حذف ۶ میلیون لیتر سهمیه بنزین ۷۰۰ تومانی خودروها تا پایان امسال
با اجرای برنامه جدید ساماندهی کارت‌های هوشمند بنزین، تا پایان امسال ۶ میلیون لیتر سهمیه بنزین ۷۰۰ تومانی کارت های سوخت حذف می شود.

علیرضا فیض بخش رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشوردیروز در نخستین نشست رسانه ای خود با اعلام اینکه مدیریت و کاهش تقاضای سفر یکی از اولویت های راهبردی دولت است، گفت: ساماندهی دبیرخانه دفاتر پیشخوان دولت از مهمترین برنامه های مدیریت تقاضای سفر در کشور است که مراحل اجرایی خود را پشت سر می گذارد.

به گفته وی، برنامه افزایش کمیت و کیفیت خدمات دفاتر پیشخوان دولت در سراسر کشور بزودی تدوین و اعلام می شود.

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با تاکید بر اینکه اسقاط خودروهای فرسوده از دیگر برنامه های در دست اجرا است، تصریح کرد: یکی از برنامه هایی که با مصوبات دولت در حال انجام است، صدور مجوز پلاک برای خودروهای وارداتی در ازای اسقاط خودروهای فرسوده است.

وی با بیان اینکه به ازای اسقاط هر ۵ تا ۶ خودرو فرسوده ،مجوز پلاک گذاری یک خودرو وارداتی صادر خواهد شد، اظهار داشت: سال گذشته حدود ۷۰ هزار خودرو وارد کشور شد و در حالی که می بایست به ازای این تعداد خودرو وارداتی حداقل ۲۸۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج می شد، ولی فقط ۷۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد.

نامبرده ادامه داد: با اجرای دستورالعمل جدید میزان اسقاط خودروهای فرسوده در ۵ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ برابر شده است ، بطوری که از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۰۵ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شده و پیش بینی می شود امسال در ازای واردات ۱۰۰ هزار دستگاه بیش از ۴۰۰ هزار خودرو فرسوده از رده خارج شود.

وی همچنین از اسقاط و جایگزینی ۳۶ هزار دستگاه تاکسی فرسوده در سطح شهر تهران و سایر کلانشهرهای کشور خبر داد و افزود: در کنار اسقاط تاکسی ها امسال اسقاط و از رده خارج کرده مینی بوس‌های فرسوده هم انجام می‌شود، ضمن آنکه طرحی به منظور تهاتر لاشه مینی بوس‌های اسقاطی در ازای خودروهای سواری در دستور کار قرار دارد.

به گفته فیض بخش ،ثبت نام از متقاضیان اسقاط مینی بوس های فرسوده از هفته آینده آغاز می شود. همچنین برای اسقاط خودروهای فرسوده سنگین طرح‌پرداخت نقدی مورد بررسی قرارگرفته که باید در دولت تصویب شود.

وی توضیح داد: امسال برای اسقاط هزار دستگاه مینی‌بوس فرسوده در شهر تهران برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در مرحله اول ۱۹۰ دستگاه اسقاط خواهد شد؛ در عین حال تلاش می‌کنیم امکان گرفتن خودرو سواری یا پول نقد را به جای مینی‌بوس اسقاط شده فراهم کنیم.این مقام مسئول با بیان اینکه در کل کشور تنها ۱۲۰ مرکز اسقاط خودرو فرسوده وجود دارد گفت: ضوابطی تدوین کرده ایم تا امکان دریافت مجوز ایجاد مراکز اسقاط برای همه متقاضیان فراهم شود.

وی با انتقاد از عملکرد خودروسازان داخلی گفت: صنایع داخلی موظفند به ازای تولید هر تعداد خودرو با مصرف بالای ۱۰ لیتر یک خودرو فرسوده از رده خارج کنند، ضمن آنکه یک سوم تولیدشان را باید به نوسازی ناوگان اختصاص دهند. اما تاکنون به تکالیفشان به طور کامل عمل نکردند.

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور ادامه داد: طرح‌هایی برای ساماندهی مصرف گازوئیل برای جلوگیری از قاچاق این حامل انرژی داریم که بزودی اطلاع‌رسانی خواهد شد و از اواخر مهر اجرایی می‌شود.وی تأکید کرد: اگر کل گازوئیل تولیدی کشور ظرف یکی‌، دو سال آینده به استانداردهای یورو ۴ و یورو ۵ برسد، می‌توان برای واردات دیزل سبک به سبد سوخت سواری برنامه‌ریزی کرد.

نسخه مناسب چاپ