سرویس شهرستان ها: وزیر آموزش و پرورش از وجود یک میلیون و ۴۰۰هزار بیسواد در گروه سنی بین ۱۰تا ۴۹سال در کشور خبر داد و گفت: این وزارتخانه همه ظرفیت های خود را برای سوادآموزی در کشور به کار میگیرد.
یوسف نوری در دومین کنگره ملی ۱۷۹شهید نهضت سوادآموزی در سمنان خواستار همکاری دیگر دستگاهها با آموزش و پرورش شد و اظهار داشت: تلاش میشود با همراهی دیگر بخشها، بیسوادی در کشور به صفر نزدیک شود.بر همین اساس یک میلیون و ۴۰۰هزار فرد بی سواد در کشور شناسایی شدهاند که برای باسوادکردن آن ها باید از فناوریهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی بهره برد.
وی با اشاره به کارنامه درخشان کشورمان در سوادآموزی، از برنامههای جمهوری اسلامی در این حوزه به عنوان اقدامات موفق یاد کرد و افزود: یکی از خدمات و برکات جمهوری اسلامی در بیش از ۴ دهه، توجه به نهضت سوادآموزی در کشور و افزایش قابل توجه نرخ باسوادی است.
وزیر آموزش و پرورش از افزایش ۵ برابری فضاهای آموزشی در دوران انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی به ازای هر دانش آموز در کشور فقط ۱.۵متر مربع فضای آموزشی وجود داشت که این رقم اکنون به ۵.۲۲متر مربع به ازای هر دانشآموز رسیده است.
نوری با اشاره به افزایش نرخ باسوادی در ایران طی این سالها گفت: میانگین نرخ باسوادی در اوایل انقلاب ۴۷درصد بوده که اکنون به ۹۷درصد رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش از تلاش برای باسوادی جامعه هدف در سراسر کشور از طریق نهضت سوادآموزی خبر داد و تاکید کرد: دولت سیزدهم همه توان خود را برای افزایش باسوادی به کار گرفته، بر همین اساس افراد زیر پوشش سوادآموزی در این بخش از ۱۲۰هزار در سال گذشته، امسال به ۳۲۰هزار سوادآموز رسیده است.
نوری در ادامه با اشاره به یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر بی سواد در گروه سنی ۱۰تا ۴۹سال تاکید کرد: باید در باسواد کردن این افراد از فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی استفاده شود که وزارتخانه از این ظرفیت برای باسوادی افراد بی سواد بهره می گیرد.
وی بهره گیری از ظرفیت مردمی را راه به صفر رساندن نرخ بیسوادی دانست و گفت: جمهوری اسلامی در بحث باسوادی ،جزو کشورهای برتر جهان است. وزیر آموزش و پرورش به رشد علم در کشورمان اشاره کرد و ادامه داد: کشورمان امسال ۲۰مدال طلای المپیاد کسب کرد و در زمینه شتاب علمی و حوزه فناوریهای مختلف اقدامات خوبی انجام داده است.
نوری خواستار همکاری مردم با این وزارتخانه شد و اظهار داشت: برای تحقق بیانات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم و شکل گیری تمدن اسلامی نوین نیازمند رشد آموزش و پرورش هستیم.
تحکیم مبانی نظام اسلامی
وزیر آموزش و پرورش همچنین در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان گفت: این نهاد از ارکان نظام اسلامی است که توجه به آن تقویت پایههای نظام اسلامی را به دنبال دارد.
نوری افزود: آموزش و پرورش از ارکان مهم هر نظام است و توجه به این نهاد در تحکیم مبانی نظام نقش بیبدیل دارد و شاید در کشورمان در عمل به آن کمتر توجه شده است.
وی با اشاره به تذکر رهبر معظم انقلاب و توجه به آموزش و پرورش، افزود: ضرورت دارد بخشهای مختلف به منظور تربیت و تعالی نسل آینده همراه آموزش و پرورش باشند.این وزارتخانه کارهای جدی و عملیاتی را در پیش گرفته و در دست کار دارد که از جمله اقدامات می توان تلاش برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره کرد. وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: تلاش میشود منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جذب نیروهای کارآمد در آموزش و پرورش و استفاده از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان مورد توجه باشد. همچنین احیای بخش پرورشی در مدارس با اهتمام ویژه دنبال میشود.
بنا به این گزارش، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان هم در این دیدار گفت: آزمون و خطا در بخشهای مختلف، معضل آموزش و پرورش است که باید اجرای طرحی مدون و بلندمدت مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی افزود: آزمون و خطا از مشکلات اساسی در آموزش و پرورش محسوب میشود و هر دوره یک برنامه در دستور کار قرار میگیرد که امید است این مشکل در دولت سیزدهم رفع شود. آموزش و پرورش نقشی مهم در تعلیم و تربیت دارد و معلمان هم نقشی مهم در اصلاح و تعالی دانشآموزان دارند.
وی تاکید کرد: طی دورههای گذشته دانشگاه فرهنگیان سمنان مهجور مانده بود و در حدود ۲رشته ارایه میشد و اکنون این دانشگاه جانی دوباره گرفته و این اقدامی ارزشمند در تربیت معلمان در تراز انقلاب اسلامی است. امام جمعه سمنان گفت: جهاد تبیین نقشی مهم در اقناع افکار عمومی و افشای دسیسه دشمنان دارد که باید این راهبرد مورد توجه ویژه باشد. همچنین آموزش فرهنگ ایثار و شهادت، سواد رسانهای، دستاوردهای انقلاب اسلامی، نظم و قانون گرایی، فعالیت جهادی و مهارتهای زندگی از جمله موارد مهمی است که باید در آموزش و پرورش مورد توجه باشد.