کمیته ملی المپیک، سه طرح پیشنهادی از نشان جدید خود را برای فدراسیونها ارسال کرده است تا طرح منتخب را انتخاب کنند. چند ماه قبل بود که کمیته بینالمللی المپیک به کمیته المپیک ایران اعلام کرد که باید نشان خود را تغییر بدهد. در بیانیه IOC اعلام شده بود که پنج حلقه باید از آرم جدا شوند و همچنین آرم که به صورت شعله است، تغییر کند، چرا که شعله نشان مختص کمیته بینالمللی المپیک است.
با گذشت چند ماه از این موضوع، کمیته المپیک کشورمان سه طرح را آماده کرد و برای فدراسیونهای عضو فرستاد تا از آنها نظرسنجی کند و یکی از آن سه طرح معرفی شود.
با نگاهی غیر حرفهای به نشانهای جدید هم میتوان به راحتی تشخیص داد که هیچ تفکر خاصی در طراحی آنها به کار نرفته و پیامی در آن مستتر نیست و نشان صرفاً با جابجایی چند فونت و پرچم ایران طراحی شده است.
ظاهراً طراح هیچ تصوری از بزرگی و اهمیت نشان کمیته ملی المپیک در ذهن نداشته و حتی میتوان مدعی شد که این نشان توسط گرافیست طراحی نشده و یک فرد مبتدی با حداقل ابزار موجود در نرم افزارهای گرافیکی آن را اجرا کرده است.
نشان کمیته ملی المپیک حتی از نشان وزارت ورزش هم مهمتر است، زیرا در تمامی مسابقات المپیک و در مجامع مهم بینالمللی ورزشی این نشان نمایش داده میشود ولی نشان وزارت ورزش فقط در مکاتبات اداری حوزه ورزش و در داخل کشور دیده میشود.
نشان ارائه شده حتی از بدیهیترین خصوصیات یک نشان سازمانی هم بهره نمیبرد و به طور کلی در شأن ورزش ایران نیست.
با نگاهی به نشان کمیته ملی المپیک سایر کشورها میتوان متوجه شد که وجود یک نماد ملی یا مذهبی(به غیر از پرچم) که نشان دهنده فرهنگ آن کشور باشد از ویژگیهای مهم است که در این نشان اصلاً وجود ندارد. البته اگر وارد بحث تخصصی بشویم ایرادهای بسیار اساسی دیگری هم در طراحی این نشان قابل ذکر است.
ظاهراً اجرای این نشان قبل از تغییرات مدیریتی کمیته ملی المپیک آغاز شده و تیم مدیریتی جدید دخالت چندانی در طراحی این نشان نداشته است ولی با توجه به اهمیت موضوع، به نظر میرسد کمی تأمل و دقت در طراحی این نشان اثرات ماندگاری خواهد داشت و شخصیت ورزش ما را به جهان نشان خواهد داد.