زهرا ساعی با اشاره به اینکه در استان تهران تاکنون طرح جامع و کامل برای زنان سرپرست خانوار اجرا نشده است، اظهار داشت: طرحهای ارائه شده درباره زنان سرپرست خانوار به صورت پراکنده و اغلب توسط سازمان بهزیستی و کمیته امداد خمینی(ره) به عنوان متولی خاص زنان بیسرپرست و برخی بنیادهای مردم نهاد و به صورت مقطعی و در بسیاری مواقع موازی کاری شده است و تمامی زنان سرپرست خانوار کشور را شامل نشده است. همچنین کمکها به صورت قطرهچکانی و به هیچ وجه کافی نبوده است.
وی زنان سرپرست خانوار را به ۳ گروه برشمرد و گفت: آنها شامل خانوارهایی هستند که مردان به طور دائم در زندگیهایشان هنوز ندارند، خانوارهایی که مردان به صورت موقت حضور دارند و خانوادههایی که مردان در خانوادهها حضور دارند، اما به دلیل اعتیاد یا بیکاری نقش مهمی ایفا نمیکند هستند.
ساعی افزود: خانمهای سرپرست خانوار شغلهای مناسب، درآمدهای کافی و کیفیت زندگی مطلوب ندارند و عواقب ناشی از آن، سلامت جامعه را به خطر انداخته است.
وی با اشاره به بالا رفتن آمار زنان سرپرست خانوار به دلایل مختلف و از جمله اعتیاد، طلاق و همچنین فوت یا از کارافتادگی همسران آنان، یادآور شد: طرح حمایت از زنان سرپرست خانوار در کار گروه زنان و خانواده استانداری تهران به عنوان یکی از کارگروههای هفت گانه استانداری، در اولویت قرار گرفته است و طرح جامعه ساماندهی زنان سرپرست خانوار به عنوان طرح خانواده محور در شهر ری به صورت پایلوت انجام میشود.
همچنین جلسات زیادی با مدیران اجرایی وزارت کار، سازمان آموزشهای فنی و حرفهای، میراث فرهنگی، بهزیستی، جهاد کشاورزی و شهرداری برای همیاری در اجرای مطلوب این طرح برگزار شده است و امیدواریم با افزایی و وحدت رویه دستگاهها، این طرح را در سطح ملی اجرا کنیم.