عوارض زیاد آب خوردن
 

هیدارته ماندن برای انجام بسیاری از عملکردهای بدن ضروری است. هیدراتاسیون به فرآیندهای مهمی مثل انتقال مواد مغذی به سلول‌ها، دفع مواد زائد، تنظیم دمای بدن، جلوگیری از عفونت‌ها و بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کند. بنابراین کم‌آبی می‌تواند بسیار خطرناک باشد، حتی کم‌آبی خفیف هم باعث مختل شدن تمرکز، بروز سردرد، خستگی مفرط و یبوست می‌شود.به همین دلیل اغلب شنیده‌اید که برای هیدارته نگه داشتن بدن باید روزی هشت لیوان آب نوشید.

اما تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف دو لیتر آب در روز ممکن است با نیازهای واقعی بدن مطابق نباشد. به گفته کارشناسان از آنجا که حدود نیمی از آب مورد نیاز بدن از طریق غذا تامین می‌شود، بنابراین مصرف بیش‌از‌حد آب می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد. از جمله:

* ادرار زیاد و شفاف: بیش‌از‌حد نوشیدن آب باعث می‌شود کلیه‌ها این آب اضافی را از طریق ادرار دفع ‌کنند. ادرار زیاد و شفاف ممکن است نشاندهنده بر هم خوردن تعادل الکترولیت‌ها در بدن باشد.

* احتباس آب و تورم بافت‌ها: احتباس آب زمانی اتفاق می‌افتد که بدن نتواند از شر آب اضافی خلاص شود. بنابراین تجمع مایعات و سدیم در بدن منجر به تورم بافت‌ها و اندام‌ها می‌شود.

* کاهش سطح سدیم: نوشیدن آب زیاد باعث رقیق شدن بیش‌از‌حد خون و دفع سدیم می‌شود. افت سدیم می‌تواند باعث بروز حالت تهوع، استفراغ، ضعف عضلانی و تحریک پذیری شود.

* کاهش سطح پتاسیم: دفع مقدار زیادی پتاسیم از طریق ادرار منجر به هیپوکالمی و عوارض ناشی از آن می‌شود.

بنابراین گرچه هیچ دستورالعمل مشخصی برای نوشیدن آب وجود ندارد اما بهترین نشانه برای آب خوردن زمانی است که احساس تشنگی می‌کنید. به توصیه کارشناسان احساس تشنگی به‌تنهایی مهمترین نشانه برای آگاهی از نیاز بدن به آب است. البته احساس تشنگی بیش‌از‌حد هم ممکن است به دلیل وجود بعضی بیماری‌ها مانند دیابت، کم‌خونی، فشار خون پایین یا مشکلات دیگر باشد که به بررسی بیشتر نیاز دارد.

code

نسخه مناسب چاپ