علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، اظهار داشت: خراسان رضوی دارای ظرفیتهای بالقوه و بالفعل فراوانی است که باید از آن در زمینة توسعه اقتصاد استان بهره جست.
وی با اشاره به توانمندیهای خراسان رضوی در حوزههای مختلف، افزود: باید با بهرهگیری مناسب از این فرصتها در راه توسعه متوازن استان گام برداریم و خراسان رضوی را به جایگاه واقعی خود در کشور برسانیم.
وی گفت: وجود معادن غنی و سرشار، فعالیت بیش از ۶۰۰۰ واحد صنعتی با محوریت بخش خصوصی، تولید قابل توجه محصولات باغی، دامی و زراعی و استقرار صنایع تبدیلی، از جمله مزایای منحصر به فرد خراسان رضوی به شمار میرود.
رشیدیان ادامه داد: وجود نیروی انسانی متخصص و مجرب، توانایی بالای صدور خدمات فنی و مهندسی، ظرفیتهای گردشگری و تولیدات صنعتی و صادراتی، از دیگر توانمندیهای استان خراسان رضوی است.
وی از قرار داشتن این استان در کریدورهای بینالمللی و دسترسی آسان به کشورهای حوزه خلیجفارس و آسیای میانه به عنوان مزیتی ویژه در حوزه ترانزیت یاد و بر استفاده از این فرصت برای توسعة صادرات، تأکید کرد.
او با اشاره به وجود بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) در مشهد مقدس، آن را عظیمترین ظرفیت فرهنگی کشور توصیف کرد و گفت: این کلانشهر همواره کانون توجه مشتاقان زیارت خاندان عصمت و طهارت(ع) بوده است و از اقصی نقاط کشور و دنیا به این شهر سفر میکنند.
وی تصریح کرد: برغم تمامی مزیتهای یاد شده، خراسان رضوی در برخی شاخصها از میانگین کشور پایینتر است که با توجه به اینکه مشهد مقدس به عنوان پایتخت معنوی کشور شناخته شده و در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است. باید زیرساختهای آن از هم اکنون تأمین شود.
استاندار خراسان رضوی توسعه خطوط حمل و نقل ریلی با توجه به جابهجایی حدود سالانه ۱۵ میلیون نفر از این طریق، تسریع در اجرای خط آهن مشهد ـ گرگان، مشهد ـ چابهار و مشهد ـ هرات را از جمله مواردی دانست که نیازمند توجه ویژه است.
رشیدیان، جابهجایی حدود سالانه ۸ میلیون نفر از طریق حمل و نقل هوایی و حجم قابل توجه رفت و آمد در محورهای مواصلاتی منتهی به استان را از جمله نکاتی برشمرد که مدیریت، توسعه و ساماندهی آنها، مستلزم همراهی و عنایت ویژه مسئولان در سطح ملی است.
هوشنگ خندان دل، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور نیز با بیان اینکه فقیر شدن مردم در مناطق حاشیهای کشور، به دلیل تمرکز درآمدها در مرکز است؛ گفت: برای رفع این چالش باید تمرکززدایی در نظام تصمیمگیریها صورت پذیرد.
غلامرضا تاجگردان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از دیگر سخنرانان این جلسه، با بیان اینکه خراسان رضوی استانی بزرگ با جایگاهی ویژه در کشور است؛ هدف از سفرش به استانها را درک صحیح واقعیتها و آشنایی با مشکلات فراروی مدیران دستگاههای اجرایی به منظور تدوین و تصویب قوانین اجرایی و عملیاتی، اعلام کرد و افزود: وظیفه این کمیسیون در کنار قانونگذاری، نظارت بر اجرای صحیح قوانین و اصلاح و رفع ابهامهای احتمالی از آنها است.
تاجگردون اظهار داشت: باید تلاش تمامی مدیران در جهت بهبود فضای کسب و کار، ارتقای بهرهوری و مدیریت و ساماندهی منابع برای رهایی از رکود باشد.
وی از مدیران استان خواست تا حرکت خود را مبتنی بر ظرفیتهای استان تنظیم کنند و این کمیسیون را در تنظیم بودجه سال آینده و برنامه ششم توسعه براساس توانمندیهای موجود، یاری رسانند.
معاونان برنامهریزی و اشتغال و هماهنگی امور عمرانی نیز گزارشی از عملکرد حوزه معاونت خود و مطالبات حوزه عمران و برنامهریزی به جلسه ارائه کردند.
در این نشست که اعضای مجمع نمایندگان استان نیز حضور داشتند، حجج اسلام پژمانفر و اسداللهی به نمایندگی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، دیدگاهها، نقطه نظرات و مطالبات مردم را تشریح کردند و مدیران عضو شورا نیز به بیان مشکلات و خواستهای خود در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی پرداختند.