‎معاون وزیر کشور: فرونشست زمین در استان‌های مرکزی نگران‌کننده است‏
سرویس خبر: معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، فرونشست زمین بویژه در استان‌های مرکزی مانند یزد را نگران کننده دانست و گفت: خالی شدن آبخوان‌ها بر این نگرانی افزوده است‏‎.

‎به گزارش خبرنگار ما در یزد، مهدی جمالی‌نژاد در بیست و پنجمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: توجه به ترافیک و بهره‌وری ساختمان به عنوان قوانین جدید ساختمانی در سال آینده اجباری می‌شود و باید در دستور کار مهندسان و فعالان این عرصه قرار گیرد‎.

‎وی ادامه داد: قبلا مشکلات انسانی دامنگیر ساختمان‌ها بود، اما در سال‌های اخیر مشکلاتی مثل برق و گاز نیز به آن اضافه شده است که نباید چشم انتظار دولت باشیم، بلکه نیاز است مهندسان در این زمینه ورود کرده و برای بهینه سازی اقدام کنند، البته نقش مردم نیز مهم است‎.

‎رئیس شورای عالی ترافیک کشور اظهار داشت: آشفتگی ترافیکی در شهرهای بزرگ بیداد می‌کند و مهندسان باید به شان اصلی خود برگردند و برای ترافیک هم چاره‌ای بیندیشند و همچنین توجه به ایده‌های نوین برای کاهش هزینه از دیگر خواست‌های ما از مهندسان است‏‎.

‎وی افزود: باید لزوم توجه به مباحث ساختمانی و معابر برای تردد معلولان در دستور کار قرار گیرد که متاسفانه در این عرصه بسیار کم‌کار بوده‌ایم و در حوزه مناسب سازی معابر فوق العاده فقیر هستیم‎.

‎همچنین قیمت به عنوان تیغ دو لبه در ساختمان مطرح است؛ اگر هزینه بالا رود باعث عدم توانایی مردم و اگر کاهش یابد باعث عدم کیفیت ساختمان می‌شود و لذا نیاز است هم‌افزا عمل کنیم و به ساختمان‌های بدون مجوز نیز باید توجه شود، چون جامعه ما دیگر توان پلاسکوی جدید را ندارد‎.

‎معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی هم در این مراسم با بیان اینکه عرضه و تقاضای مسکن در کشور ما با مشکلاتی روبروست، افزود: تا سال ۱۴۰۹ باید خانه برای ۲۴ میلیون جوان که در سن ازدواج هستند، آماده کرد که در این زمینه باید ۱۲میلیون مسکن ساخته شود‎.

‎هادی عباسی گفت: از زمان بندی ساخت این تعداد مسکن عقب هستیم؛همچنین ۸ میلیون بافت فرسوده در شهرها وجود دارد و در برخی شهرها حاشیه نشینی بیداد می‌کند‏‎.

‎عباسی تاکید کرد: بیش از ۶ میلیون مستاجر در کشور وجود دارند که هم در رکود و هم در تورم دچار مشکل هستند و برای این بازار کار وسیع، تعداد یک میلیون مسکن به عنوان حداقل نیاز ما در کشور است و لذا به موضوع نباید تک بعدی نگاه کنیم‎.

‎وی با طرح این پرسش که در خانه‌های ۵۰ و ۶۰ متری فعلی چگونه می‌شود به الگوی ایرانی اسلامی عمل کرد در حالیکه توان مردم هم بیشتر از این نیست، ادامه داد: الگوی مسکن تدریجی، باید اجرا و فضایی به مردم داده شود است تا در طول زمان آن را تکمیل کنند و این راهبرد در دستور کار قرار گرفته است و پیشنهاد اجرای این ایده از استان یزد و توسط استاندار این استان بود و باید الزامات فنی و شهرسازی و معماری در اجرای این طرح دیده شود‎.

‎عباسی افزود: همچنین پیری جمعیت بسیار جدی است و در مسکن باید فضایی مستقل و توأم با احترام برای پدران و مادران دیده شود و در آینده نمی‌شود همه را به خانه سالمندان فرستاد و در ساخت‌وسازها باید نگاه ترکیبی اجرا شود‏‎.

نسخه مناسب چاپ