مهندس ضرغامی: ۸ هزار میلیارد تومان برای تملک بافت‌های تاریخی نیاز است
 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: هشت هزار میلیارد تومان برای تملک بافت‌های تاریخی کشور در بودجه سال آینده دیده شده و مورد نیاز است که این مقدار با توجه به منابع درآمدی دولت، هزینه بالایی است.

به گزارش میراث آریا، سید عزت اله ضرغامی در سفر به استان لرستان و شهرستان بروجرد در جمع خبرنگاران گفت: در صنعت ورشوسازی با توجه به اینکه بروجرد به عنوان شهر ملی ورشوسازی ثبت شده تصمیمات خوبی گرفته شد تا زمینه فروش این هنر صنعت در سطح ملی و جهانی فراهم شود.

وی افزود: ورشوسازی برخلاف سایر صنایع‌دستی که بیشتر جنبه ویترینی و تزیینی دارند، جنبه کاربردی و مصرفی در زندگی دارد. برای تثبیت و پایداری ورشوسازی و بازار فروش تصمیماتی گرفته شده است تا با توجه به مصوبه‌ای که در دولت داشتیم تسهیلاتی برای صادر کنندگان صنایع دستی در نظر گرفته شود. وی تاکید کرد: کسانی که صاحب علم و دانش و قدرت روایت‌گری هستند و از جمله دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ها در انتقال این میراث فرهنگی ارزشمند به نسل های آینده باید تلاش بیشتری کنند.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: بروجرد از باغات خوبی برخوردار است که بعد از بازدید از آنها و تطبیق ویژگی‌های آنها با استانداردهای لازم برای ثبت ملی آنها اقدام خواهد شد و در مجموعه باغ های ملی کشور در مرحله بعدی ثبت جهانی آنها دنبال خواهد شد.

ضرغامی با تاکید بر اینکه بافت تاریخی باید حفظ شود، گفت: بروجرد از ظرفیت های خوبی در حوزه میراث فرهنگی به خصوص صنایع دستی و گردشگری برخوردار است که باید تلاش شود جایگاه این شهرستان از نظر تاریخ و تمدن و هویت تاریخی معرفی شود.

وی با بیان اینکه با منابع درآمدی دولت تملک بافت های تاریخی ممکن نیست اما با همکاری مجلس برنامه‌ریزی‌هایی شده‌است، گفت: حدود هزار میلیارد برای تملک جاهای خیلی ضروری در سال آینده در نظر گرفته شده است.

ضرغامی گفت: امسال ارائه بودجه دولت به مجلس متفاوت با سال های قبل بود همیشه بودجه همراه تبصره‌ها ردیف‌های بودجه به مجلس تقدیم می شد، امسال اما کار خوبی که انجام شد این بود که تبصره هایی که احکام دایمی در آنها وجود دارد مستقل به‌صورت یک لایحه به مجلس داده شد تا به صورت قانون دایمی باشد.

وی تاکید کرد: ما حدود ۱۲پیشنهاد مهم داشتیم که چهار مورد را توانستیم به تصویب دولت برسانیم از جمله صندوق احیا و مرمت لازم است تغییر ماهیت داشته باشد و به صورت غیر دولتی فعالیت کند.

همچنین وزیر میراث فرهنگی از راه‌اندازی میز گردشگری عشایری در معاونت وزارت میراث فرهنگی خبر داد.

وی اظهار کرد: مناطقی که کوچ عشایر دوره‌ای ثابت دارند جزو اولویت‌های ماست. میز گردشگری عشایری در معاونت وزارت میراث فرهنگی راه‌اندازی شده و حوزه وسیعی به لحاظ انتقال فرهنگ و جذابیت‌های گردشگری دارد.

وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: در بروجرد هم نمونه‌هایی دیدیم که افرادی در حوزه کوچ عشایر کار کردند و مناطقی که کوچ عشایر دوره‌ای ثابت دارند در اولویت داریم تا بتوانیم برای آنها برنامه‌ریزی کنیم.

ضرغامی در ادامه گفت: از اعتبارات ملی و استانی و اعتبارات سفر ریاست جمهوری به لرستان که ده میلیارد تومان بوده برای تملک بناهای تاریخی استفاده خواهیم کرد. وی عنوان کرد: از مجموع ده میلیارد تومان اعتبار مصوب سفر ریاست جمهوری به لرستان که برای پروژه‌های مختلف استان در نظر گرفته شده؛ تاکنون شش میلیارد تومان آن محقق شده است.

وزیر میراث فرهنگی افزود: برای تملک دو بنا در بروجرد تلاش این است که با یک فرآیندی بتوانیم این بناها را تملک کنیم.

نسخه مناسب چاپ