سازمان امور مالیاتی: ۹۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شده است
 

میزان درآمد مالیاتی دولت در سال آینده با رشد ۵۴ درصدی به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که البته منابع آن پرونده های مالیاتی باقی مانده از دوره های قبل در هیات های بدوی، تجدید نظر و شورای عالی مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده و قانون پایانه های فروشگاهی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی اطلاعات، داود منظور رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست خبری با بیان این مطلب، رقم پرونده های بلاتکلیف مالیاتی در هیات های رسیدگی را بالغ بر ۲۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: امسال حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پرونده سنوات قبل(از سال ۹۵ تاکنون) قطعی سازی شده و حدود ۴۰ درصد این برآورد، قابل وصول است.

وی ادامه داد: همچنین ۴۵ درصد مالیات ها از محل ارزش افزوده است و بر این اساس منبع دوم پوشش افزایش درامدهای مالیاتی هم مربوط به مالیات بر ارزش افزوده بوده و عامل سوم مربوط به تحقق ۷۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی، قانون پایانه های فروشگاهی است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی همچنین از شناسایی ۹۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی از ۳ میلیون واحد صنفی و ۳۰۰ هزار شرکت اقتصادی فعال طی سه سال گذشته خبر داد و گفت: اظهارنامه برآوردی برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ نشان می دهد که ۳۰۰ هزار شرکت در سه سال گذشته فعال بوده‌اند اما اظهارنامه و مالیات نداده‌اند و ما برای این شرکت‌ها اظهارنامه مالیاتی تولید کردیم.

وی افزود: همچنین حدود ۳ میلیون واحد صنفی وجود داشتند که در سه سال گذشته علی رغم اینکه مودی بودند اما اظهارنامه نداده و مالیات پرداخت نکرده بودند که با توجه به اطلاعاتی که داریم، برای این واحدها هم اظهارنامه صادر شده که مجموع مالیات این شرکت‌ها و واحدهای صنفی ۹۰ هزار میلیارد تومان است.

منظور تصریح کرد: نسبت به تحقق مالیات ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی کاملاً خوشبین هستیم و تدابیر لازم را از شش ماه قبل شروع کرده ایم و برنامه ریزی ها به ما این اطمینان را می‌دهد که سال آینده تعهد مالیاتی را پاسخ خواهیم داد.

وی در مورد بازار رمزارزها گفت: توصیه کارشناسی من به مردم این است که وارد بازار رمزارز نشوند زیرا بازار پریسکی بوده و افت و خیز بسیاری دارد و خانمان‌سوز است،‌ البته شاید عده‌ای وارد شوند و منفعت ببرند اما ریسک بالایی دارد.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: در قوانین جاری، معاملات رمزارز پذیرفته نشده و عملاً غیرقانونی است. پس ورود به این بازار یک ریسک دیگر دارد که با توجه به غیرقانونی بودن، شاید تبعات دیگری هم داشته باشد. در این طرف هم ما به عنوان سازمان امور مالیاتی با کمک بانک مرکزی، سکوهای معاملات رمزارزها را پایش می‌کنیم. در واقع بر اساس میزان خرید و فروشی که هر فرد انجام داده می‌توان به درآمد حاصل شده از رمزارز دست یافت و بر اساس این اطلاعات، مالیات اخذ کرد. البته مشروط به پایش این اطلاعات از سوی بانک مرکزی است که آن را هم باید در اختیار ما قرار دهد تا مالیات را برآورد کنیم.

وی همچنین در مورد میزان افزایش دستمزد کارمندان در لایحه بودجه و افزایش مالیات بر حقوق گفت: هنوز لایحه بودجه در مجلس تبدیل به قانون نشده اما دولت پیشنهاد کرده افزایش حقوق کارمندان به طور متوسط ۲۰ درصد رشد کند و سرجمع مالیات حقوق و دستمزد با نرخ ۲۷ درصد خواهد بود که با رعایت اجتناب از فرار مالیاتی در بخش حقوق و دستمزد این نرخ پیش‌بینی شده است.

منظور گفت:‌ با توجه به اینکه در سال‌های گذشته در قالب تبصره ماده ۱۰۰ مالیات برای اصناف رشد ۱۰ تا ۱۵ درصد به صورت توافقی حاصل می‌شد، در نتیجه میزان رشد مالیات اصناف کمتر از رشد مالیات بر حقوق و دستمزد شده بود، به‌گونه‌ای که در برخی اصناف هر واحد صنفی سالانه ۶ میلیون تومان مالیات می‌داد، در حالی که یک حقوق‌بگیر ۸ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کرد اما امسال روش توافقی برداشته شد و مالیات مقطوع ماده ۱۰۰ بر اساس واریز به پوزها در نظر گرفته شد.

وی همچنین در مورد مالیات بر عایدی سرمایه گفت: این نوع مالیات عملا مالیات بر سوداگری بر دارایی‌های ثابت به ویژه خودرو و ملک است و افرادی که از محل خرید و فروش مکرر ملک و خودرو سودی کسب می‌کنند باید مالیات از آنها گرفته شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در مورد اینکه آیا مالیات از سود سپرده بانکی هم وصول خواهد شد؟ گفت:‌ در حال حاضر طبق ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم، سود سپرده بانکی از مالیات معاف است و فعلا هیچ بحثی در مورد آن وجود ندارد. چون سود سپرده بانکی در شرایط تورمی معمولا کمتر از تورم است و اگر مالیاتی هم به آن اضافه شود، پول‌ها از بانک خارج شده و برای شبکه بانکی مشکلاتی ایجاد می‌کند، بنابراین در شرایط تورمی، مالیات از سود سپرده بانکی گرفته نخواهد شد.

نسخه مناسب چاپ