وزارت کار: مشاغل سخت و زیان آور بازنگری می شوند
آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور بعد از ۱۶ سال بروزرسانی می شود و مشاغلی که تاکنون در این حوزه تعریف شده اند، بازنگری خواهند شد.

علی حسین رعیتی فرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اعلام این مطلب گفت: مترصدیم تا با حضور شرکای اجتماعی این آیین‌نامه را به روز کرده و مورد بازبینی قرار دهیم.

وی اصلاح روابط کار را برآیند جلسات متعدد در راستای امنیت شغلی کارگران عنوان کرد و اظهار داشت: با اخذ نظرات خبرگان قانون کار، اساتید حقوقی، مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز بررسی استراتژیک تلاش می‌کنیم با تضمین روابط کارگر و کارفرما، امنیت شغلی بیش از گذشته رعایت شود.

رعیتی‌فرد با بیان اینکه علاوه بر شرکاء اجتماعی، شورای حفاظت فنی متشکل از تأمین اجتماعی، وزارت بهداشت و وزارت نفت هم حضور دارند، اظهار امیدواری کرد با توجه به اصلاح ساختار و قوانین تأمین اجتماعی جدید و همراهی دیگر دستگاه‌ها در اسرع وقت بتوانیم آیین نامه جدید مشاغل سخت و زیان‌آور را به روزرسانی کنیم.

شایان ذکر است: منظور از مشاغل سخت و زیان آور آن دسته کارهایی است که در آن عوامل فیزیکی، ‌شیمیایی، ‌مکانیکی و ‌بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال بیمه شده، تنش ها و صدمات جسمی و روانی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های طبیعی در فرد ایجاد می شود که نتیجه آن بروز بیماری های شغلی و عوارض ناشی از چنین کارهایی است.

مشاغل سخت و زیان‌آور به دو دسته تقسیم می‌شوند: نخست مشاغلی که ذاتاً جزو مشاغل سخت و زیان آور نیستند. به عبارتی مشاغلی که صفت سخت و زیان‌آوری با ماهیت آن شغل وابستگی دارد اما با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر مناسب از سوی کارفرما می‌توان سختی و زیان‌آوری آنها را حذف کرد، مثل تراشکاری، جوشکاری و….در این گروه کارفرمایان کارگاه‌های دایرمکلفند ظرف دو سال از تاریخ ابلاغ تصمیم قطعی کمیته یا شورا حسب مورد نسبت به سالم سازی، کاهش آلاینده‌ها، ایمن‌سازی عوامل و شرایط محیط کار مطابق حد مجاز و استاندارد‌های مشخص شده در قانون کار و آیین‌نامه‌های مربوط (مصوب شورای عالی حفاظت فنی) و سایر قوانین موضوعه در این زمینه اقدام کنند.

دوم مشاغلی که ماهیتاً سخت و زیان آور هستند و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی از سوی کارفرما، صفت سخت و زیان‌آوری کاهش یافته اما همچنان سخت و زیان‌آوری آنها حفظ می‌شود. مثل غواصی و کار در معادن. در تطبیق و تشخیص این مشاغل گروه توسط کمیته‌های استانی ماهیت شغل و عدم امکان رفع صفت سخت و زیان‌آوری ملاک عمل است .

نسخه مناسب چاپ