کوتاه آموزشی – بهداشتی
توسعه «پزشک خانواده» به شهرها از اردیبهشت ۱۴۰۲

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برنامه پزشک خانواده برای شهرهای بالای ۲۰هزار نفر جمعیت از اردیبهشت سال آتی اجرایی خواهد شد،گفت: امسال تصمیم بر این شد که برنامه پزشکی خانواده در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰هزار نفر را که از سال‌ها قبل شکل گرفته بود، تکمیل کرده و نظام ارجاع آن را با برطرف کردن ضعف‌ها، تقویت کنیم.

دکتر مصطفی رضایی در گفتگو با ایسنا افزود: هدف نهایی این است که پوشش برنامه پزشکی خانواده برای همه جمعیت شهری بالای ۲۰هزار نفر (یعنی بیش از ۵۵میلیون نفر ) محقق شود.

وی درباره تعداد پزشکان مورد نیاز برای گسترش طرح پزشکی خانواده، توضیح داد: در قالب این برنامه قرار شده است که به ازای هر ۳۰۰۰نفر یک پزشک عمومی و دو مراقب به‌کار بگیریم و این یعنی ۱۹هزار پزشک برای اجرای طرح نیاز داریم که بخشی از این تعداد در بخش دولتی وجود دارد.

او تأکید کرد: اما تعداد قابل‌توجهی را باید از طریق عقد قرارداد با پزشکان عمومیِ بخش خصوصی فراهم کنیم.

آموزش و پرورش: در سال جاری۲۰۰ آموزشگاه غیرمجاز تعطیل شده‌اند

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش از تعطیلی ۲۰۰آموزشگاه علمی غیرمجاز از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و تأکید کرد که همه آموزشگاه‌های علمی که داوطلب زیر ۲۰سال سن می‌پذیرند، باید از آموزش و پرورش مجوز داشته باشند .

احمد محمودزاده در گفتگو با ایسنا،در این‌باره اظهار کرد: آموزشگاه‌های غیرمجاز یا باید مجوز اخذ کنند یا بسته شوند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری ۲۰۰آموزشگاه غیرمجاز بسته شده‌اند و به شدت پیگیر ساماندهی آموزشگاه‌ها هستیم .

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید براینکه اجازه فعالیت به آموزشگاه‌های غیرمجاز چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی را نخواهیم داد، گفت: یک آموزشگاه هرچقدر هم که خوب باشد، اگر مجوز فعالیت نداشته باشد نمی‌تواند ادامه بدهد. اولین اقدام باید این باشد که آموزشگاه‌های علمی برای زیر ۲۰ساله‌ها باید از آموزش و پرورش مجوز دریافت کنند.

۸۳درصد خوابگاه‌های علوم پزشکی نیازمند بازسازی یا تجهیز هستند

مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی گفت: ۱۷درصد از خوابگاه‌های ملکی دانشگاه‌های وزارت بهداشت از منظر فنی، شرایط قابل قبول را دارند و ۸۳درصد باقیمانده نیازمند بازسازی یا تجهیز هستند.

دکتر حمیدرضا اشراقی در گفتگو با ایسنا، درباره بودجه مورد نیاز برای بهسازی و خرید تجهیزات خوابگاه‌های دانشجویی گفت: تجهیز و بهسازی خوابگاه‌های دانشجویی مجردی در سال آینده به ۱۷۰۰میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. حدود ۳۴هزار دانشجوی متأهل هم در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مشغول به تحصیل هستند.

مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این انتظار وجود دارد که دانشگاه‌های وزارت بهداشت همانند دانشگاه‌های وزارت علوم در مبحث تغذیه دارای بودجه «نشان‌دار» شوند، گفت: برمبنای کارشناسی‌های مورد نظر سازمان برنامه‌ و بودجه، برای تأمین تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، حداقل به مبلغ ۳هزار و ۶۰۰میلیارد تومان یارانه در کنار درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها نیاز داریم و این انتظار وجود دارد که این موضوع مورد توجه نمایندگان مجلس قرار گیرد.

جذب محققان پسادکتری در حوزه تحقیقات کاربردی و علوم بنیادی

معاون دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از جذب محققان پسادکتری در حوزه های تحقیقات کاربردی، علوم بنیادی و پروژه‌های صنعتی در سال ۱۴۰۲خبر داد.‌

مهدی پاکزاد در گفتگو با مهر از ابلاغ آئین‌نامه جدید محققان پسادکتری به دانشگاه‌ها تا یک هفته آینده خبر داد و گفت: اجرای دوره‌های پسادکتری در حال حاضر در دانشگاه‌ها در حال برگزاری است اما گسترده نیست و بنا داریم به صورت سازماندهی شده آن را در سال ۱۴۰۲پیگیری کنیم. پاکزاد با اشاره به اینکه در آئین‌نامه جدید، جذب محققان پسادکتری در ۴بخش صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: نوع اول پسادکتری در بخش علوم بنیادی و پژوهش‌های بنیادی است که خروجی آن دانش، نگارش مقاله و ثبت اختراع است.

وزارت بهداشت: به دنبال حذف مراکز تحقیقاتی نیستیم

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه ما به دنبال حذف مراکز تحقیقاتی نیستیم؛ گفت: حذف این مراکز برای ما هزینه دارد. اگر در نشست معاونان تحقیقات و فناوری کل کشور، مراکز تحقیقاتی با امتیاز منفی هیچ توجیهی برای کند بودنشان نداشته باشند، قطعاْ ما آن‌ها را سر و سامان می‌دهیم.

دکتر یونس پناهی در گفتگو با ایسنا، با بیان این‌که مراکز تحقیقاتی کشور پیش از این، برنامه‌های آینده خود را معطوف به تعداد مقاله، استنادات، اعضای هیأت‌علمی و مقالات Q1و Q2می‌کردند، خاطر نشان کرد: همه اینها لازم هستند؛ ولی ما به دنبال این هستیم که اثرگذاری اجتماعی داشته باشیم. پناهی به شاخص دیگری اشاره کرد و گفت: مراکز تحقیقاتی باید به ما نشان دهند که مقالات و تولیداتشان چقدر در داخل خریدار داشته است.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در پاسخ به این سؤال که آیا مراکز تحقیقاتی وجود دارند که حد نصاب مورد نظر شما را کسب نکرده باشند و لغو مجوز شوند، گفت: در ارزشیابی سال گذشته تعداد سه مرکز بود که به آن‌ها نامه نوشتیم که اگر این وضعیت ادامه یابد، مجوز آن‌ها لغو می‌شود.

وی گفت: کم‌تر از ۱۰درصد مراکز تحقیقاتی ما Z scoreمنفی دارند. در گذشته مراکز تحقیقاتی متناسب با نیاز ما راه‌اندازی نشدند. برای مثال یک دانشگاه ۵مرکز تحقیقات هم‌اسم دارد. این معنی ندارد. ما این‌ها را سروسامان خواهیم داد. حتی به دنبال این هستیم که مراکز تحقیقاتی که زمانی برای ما مسأله بوده و الان از اولویت وزارت بهداشت خارج شده‌اند را سروسامان دهیم.

نسخه مناسب چاپ