دکتر علی سالاری در گفتوگو با ایسنا، درباره پیشنهادهای تعرفههای پزشکی برای سال آینده، گفت: درخواست ما این است که دولت کف تابآوری مطبها و مراکز درمانی را برای تعیین تعرفههای سال آینده در نظر بگیرد و تعرفههای پزشکی را بر اساس گرانی و میزان تورم، تعیین کنند تا همکاران ما جدای از دستمزد خودشان که معمولا همیشه عقبتر از تورم است، بتوانند از عهده خرید یا تعمیر دستگاههای پزشکی، اجاره مطب و … برآیند و خدمتشان را ارائه دهند؛ این یعنی همان کف تابآوری مطبها و مراکز درمانی.
وی افزود: در سالهای اخیر بسیاری از همکاران ما در حوزه پزشکی، مطبهایشان را تعطیل کردهاند. متأسفانه سفره درمانی بسیاری از مسئولان از سفره درمانی مردم عادی جداست؛ آنها فقط یکسری پزشک مشهور و سلبریتی را میبینند و ممکن است در مراجعه به این پزشکان مبالغ خارج از عرفی را هم بپردازند. بعد تصور میکنند که حتما درآمد سایر پزشکان هم بالاست؛ در حالی که تخصصهای نسخهنویس، پزشکان عمومی، ماماها و… بسیار مشکل دارند. سالهاست که مطب ماماها جمع شده است. بنابراین صحبت ما با دولت این است که کف تابآوری مطبها را بر اساس تورمی که واقعا در حال حاضر بالاست، برای تعیین تعرفههای پزشکی سال آینده در نظر بگیرند.
سالاری درباره رشتههای در معرض خطری که داوطلب برای آنها کم است، توضیح داد: متأسفانه اقبال به رشتههای مادر کم شده است؛ از جمله تخصص طب اورژانس، عفونی، داخلی و… و داوطلبان به سمت رشتههایی که در گذشته لوکس محسوب میشدند، میروند.
به عنوان مثال فوقتخصص جراحیهای اطفال، قلب، قفسه سینه و … حتی تخصصهای بسیار استراتژیک مانند فوق تخصص عروق و … در خطرند و کرسیهایشان خالی میماند؛ زیرا فارغالتحصیل دوره عمومی یا تخصص که میخواهد به مقطع بالاتر رود، میبیند که دو سال باید با کمترین حقوق که در حد دانشجویی است، سختترین کار را انجام دهد و بعد از فارغالتحصیلی هم بازار دلچسب نیست. بنابراین بهجای این کار، یا به بازارهای جذابتری در کشورهای اطراف مهاجرت میکنند یا وارد بازارهای جذابتر و پولسازتر داخلی میشوند.