمی از آثار اهدایی آینهدار دوران با موضوع استاد باستانی پاریزی در محل باغ نگارستان راهاندازی میشود.
در این جلسه نماهنگ «بیانتهاتر از عشق» به یاد استاد باستانی پاریزی با ترانهسرایی مرحوم افشین یداللهی و خوانندگی استاد شهرام ناظری به خانواده دکتر باستانی پاریزی اهدا شد.
محمد ابراهیم باستانی پاریزی در سوم دیماه ۱۳۰۴در پاریز ، از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان زاده شد. او در سال ۱۳۲۶در دانشگاه تهران در رشته تاریخ تحصیلات خود را پی گرفت. در ۱۳۳۰ از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد و برای انجام تعهد دبیری به کرمان بازگشت. وی کار خود را در دانشگاه تهران از سال ۱۳۳۸با مدیریت مجله داخلی دانشکده ادبیات شروع کرد و تا سال ۱۳۸۷استاد تماموقت آن دانشگاه بوده و رابطه تنگاتنگی با این دانشگاه داشت.وی از اعضای افتخاری فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران بود.
اولین کتاب باستانی پاریزی پیغمبر دزدان نام دارد که شرح نامههای طنزگونه شیخ محمدحسن زیدآبادی است. وی در مدت حیات بیش از شصت عنوان کتاب تألیف یا ترجمه کرد. از میان نوشتههای او، هفت کتاب متمایز است که همگی در نام خود عدد هفت را دارند، مانند خاتون هفت قلعه و آسیای هفت سنگ. بعداً کتاب هشتمی با عنوان هشتالهفت به این مجموعه هفتتایی اضافه شدهاست.
باستانی پاریزی صبح روز سه شنبه پنجم فروردین ۱۳۹۳پس از یک ماه بیماری کبد در بیمارستان مهر تهران دیده از جهان فروبست و طبق وصیت خود در قطعه ۲۵۰بهشت زهرا در کنار همسرش به خاک سپرده شد.