وزیر بهداشت: مراکز جامع سلامت روستایی توسعه می یابد
 

سرویس شهرستان ها : وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از سیاست های اصلی این وزارتخانه، توجه ویژه به بهداشت از طریق توسعه و تجهیز خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت روستایی است تا در بعد پیشگیری از بیماری ها، فعال‌تر شویم.

دکتر بهرام عین‌اللهی در حاشیه بهره‌برداری از طرح های حوزه بهداشت و سلامت استان کردستان اظهار داشت: توجه به حوزه بهداشت، به منزله ظرفیتی است که در پیشگیری از بروز بیماری‌ها نقش ویژه‌ای دارد.

وی با اشاره به اجرای طرح های ویژه در کردستان افزود: یکی از بهترین طرح ها، مرکز پیوند مغز استخوان است که کاری منحصر بفرد و کم نظیر در کشورمان به شمار می آید . زحمات زیادی برای بخش های مختلف آن انجام شده و یک طرح علمی کامل است. این بخش دارای اتاق کلین روم است و میزان تهویه هوا و امکانات و دستگاه های آماده سازی سلول های مغز استخوان ویژه‌ای دارد که در منطقه می‌تواند یک کار استثنایی محسوب شود.

وی به هزینه‌کرد ۲۰میلیارد تومانی این طرح اشاره کرد و گفت: سهم خیرین در این طرح ۶میلیارد تومان است که خیرین سلامت، همواره یار و یاور حوزه بهداشت و درمان هستند و به واسطه مشارکت در نجات جان انسان ها، باقیات و صالحاتی برای آنان به جا می‌ماند.

عین‌اللهی همچنین به راه‌اندازی دستگاه پیشرفته پت سی‌تی‌اسکن در بیمارستان کوثر سنندج اشاره کرد و گفت: این دستگاه بسیار پیشرفته برای تشخیص سرطان است و به قیمت امروز ۸۰میلیارد تومان برای تهیه آن هزینه شده است. وی با بیان این که تا پیش از این مردم کردستان مجبور بودند برای روند درمان به استان های دیگر مراجعه کنند، افزود: با راه اندازی این دستگاه، برنامه درمانی مشخص و بیمار بر اساس آن روند درمان را آغاز می‌کند.

عین‌اللهی همچنین از آغاز عملیات اجرایی ساخت بیمارستان شهید بهشتی قروه خبر داد و گفت: این طرح در سفر رئیس جمهوری به کردستان مصوب شد که امیدواریم با تخصیص زودهنگام اعتبار در کوتاهترین زمان ساخته شود و به سرعت نیاز مردم برای دسترسی به مرکز سلامت مطلوب را رفع کند.

وزیر بهداشت درباره جذب متخصص برای بیمارستان های کردستان اظهارداشت: با توجه به تبصره ۷ماده ۱۴، دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند نیروهای متخصص را جذب کند و محدودیتی نداریم، اما اعتقاد داریم که در این مناطق افراد بومی جذب شوند چرا که در کنار ماندگاری در استان می‌توانند تجربه کسب کنند.

وی همچنین گفت: ساخت دانشکده داروسازی سنندج را در برنامه داریم که افزون بر آن در تمامی رشته‌ها، امکان تربیت نیرو در دانشگاه علوم پزشکی کردستان وجود دارد. امیدوارم که کمبودها و مشکلات کردستان در حوزه بهداشت و سلامت با استفاده از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی کردستان رفع شود.

مالیات بر عرضه سیگار ضروری است

وزیر بهداشت همچنین در جلسه شورای اداری استان کردستان در سنندج گفت: ایران از نظر شاخص مصرف سیگار وضعیت مطلوبی در دنیا ندارد .بر همین اساس وضع مالیات بر عرضه سیگار از سوی مجلس شورای اسلامی ضروری است و امیدواریم با وضع مالیات بر سیگار از جانب مجلس شورای اسلامی، بتوان این شاخص را بهبود بخشید، چرا که ۱۳درصد مرگ و میرها ناشی از مصرف دخانیات است.

وی با بیان این که یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی،موفقیت در حوزه سلامت است و هیچکس نمی تواند منکر آن شود، افزود: شاخص های سلامت ایران در منطقه و جهان با وجود تحریم و شرایط اقتصادی، به واسطه وجود نیروهای دانشمند و عالم کم نظیر است.

عین اللهی با اشاره به این که در حوزه درمان و پیشگیری، از کشورهای مجاور بسیار پیشرفته تر هستیم، تاکید کرد: یک ماه قبل نخستین دانشگاه علوم پزشکی ایران با یک میلیارد دلار سرمایه گذاری عتبات کربلای معلی راه اندازی شد که نشان از قدرت نرم ایران است.

وی همچنین کاهش نرخ مرگ و میر کودکان و افزایش امید به زندگی را از شاخص های برتر حوزه سلامت دانست و افزود: این برتری در روزهای شیوع و همه گیری کرونا بیش از همیشه به چشم آمد.

عین اللهی ادامه داد: امروز وضعیت سلامت ایران با دیگر کشورها اگر مقایسه شود یک سر و گردن بالاتر هستیم و این با وجود شرایط بد اقتصادی و تحریم ها و فقط با تکیه بر نیروهای عالم ودانشمند کشورمان محقق شده است که این موضوع قدرت ایران را نشان می دهد. امروز افزون بر تامین نیازهای داخلی حوزه سلامت ، مرجع معتبر درمانی کشورهای همسایه هستیم و مردم بسیاری از کشورهای مجاور برای درمان به ایران مراجعه می کنند.

عدالت و تعالی نظام سلامت، ۲مولفه وزارت بهداشت

وزیر بهداشت در ادامه سخنانش با بیان این که در وزارت بهداشت۲مولفه عدالت و تعالی نظام سلامت را دنبال می کنیم، افزود: از نظر ذهنی این مساله ایجاد شده است که همه امکانات پزشکی و درمانی در چند شهر مرکزی باشد که این تفکربسیارغلطی است . در تمامی نقاط کشور حتی در مناطق محروم و روستایی استعدادیابی باید دنبال شود ؛ پیشرفت زمانی محقق می شود که گسترده فکر کنیم و این یعنی تحقق عدالت.

وی با طرح این سئوال که چرا یک بیمار سنندجی برای درمان خود باید به یک شهر مرکزی برود، افزود: تلاش برای تحقق عدالت برای این است که امکان درمان، تحصیل و آموزش افراد در هر منطقه ای که هستند فراهم شود و افتتاح ۲۷طرح حوزه سلامت در کردستان نشان از این تلاش برای توسعه عدالت سلامت است.عین اللهی بهره برداری از بخش پیوند مغز استخوان سنندج را بیانگر وجود امکان رشد در همه مناطق دانست و افزود: محتوای این افتتاح این است که برای خدمت به مردم آمادگی لازم وجود دارد .

وی با اشاره به ظرفیت نیروی انسانی متخصص و کاربلد در کردستان در حوزه سلامت، افزود: رشته های کارشناسی ارشد و پی اچ دی آموزش پزشکی در دانش موتور روش های آموزش و پژوهش موتور محرکه آن است.

وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی همچنین دانشکده علوم پزشکی نوین از نیازهای کردستان دانست و گفت: تنها دارو نیست که درمانگر است اگرچه اکنون دومین تجارت دنیا بعد از نفت، داروست.

عین اللهی ادامه داد: برای رشد اجتماعی باید اعتماد به نفس برای افراد ایجاد شود و وظیفه دانشگاه صرفا آموزش نیست بلکه اصل بر فراهم کردن شرایط تحقیق و پژوهش برای دانشجویان است و این بزرگترین وظیفه‌ای است که بر عهده داریم.

بنا به این گزارش بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان بعثت سنندج با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد.

همچنین ۲۷پروژه و طرح بهداشتی و درمانی استان کردستان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح و یا عملیات اجرایی آن آغاز شد.برای این پروژه ها که به طور همزمان به بهره برداری رسید ۶۷۶میلیارد و ۳۳۵میلیون ریال هزینه شده است.این پروژه ها در بخش بهداشت و درمان شهرستان های سقز، کامیاران، بانه، دهگلان، قروه، مریوان، سنندج و دیواندره افتتاح یا کلنگ زنی شدند.

نسخه مناسب چاپ