منابع مالی برای ساخت بیمارستان۳۲۰ تختخوابی نیشابور وجود ندارد
نیشابور- خبرنگار اطلاعات: با اینکه مجوز ساخت بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی نیشابور در دولت دهم صادر شده است، اما منابع مالی آن وجود ندارد.

دکتر سیدمحمدهادی ایازی قائم مقام وزیر بهداشت و درمان در امور مشارکت‌های اجتماعی با بیان مطلب بالا در نخستین همایش نقش خیران در حوزه سلامت و ارتقای جایگاه علمی نیشابور، افزود: منابع مالی دولت برای ساخت فضاهای مورد نیاز اندک است، بنابراین نیازمند مشارکت خیران نیک‌اندیش هستیم.

سیدرضا نیری، دبیرکل مجمع خیران سلامت کشور نیز گفت: ۱۳۵۰ شعبه این مجمع در سراسر کشور ایجاد شده است و خیران عضو آن معادل ۳۰ هزار میلیارد ریال در امور بهداشتی و درمانی کشور مشارکت کرده‌اند.

او از قوانین موجود که از امور خیریه پشتیبانی لازم را نمی‌کنند، انتقاد کرد و افزود: برخی تجهیزات درمانی منحصر به فرد را با شرایط بسیار سخت توسط این خیریه خریداری و وارد کشور کرده‌ایم که گمرک برای ترخیص آن‌ها بیش از ۹ میلیارد ریال مطالبه کرده است.

وی همچنین به تشریح نگاه امام خمینی(ره) در خصوص کمک به نیازمندان و بیماران پرداخت و یادآور شد: امام راحل کمیته را با کمک ۱۰تومانی ایجاد کردند که اکنون به نهاد بزرگی برای حمایت از محرومان تبدیل شده استعضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مجوز بیمارستان ۳۶ تختخوابی برای شهرستان فیروزه صادر و مقرر شده است که برادران خیر فیاضی، آن را بسازند.

حجت‌الاسلام دکتر حسین سبحانی‌نیا افزود: زمانی بخش سلامت می‌تواند به اهداف خود دست یابد که مشارکت‌های مردمی در آن تقویت شود.او ادامه داد: شرایط مالی امروز کشور به گونه‌ای است که همه باید به کمک دولت بیایند.سبحانی‌نیا در ادامه سخنانش از حضور خیران نیشابور در عرصه‌های مختلف قدردانی کرد و خواستار حضور بیشتر مردم در امور خیریه شد.

وی اظهار داشت: اختصاص بخشی از درآمد هدفمندی یارانه‌ها به بخش سلامت موجب تحول در این بخش شده است.

دکتر علی مروی، نماینده نیشابور در خانه ملت نیز گفت: قانون گذار منابع مالی بخش سلامت را از تولید ناخالص ملی، عوارض مواد مضر به سلامت و بخشی از درآمد هدفمندی یارانه‌ها تعریف کرده و در عین حال از مشارکت مالی خیران سخن گفته است.وی افزود: مطمئنا با شرایط فعلی کشور به سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت نمی‌رسیم مگر اینکه خیران به حوزه سلامت بیشترتوجه کنند.رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با حضور دکتر‌هاشمی به‌عنوان انسان باهوش، پرتلاش و دانشمند در راس وزارت بهداشت و درمان مردم تغییر و تحول را در حوزه سلامت دیده‌اند.

مروی همچنین از موافقت تلویحی وزارت بهداشت و درمان و ایجاد ۴ رشته جدید آموزشی در دانشکده علوم پزشکی نیشابور خبر داد.

معاون استاندار و فرماندار نیشابور نیز در این جلسه با گرامیداشت شانزدهم مرداد سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک تشکل انقلابی در حوزه‌های علمی و پژوهشی، تصریح کرد: با محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها و کمبود اعتبارات فعلی، دولت به تنهایی نمی‌تواند همه مشکلات را حل کند، بنابراین باید مردم با همدلی خود با دولت، بار مشکلات را کاهش دهند.

اسفندیار جلایری با تاکید بر لزوم اختصاص اعتبارات دولتی برای ساخت سومین بیمارستان دولتی در نیشابور، بر ارتقای دانشکده علوم پزشکی نیشابور به دانشگاه تاکید کرد و گفت: متاسفانه در اواخر دولت دهم، شهرستانی که حتی در اندازه شاخص‌های نیشابور نبود مجوز ارتقای دانشکده به دانشگاه را از وزارتخانه گرفت.نماینده سابق مجلس و عضو هیأت امنای دانشکده علوم پزشکی نیشابور نیز گفت: نیشابور در بخش سلامت، عقب‌‌ماندگی تاریخ دارد، تا جایی که شبکه آن دیرتر از خیلی شهرستان‌های استان به دانشکده ارتقا یافت و دانشکده آن نیز دیرتر از خیلی شهرستان‌ها به دانشگاه ارتقا می‌یابد.

حجت‌الاسلام دکتر سیدعلی حسینی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در دوران انقلاب اسلامی فقط یک بار یک وزیر بهداشت و درمان به نیشابور آمده، ولی شاهد رفت و آمد مکرر وزیران بهداشت و درمان دوران‌های مختلف به شهرستان‌های همجوار بوده‌ایم که در ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی آن‌ها موثر بوده است.محمدکاظم صادقی، رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور نیز گفت: این نهاد همکاری‌های خوبی برای توسعه سلامت در نیشابور داشته است، تا جایی که بیش از ۲ میلیارد ریال صدور پروانه رایگان برای ساختمان‌های در حال تاسیس دانشکده علوم پزشکی و ۳ میلیارد ریال خاکبرداری رایگان برای این دانشکده انجام داده است.او افزود: این نهاد قبلا هم حدود ۹ میلیارد ریال مجوز پروانه رایگان برای ساخت مرکز بهداشت مرحوم داوودی مشارکت کرده است.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی نیشابور نیز با قدردانی از مشارکت‌های مردمی در حوزه سلامت خواهان استفاده از این ظرفیت برای ساخت مرکز تخصصی «سلامت مادر و جنین» در نیشابور شد و از خدمات خیران این بخش قدردانی کرد.در پایان اسامی خیرانی که برای ساخت این مرکز مشارکت داشته‌اند قرائت شد.

کلنگ‌‌زنی پروژه در محوطه بیمارستان حکیم، انتخابات مجمع خیران سلامت و زیارت گلزار شهیدان گمنام نیشابور از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

نسخه مناسب چاپ